28 / 04 / 2024

Ankara- Kayseri YHT

Ankara- Kayseri YHT

Kayseri’nin yüksek hızlı tren umudu 4 yıllık bir gecikmeden sonra 2018’de gerçek oluyor. Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik süreyi 2 saate indirecek proje için bu yıl ihaleye çıkılıyor.

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

1 ay ücretsizdi: Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları açıklandı! İşte ücret tarifesi

Açılışa özel 1 ay ücretsiz seyahat imkanı sunulan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarından itibaren ücretli tarifeye geçecek. Peki bilet fiyatları ne kadar olacak? İşte Ankara-Sivas YHT Hattı ücret tarifesi...

Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir YHT hatlarının maliyeti 90 milyar TL arttı!

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 2023 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'na göre, Ankara-Sivas YHT hattında 40 milyar, Ankara-İzmir YHT hattında ise 50 milyar liralık maliyet artışı olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor! Ankara-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman tamamlanacak?

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor. Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla Ankara-Kayseri arası 2 saate düşecek. Peki Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? İşte Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla ilgili merak edilenler...

Ankara-İzmir YHT projesi için alındığı iddia edilen kredi TBMM gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesinin finansmanı için İngiltere'den alındığı iddia edilen krediye ilişkin soru önergesi verdi. İşte Atila Sertel'in o soruları...

Ankara-Sivas YHT hattı ne zaman açılacak? Bakan Adil Karaismailoğlu tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen Ankara-Sivas YHT hattımızı hizmete açılacağı tarihi duyurdu. İşte o tarih...

Ankara-Sivas YHT hattı TBMM gündeminde!

Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattının ne zaman işletmeye açılacağına ilişkin soru önergesi verildi. Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, konuyu meclis gündemine taşıdı. 

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!

Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar hız kazanıyor. Proje için İngiltere'den 2,45 milyar avroluk kredi desteği alındı.

Ankara-Kayseri YHT projesinin sözleşmesi haftaya imzalanacak!

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Proje çalışmalarının bitirildiğine dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kredi onayı alındı ve müjde veriyorum ihalesi yapıldı. Haftaya sözleşme imzalanacak” diye konuştu. 

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda altyapıları çalışmaları tamamlanıyor!

2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ankara-İzmir YHT projesi hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Ankara-Sivas YHT Hattı'ndaki çalışmalar meclis gündeminde!

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Ankara İzmir YHT projesi tünel inşaatında ışık göründü!

Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 3,5 saate düşürecek dev projenin TBM tünelinde ışık göründü. Türkiye'nin en geniş TBM tünelinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Ankara- Kayseri YHT Haberi

Ankara- Kayseri YHT

Kayseri’nin Yüksek Hızlı Tren (YHT) umudu, dört yıllık bir gecikme ile 2018 yılı sonunda gerçeğe dönüşüyor. Çift hat donanımlı olarak hayata geçirilmesi planlanan Yüksek Hızlı Tren'in, müşavirlik ve kontrolörlük hizmetleri için 1.9 milyar lira ayrıldığı ve projenin, Devlet Demir Yolları İdaresi (TCDD) tarafından bu yıl ihaleye çıkarılacağı bildirildi. Yozgat’ın Yerköy İstasyonu ile Kayseri arasındaki 142 km’lik hatta sürdürülecek ikinci etap yol yenileme çalışmaları yaz aylarında başlayacak. Bu güzergahta yapılacak iyileştirmelerde aksama olmadığı takdirde, proje 3 yılda tamamlanacak ve uygulanan modernizasyon programı uyarınca, Ankara ile Kayseri arasındaki 7 saatlik yolculuk süresini 2 saate indirecek.




TCDD İşletmesi 2’inci Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, Ankara-Sivas YHT Projesi’nin ilk etabını oluşturan Yozgat’ın,Yerköy İlçesi ile Sorgun arasındaki altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Bayraktutar, ikinci etabı oluşturan...