18 / 05 / 2024

ankara kurtuluş savaşı alanı

ankara kurtuluş savaşı alanı

Ankara ili, Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırları içerisinde yer alan saha, Bakanlar Kurulu kararı ile “ Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı ” ilan edildi.

Ankara'da yapılan simit zammı iptal edildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş Ankara'da simit fiyatına yapılan zamların iptal edildiğini söyleyerek "Bugün itibarı ile zammın iptali kararını aldık. Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek" diye açıkladı.

30 Ağustos 2023 toplu taşıma ücretsiz mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray bedava mı?

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümünden önce toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray bedava mı?

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi’nin restorasyon projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 

Ankara Kurtuluş ve Gazipaşa kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Ankara İli, Beypazarı İlçesi, Kurtuluş ve Gazipaşa Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edildi.

Ankara Elmadağ'da kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Elmadağ Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü, Ankara Elmadağ İlçesi Kurtuluş Mahallesi'nde Kat Karşılığı Küçük Sanayi Sitesi yaptıracak. İhaleye çıkacak işin bedeli 5 milyon 108 bin TL olarak belirlendi.

Türkiye'nin ilk haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan "Sakarya Haritası"dan eski yıllarda harita yapımında kullanılan pergel ve sulu boya takımlarına kadar yüzlerce eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk ve tek haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Sarıyer Belediyesi'nden iki yeni park!

Başlattığı ‘VEFA’ projesiyle Sarıyer’in hemen her mahallesine Yeşilçam’ın unutulmaz yüzlerinin ismini veren Sarıyer Belediyesi bu kez iki kurtuluş savaşı kahramanımızın adını Tarabya ve Rumeli Feneri mahallelerinde yaşattı.

Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması başladı!

Bandırma'daki, Kurtuluş Savaşı döneminde 61. Tümen emtia, mühimmat depolama alanı ve seyyar piyade intikal noktası olarak kullanılan askeri alanının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından alana tematik park yapımı için “Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması” açıldı.

Mudanya'da turizm tesisleri 3 katına çıkarılacak!

Kurtuluş Savaşı'nın sonunda imzalanan ateşkes ile adını tarihe yazdıran Mudanya, 2016-2023 yıllarını kapsayan Turizm Master Planı ile turizm işletme belgeli konaklama tesisi sayısını 3 katına, yeme içme tesisi sayısını da 5 katına çıkarmayı planlıyor.

Samsun Ata Yolu'nun ilk yarısı tamamlandı!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için çıktığı Samsun'dan sonra devam ettiği güzergah olan "Ata Yolu"nun ilk yarısı tamamlandı.

Kastamonu Ersizlerdere'deki 117 yıllık köprü restore ediliyor!

Kurtuluş Savaşı'nda cepheye silah ve erzak taşınan Kastamonu İstiklal Yolu üzerinde bulunan Ersizlerdere'deki 117 yıllık tarihi köprü restore ediliyor.

Ankara Altındağ'da Hasköy Savaştepe Camii açıldı!

ALTINDAĞ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçedeki pek çok açılışa katılarak vatandaşlarla bir araya geliyor. Başkan Tiryaki son olarak, Gülpınar Mahallesi'ne yapılan Hasköy Savaştepe Camii'nin açılışına katıldı.

Kardemir fabrikasının temel atma yıl dönümü törenle kutlandı!

Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın (kardemir) temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 79. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Mehmet Ali Şahin, "Yaptığımız mücadele basit bir terörle mücadele değildir. Bu bir nevi kurtuluş savaşıdır" dedi.

ankara kurtuluş savaşı alanı Haberi

ankara kurtuluş savaşı alanı

Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın talebi ile Kurtuluş Savaşımızın en önemli olaylarından birisi olan Sakarya Meydan Muharebesi’ne ait izlerin korunması, gelecek nesillere intikalinin sağlanması ve halkımızın tarih bilincinin yükseltilmesi maksadıyla 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu kapsamında, Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı olarak ilan edilmek istenildiği belirtildi. Söz konusu alanın Milli Park ilan edilmesi için konunun Bakanlar Kuruluna, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sunulması talep edildi.


Talebe ilişkin değerlendirme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. 14 bin 604 hektar büyüklüğündeki alanın Milli Park olarak tescil edilmesi için konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başbakanlığa, 19.11.2014 tarihli ve 11587 sayılı yazı ile iletildi. 08.02.2015 tarihli ve 29261 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Bakanlar Kurulunun 2014/7152 sayılı kararı ile alan “Sakarya Meydan...