18 / 05 / 2024

ankara mamak köy konağı projesi

ankara mamak köy konağı projesi

Mamak Belediyesi, Gökçeyurt’ta inşa edeceği köy konağı ile unutulmaya yüz tutmuş “köy odası” geleneğini yaşatacak. 

Başkent Ankara Köy Evleri Projesi için temel atıldı! 

Kırsal kalkınmayı desteklemek için başlatılan "Başkent Ankara Köy Evleri Projesi'nin ilk temeli Ayaş'ta atıldı. 

Ankara Köy Evleri'nde teslimler başladı!

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından hayata geçirilen Başkent Ankara Köy Evleri Projesi'nde proje teslimleri başladı.

Ankara'da ‘İdeal Cumhuriyet Köyü’ kuruluyor! 2 bin dönüm alanda hobi bahçeleri yapılacak!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı MHP’li Şimşek, Atatürk’ün 83 yıl önce tasarladığı ‘İdeal Cumhuriyet Köyü’nü kurmak için çalışmalara başladı. Hedef tarıma destek olmak.

Ankara Adliyesi'nin yıkım kararı iptal edildi!

Melih Gökçek döneminde yapılan ve Ankara Adliyes’sinin yıkım çalışmaları sonrası Ulaşım Transfer Merkezi yapılmasını öngörülen imar planı, yargının kararı ile iptal edildi.

TOKİ Ankara Mamak başvuruları başladı!

TOKİ Ankara Mamak başvuruları başladı... TOKİ Ankara Mamak Altıağaç Karaağaç 1. Etap projesinde satışlar açık satış yöntemi  ile gerçekleştirilecek.

Ankara Mamak'taki 1.140 gecekondu yıkılıyor!

Ankara Mamak’ta atıl durumda bulunan bin 140 gecekondunun kısa sürede yıkılacağı açıklandı.

Ankara Mamak ilk köy konağına kavuşuyor!

Mamak Belediyesi, Gökçeyurt’ta inşa edeceği köy konağı ile unutulmaya yüz tutmuş “köy odası” geleneğini yaşatacak. 

EGO Ankara Mamak'taki 3 arsasını 214.8 milyon TL'ye satıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Elektrik Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Mamak İmrahor Mahallesi'ndeki 3 arsasını ihale usulü ile satıyor..

Gölbaşı Hacı Hasan Köyü Camii ve Muhtarlığı imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı İlçesi, Hacılar Mahallesi'nde Hacı Hasan Köyü Camii ve Hacı Hasan Köyü Muhtarlığı'nın yer aldığı alana ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Ankara Mamak'ta 8 yılda 30 bin 500 gecekondu yıkıldı!

Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2009'dan bu yana bölgede 30 bin 500 gecekondu yıkıldı...

Ankara Adalet Sarayı yıkılacak!

Ankara adliye binası yıkılacak, yerine ulaşım merkezi kurulacak. Sıhhiye’de bulunan adliye binası, Yenimahalle’deki Toptancı Hali’nin bulunduğu alana taşınacak.

Mamak Kızılca depolama alanı imar planı askıda!

Ankara Mamak İlçesi, Kızılca Mahallesi 17 bin 143 metrekarelik 39157 ada 1 parselin uygulama imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

TOKİ Ankara Mamak son başvuru günü bugün!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi’nde yer alan 31 konut açık satışa sunuluyor. TOKİ Ankara Mamak son başvuru günü bugün olarak belirlendi.

ankara mamak köy konağı projesi Haberi

ankara mamak köy konağı projesi

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Mamak Belediyesi, ilçenin ilk köy konağını hayata geçiriyor. Mamak Belediyesi'nde yer alan habere göre, Mamaklıların sosyal bağlarını güçlendirmeyi ve günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini güçlendirmeyi ve dayanışmayı artırmayı amaçlayan projenin aynı zamanda düğün, nişan, asker uğurlama gibi sosyal ve kültürel organizasyonlara da ev sahipliği yapması planlanıyor. 620 metrekarelik alanda ina edilecek olan Tarihi Köy Konağı, Gökçeyurtluların uğrak mekanı olacak.

Tek çatı altında toplayacak

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ilçede sosyal ve kültürel açıdan birçok çalışmanın da yürütüldüğünü belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İnsanları tek çatı altında toplayacak olan bu proje ile Gökçeyurt sakinleri köy konağında soluklanabilecek, çaylarını yudumlayıp, hoş sohbetlerin tadına çıkartabilecek. Ayrıca köy konağı komşuluk ilişkilerinin artmasına, mahallede birlik ve beraberliğin...