14 / 05 / 2024

ankara mimarlar Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan

ankara mimarlar Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin yargıya taşıdığı, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’nin SİT alanında Büyükşehir Belediyesi’nin imar plan değişikliği yaptığı meclis kararı için yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden 'Ayasofya' açıklaması!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasıyla ilgili kararı, “Ayasofya’nın müze statüsünün ortadan kaldırılması Atatürk’ün imzasının, Cumhuriyet modernitesinin, kültürün evrenselliğinin reddi anlamındadır” şeklinde değerlendirdi.

TOGO Kuleleri'nin imar planı tartışmalarında son durum!

Ankara Mimarlar Odası uzun süredir başkentteki ayrıcalıklı imar planları ve bu planları ihlal eden yapılar, işlemlerle ilgili çalışmalar yürütüyor...

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu'nun Kızılay istasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak minibüs duraklarının da yeraltına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na, "Bence siz, anlamadığınız işe bulaşmayın" diye tepki gösterdi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na yanıt!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu’nun Kızılay İstasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak Güvenpark’taki minibüs duraklarının da yer altına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na cevap verdi.

Tezcan Karakuş, 408 TL'lik arazi tazminatı için dava açtı!

Ankara Mimarlar Odası Başkanı Karakuş, Çankaya Belediyesi’ne sadece 408 TL için tazminat davası açtı. Mahkeme bu talebi reddetti

Arkeolojik sit alanlarının dereceleri düşürülüyor!

Ankara’da bulunan 1. derecede arkeolojik sit alanlarının derecelerinin düşürülmesine devam ediliyor. Ankara Mimarlar Odası Şubesi Başkanı Tezcan Candan Karakuş, Kedi Kayası Höyüğü’nün arkeolojik sit alanı derecelendirilmesinin düşürülmesini gündeme taşıdı.

Ankara Mimarlar Odası'ndan mania hattının kaldırılmasına tepki!

Etimesgut ve Yenimahalle bölgelerinde kaldırılan mania hattının kaldırılmasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi tepki gösterdi. Tezcan Karakuş Candan ise “Mania hattı kalkınca Eskişehir yolu Manhattan olur." açıklamasında bulundu.

Ankara Mimarlar Odası'ndan İncek'teki 38 katlı konut projesine tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara’da hızla inşa edilmeye başlanan kamu yararına aykırı projeleri deşifre etmeye devam ediyor. Şube, İncek Kızılcaşar'da yapılması planlan yüksek yoğunluklu projenin arka planını masaya yatırıldı.

Ankara Mimarlar Odası'ndan EGO arazisine yapılacak projeye dava!

Mimarlar Odası, EGO arazisine yapılması planlanan 80 katlı yapılaşmayı mahkemeye taşıyor. Ankara Mimarlar Odası Başkanı Candan, konuyla ilgili açıklamasında "Arazinin 12 katı büyüklüğünde bir inşaat yapmayı planlıyorlar. " dedi.

Ankara Mimarlar Odası'ndan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi açıklaması!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan sarayda kullanılan malzemenin hepsinin ithal olduğunu belirtti. ‘Çatısı Almanya, mermeri Hindistan, ağacı İtalya’dan geldi’ dedi.

Ankara Mimarlar Odası’ndan Arı ve Orkut stüdyolarının yıkımına tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan: ” Yık yap yaklaşımına son verilmelidir. Tarihin mekânsal izlerinin silinmesine, mimari değerlerimizin ranta kurban edilmesine müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Sektör temsilcileri Ankara Mimarlar Odası'nı eleştirdi!

Ankara'nın çehresini değiştirecek ve bir dünya şehri haline getirecek tüm projelere karşı çıkıp mahkeme mahkeme dolaşan Ankara Mimarlar Odası, sektör temsilcilerini isyan ettirdi.

ankara mimarlar Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan Haberi

ankara mimarlar Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan

Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Şu anda Ulus Tarihi Kent Merkezi SİT alanına ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine ilişkin tüm işlemlerin durdurulduğu anlamına gelmektedir. Ulus Tarihi Kent Merkezi Ankara için çok değerli bir alandır. Bu nedenle kararı çok anlamlı buluyoruz. Nihai kararında iptalle sonuçlanmasını umuyoruz. Ulus gibi tarihi ve kültürel değeri yüksek bir alanı kimsenin rant emellerine alet etmesini kabul etmeyeceğiz”...