02 / 07 / 2024

ankara rus bilim merkezi nerede

ankara rus bilim merkezi nerede

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesinin, sadece iki ülkenin yararına değil, barışa, huzura ve istikrara da katkı sağlayacak çok önemli ve anlamlı ilişkiler olduğunu söyledi.

Ankara'daki AKM yerleşkesine TÜBİTAK Bilim Merkezi inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binasnın millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacağını söyledi.

Yalova ve Ankara'daki OSB'ler istihdamı artıracak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yalova ve Ankara'da kurulan OSB'lerin yaklaşık 12 bin 500 kişiye istihdam olanağı yaratacağını açıkladı..

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruluyor!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Komisyonda ayrıca Ankara'da "Ostim Teknik Üniversitesi" kurulmasına ilişkin tasarının kabulüne de karar verildi.

Ankara Hacıbayram'a kültür merkezi inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram Cami’nin arkasına, içinde, 650 araç kapasiteli kapalı modern minibüs duraklarının yanı sıra kültür merkezi, bilim müzesi, kapalı çarşı, butikler ve yemek bölümlerinin yer alacağı 5 katlı bir kompleks hayata geçiriyor.

Ankara Feza Gürsey Bilim Merkezi yenilendi!

Altınpark’taki Feza Gürsey Bilim Merkezi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin ziyaretine hazır hale getirildi.

Ankara Uzay Havacılık OSB'nin imar planı hazırlanıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyüdüğünü, bu oranla ülkenin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu söyledi. Özlü, Ankara'nın kamulaştırma ve imar planı çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Rus Credit Europa Bank satışa çıkarıldı!

Ankara ile Moskova arasındaki siyasi gerginliğin bu satışa neden olduğunu yazan Rus Kommersant gazetesi, Crediteuropa Bank'ı başka Türk sermayeli şirketlerin de takip edebileceğini yazdı.

Mamak Yeni Bilim Amerikan Kültür Koleji açıldı!

Yeni Bilim Amerikan Kültür Koleji, Mamak Çağlayan Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Ankara’da 4, Mamak’ta ilk şubesi açılan kolejin açılış törenine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de katıldı...

Alaplı OSB'nin imar planı Bakanlık'a teslim edildi!

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, “Alaplı OSB’nin plan proje ihalesi bitti ve imar planı taslağı Ankara’da Bilim Sanayi Teknoloji Bakanklığı'nateslim edildi.

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB geliyor!

Ankara'da kurulacak Uzay ve Havacılık İhtisas OSB sayesinde 10 bin kişinin istihdam edileceğini bildirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara'ya kurulacak Uzay OSB’si 10 bin kişiye iş olacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, 7 milyon 230 bin metrekare alana kurulacak Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB’nin 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Demiryolu Emniyet Yönetim Sistemleri Çalıştayı Ankara'da başlıyor!

2014 Türk-Alman Bilim Yılı kapsamında “I. Demiryolu Emniyet Yönetim Sistemleri Çalıştayı”, 23 -25 Ekim 2014 tarihleri arasında TCDD Ankara Gar Kule Restoran Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Fikri Işık: Ankara'da Savunma Sanayi İhtisas OSB'yi kuruyoruz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Ankara’yı ARGE ve inovasyonda İstanbul’un önüne geçiren alan savunma sanayi. Ankara’da Savunma Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kuruyoruz" dedi.

ankara rus bilim merkezi nerede Haberi

ankara rus bilim merkezi nerede


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesinin, sadece iki ülkenin yararına değil, barışa, huzura ve istikrara da katkı sağlayacak çok önemli ve anlamlı ilişkiler olduğunu söyledi.


Ankara'daki Rus Bilim ve Kültür Merkezi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin tarafından hizmete açıldı.


TBMM Başkanı Çiçek, kültür merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesinin sadece iki ülkenin yararına olmadığını, barışa, huzura ve istikrara da katkı sağlayacak çok önemli ve anlamlı ilişkiler olduğunu belirtti. 


Türkiye ile Rusya'nın, Avrasya coğrafyasının iki önemli ülkesi olduğunu vurgulayan Çiçek, "İki ülke arasındaki ilişikler ne kadar sıklaşır ve derinleşirse bölgede barışın tesisi ve istikrarın sürdürülmesi bakımından önem arz etmektedir. Bizim açımızdan Rusya...