27 / 05 / 2024

ankara suyu temiz mi

ankara suyu temiz mi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ( ASKİ ) ekipleri, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın evine su sağlayan depoda inceleme yapıp su örnekleri aldı.

Gerede suyu yakında Ankara'ya akacak!

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Ankara'nın 2045 yılına kadarki içme suyu problemini çözeceğiz. İnşallah yakın zamanda su vermeye başlayacağız." diye açıklama yaptı. 

Ankara Çubuk Barajı'nın çevresi düzenleniyor!

Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar Ankara’nın içme suyu ihtiyacını sağlayan Çubuk Barajı çevresini, mesire alanı olarak yeniden düzenliyor.

Akıllı Ankara projeleri 2019'a kadar tamamlanacak!

Toplu ulaşım, ulaşım sistemleri, temiz içme suyu ve atık yönetimlerinde Türkiye’de ilklerin uygulayıcısı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılına kadar “Akıllı Ankara” sistemini tamamlamayı hedefliyor.

Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı'ndan su tahliyesi yapılıyor!

Ankara'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların çoğunun bulunduğu Kızılcahamam ilçesinde yağmur bereketi yaşanıyor. Son yağmurlarla tamamen dolan Akyar Barajı'ndan su tahliyesine başlandı.

Artvin'in içme suyu sorunu çözülecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Artvin İçme Suyu Projesi ile yılda yaklaşık 7,9 milyon metreküp temiz suyu Artvinlilerin hizmetine sunacağız" ifadesini kullandı.

Ordu İkizce içme suyu arıtma tesisine kavuştu!

Ordu’nun içme suyu sorunlarını çözmek amacıyla altyapı yatırımlarını tek tek hayata geçiren OSKİ, İkizce ilçesine daha temiz ve yeterli içme suyu sağlamak amacıyla başlattığı çalışmayı tamamladı.

Tavşanlı içme suyu proje ihalesi tamam!

Tavşanlı’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ve suyun kaynağından alınmasını kapsayan içme suyu projesinin 54,5 milyon TL’lik ihalesi 22 firmanın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Ankara'nın 1.5 yıllık içme suyu var!

Ankara'ya da kasım ortalamalarına göre bu yıl kasım ayında 10 kat az yağış düşmesine rağmen, kentin barajlarındaki doluluk oranı, son 4 yılın en yüksek seviyesinde bulunuyor.

Ankara'nın 1.5 yıllık içme suyu var!

Anadolu Bölgesinde son 3 ayda geçtiğimiz yıla göre yağış miktarında önemli ölçüde azalma olduğuna ve Ankara'ya az yağış düştüğüne dikkat çeken yetkililer tasarruf çağrısı yaptı.

Görele, Tirebolu ve Espiye içme suyu projesi için dev adım!

Gelevera Deresi'nden arıtma ile birlikte Görele, Tirebolu ve Espiye’ye verilecek olan temiz ve ucuz içme suyu projesi için dev adım atıldı.

İkizce'ye yeni içme suyu arıtma tesisi!

Abonelerine kesintisiz içme suyu hizmeti sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü; daha sağlıklı, temiz ve hijyenik içme suyu hizmeti sağlamak için yatırımlarına devam ediyor.

ASKİ Ankara'nın ilçe ve köylerine yatırım yapacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Gene! Müdürlüğü ekipleri, ilçelerdeki mahalle statüsüne kavuşan köylerin içme suyu ve kanalizasyon sıkıntılarını çözüme kavuşturuyor.

İstanbul'un içme suyu barajları yüzde 87,8'e ulaştı!

İçme suyu barajlarında, İstanbul'da yüzde 87,8, Ankara'da yüzde 39,6, İzmir'de yüzde 89,7 ve Bursa'da yüzde 93,6 doluluk oranına ulaşıldı.

ankara suyu temiz mi Haberi

ankara suyu temiz mi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın evine su sağlayan depoda inceleme yapıp su örnekleri aldı.


ASKİ Bilgi İşlem Daire Başkanı Nurullah Said Yeken, "Maalesef Sayın milletvekilimiz ve diğer buradaki site sakinleri, 21 adet villanın sakinleri, kaçak kuyu suyu kullanıyorlar ve kuyu suyunun içerisinde klor yok. Bu da insan sağlığı için büyük bir risk" dedi.


Nazlıaka'nın Çankaya'daki evine su sağlayan deponun önüne gelen Daire Başkanı Yeken, yaptığı açıklamada, 21 villanın hepsinin ortak bir sayaçtan su kullandığını, depoya gelen suyun evlere dağıldığını anlattı. Yaptıkları incelemede deponun durumunun kötü, tesisatların paslı olduğunu ifade eden Yeken, "Birinci geliş nedenimiz, Sayın Milletvekilimiz Aylin Hanım'ın yaptığı beyanatı biz ihbar kabul ederek geldik" diye konuştu. Yeken, ikinci olarak kaçak su...