14 / 05 / 2024

ankara müzeleri

ankara müzeleri

On binlerce yıldır farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan Anadolu'nun tarih ve kültürüne ait önemli izler, başkentteki müzelerde korunarak gelecek nesillere taşınmaya çalışılıyor. Ankara'da toplam 53 müze bulunuyor...

2023 TOKİ Ankara müstakil arsa sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

'İlk Evim' projesi kapsamında arsa sonuçları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen takvime göre şehir şehir açıklanıyor. 2023 TOKİ Ankara müstakil arsa kura çekimi sonuçları sorgulaması başvuru bulunan adaylar tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulanmaya başladı.

Emlak Konut GYO'nun Ankara Münye parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO tarafından Ankara ili Çankaya ilçesi Mühye Mahallesi'nde yer alan 12 adet parsel için değerleme raporu hazırlatıldı. Gayrimenkullerin KDV dahil toplam değeri 100 milyon 148 bin 606 TL olarak belirlendi.

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de ofis kiraları arttı!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2017 Üçüncü Çeyrek Sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre; İstanbul geneli ofis kira değerlerinde yüzde 0.30 artış, Ankara MİA'daki üst segment ofis kira değerinde yüzde 0.53 artış, İzmir’de de üst segment ofis kira değerinde yüzde 0.69 artış oldu.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Başkent Emlak Konutları'nda 506 dairenin ruhsatı alındı!

Ankara Mühye'de inşa edilen Başkent Emlak Konutları projesinde yer alan toplam 506 adet dairenin yapı ruhsatı alındı

Emlak Konut Mühye projesinin detayları belli oldu!

Emlak Konut Ankara Mühye projesinin detayları belli oldu. Emlak Konut Mühye projesinde 1.901 daire ve 30 dükkan olacak...

Emlak Konut'tan dev kampanya!

Emlak Konut GYO beklenen projelerini satışa çıkarıyor. Niğde Emlak Konutları projesi açık satış, Gebze Emlak Konutları 3. Etap ve Ankara Mühye Emlak Konutları projeleri kuralı satış yöntemiyle Kasım-Aralık gibi satışa çıkacak. İşte kampanyanın detayları..

Maltepe Başıbüyük'te kazı çalışmaları başlıyor!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi’ndeki Tarihi Fındıkbayır Tepesi’nin korunup yaşatılabilmesi için İstanbul 5 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ve Maltepe Belediyesi 33 hektarlık alanda ortak çalışma yürütecek.

ankara müzeleri Haberi

ankara müzeleri

On binlerce yıldır farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan Anadolu'nun tarih ve kültürüne ait önemli izler, başkentteki müzelerde korunarak gelecek nesillere taşınmaya çalışılıyor. 


AA muhabirinin Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Başkentte Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 7, TBMM'ye bağlı 1, 9 askeri müze, kişi ve kurumlara ait 36 özel müze bulunuyor. 


Başkentlilerin yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı turistin de ziyaret ettiği müzelerde, yurt dışından iadesi sağlanan "Kanatlı Denizatı Broşu" ve "Troya Hazinesi" gibi kıymetli eserler de yer alıyor. 


-Toprak mahsulleri de var plastik sanatlar da


Başkentte Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Ankara Resim ve Heykel Müzesi, Etnografya Müzesi, Gordion Müzesi, Roma Hamamı Açık Hava Müzesi ve Ören Yeri, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi,...