05 / 05 / 2024

ankara Organize Teknopark projesi

ankara Organize Teknopark projesi

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ahmet Kaya, ileri teknoloji üretimler yapılabilmesi için OSB'lerde "Organize Teknopark" adında teknoparkların kurulması gerektiğini ifade etti.

Ankara OSB'de 300 yeni fabrika kurulacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Organize Sanayi Bölgesi’nin büyütüleceğini ifade etti. Bakan Varank “Bu alanda 300 yeni fabrika kurulacak. Bu 50 bin kişilik ilave istihdam demek’’ diye konuştu.

Ankara Şereflikoçhisar OSB için değerlendirme toplantısı yapıldı!

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, OSB faaliyetleri ve bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar konuşuldu. 

Ankara Şereflikoçhisar OSB için talepler alınıyor!

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine kazandırılması planlanan organize sanayi bölgesi için yatırımcıların ön talepleri alınmaya başladı.

Ankara'da imar barışı paneli düzenlenecek!

Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) çatı kuruluşu Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), OSB’leri ve OSB sanayicilerini de yakından ilgilendiren imar barışı ile ilgili Ankara'da panel düzenlenecek. 

Ankara 1. OSB'de 10.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Ankara İli, Sincan İlçesi, Yeni Cimşit Mahallesi, Bağkayası Mevkii'nde Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 10 milyom 457 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

CNR Emlak Ankara Fuarı 7-10 Eylül'de!

Gayrimenkul sektörünün Türkiye’deki ilk ve tek uluslararası fuarı CNR Emlak İstanbul Fuarı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın himayesinde Ankara’ya taşınıyor. ATO Congresium’da organize edilecek CNR Emlak Ankara Fuarı, 7-10 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ankara Gazi Teknopark imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı'nda yer alan Gazi Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne ilişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

GOSB Teknopark'ta herkes yerini alabilecek!

Sanayi bölgesinin ortasında yer alan GOSB Teknopark, doğrudan sanayiye odaklı birçok yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirilmesine olanak sağlıyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Tolga Bildirici, projeler ile ilgili bilgi verdi.

Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne 11 bin dönümlük yeni arazi!

320 fabrikanın yer aldığı Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne 11 dönümlük yeni arazi ekleniyor...

Ankara Çubuk OSB'nin tamamlanma zamanı meclis gündeminde!

Ankara Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamlanma zamanı TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin 5 soru sordu..

Ankara Büyükşehir'den OSB'lere dev destek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda Başkent sınırlarında bulunan 11 organize sanayi bölgesi (OSB) ile 15 sanayi sitesine de toplam 484 milyon 600 bin TL’lik altyapı ve üstyapı yatırımı yaptı

Ankara Büyükşehir'den OSB'lere destek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent OSB'yi ziyaret ederek, "Organize sanayi bölgelerine her türlü yardımı yaptık, yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Ankara'daki OSB'ler için Meclis Araştırması açılması önergesi verildi!

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka başta olmak üzere 23 milletvekili, Ankara'da bulunan organize sanayi bölgelerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi.

ankara Organize Teknopark projesi Haberi

ankara Organize Teknopark projesi


Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ahmet Kaya, ileri teknoloji üretimler yapılabilmesi için OSB'lerde "Organize Teknopark" adında teknoparkların kurulması gerektiğini ifade etti. 


Kaya, yazılı açıklamasında, teknoloji geliştirme bölgelerinde çeşitli buluşlar yapıldığını ancak bunların sanayi ayağı olmadığı için yapılan çalışmaların hayata geçirilemediğini savundu. 


"Teknolojiyi yerinde geliştirebilelim"


Üretim yapılabilmesi için teknoloji geliştirme bölgelerinin (TGB) organize sanayi bölgeleri içinde kurulması gerektiğini belirten Kaya, "Hatta isimleri 'Organize Teknopark' olarak değiştirilmelidir. Bu yeni bir fikir. TGB'lerdeki firmaların da OSB'lerdeki firmalar gibi üretim yapabilmesi gerekir ki teknolojiyi yerinde geliştirebilelim. İcat edilen teknolojiyi, sanayi ürününe çevirebilelim" değerlendirmesinde bulundu. 


Teknolojik açıdan gelişmiş ülkelerin daha hızlı kalkındığına dikkati çeken Kaya, şu ifadeleri kullandı: 


"İçinde teknoparkların olduğu modern OSB'lere ihtiyacımız var"


"Bizde 2023 yılında dünyanın ilk on ekonomisi içerisine gireceksek teknoloji...