01 / 05 / 2024

ankara suyu

ankara suyu

Başkentin içme suyu hakkındaki iddialara ilişkin, makamında düzenlediği basın toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Ankara'nın merkez suyunda en ufak bir sıkıntının kesinlikle olmadığını" belirtti.

Ankara'da ASKİ ekipleri su sağlayan depoda inceleme yaptı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ( ASKİ ) ekipleri, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın evine su sağlayan depoda inceleme yapıp su örnekleri aldı.

Gerede suyu yakında Ankara'ya akacak!

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Ankara'nın 2045 yılına kadarki içme suyu problemini çözeceğiz. İnşallah yakın zamanda su vermeye başlayacağız." diye açıklama yaptı. 

Ankara Çubuk Barajı'nın çevresi düzenleniyor!

Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar Ankara’nın içme suyu ihtiyacını sağlayan Çubuk Barajı çevresini, mesire alanı olarak yeniden düzenliyor.

Akıllı Ankara projeleri 2019'a kadar tamamlanacak!

Toplu ulaşım, ulaşım sistemleri, temiz içme suyu ve atık yönetimlerinde Türkiye’de ilklerin uygulayıcısı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılına kadar “Akıllı Ankara” sistemini tamamlamayı hedefliyor.

Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı'ndan su tahliyesi yapılıyor!

Ankara'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların çoğunun bulunduğu Kızılcahamam ilçesinde yağmur bereketi yaşanıyor. Son yağmurlarla tamamen dolan Akyar Barajı'ndan su tahliyesine başlandı.

Tavşanlı içme suyu proje ihalesi tamam!

Tavşanlı’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ve suyun kaynağından alınmasını kapsayan içme suyu projesinin 54,5 milyon TL’lik ihalesi 22 firmanın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Ankara'nın 1.5 yıllık içme suyu var!

Ankara'ya da kasım ortalamalarına göre bu yıl kasım ayında 10 kat az yağış düşmesine rağmen, kentin barajlarındaki doluluk oranı, son 4 yılın en yüksek seviyesinde bulunuyor.

Ankara'nın 1.5 yıllık içme suyu var!

Anadolu Bölgesinde son 3 ayda geçtiğimiz yıla göre yağış miktarında önemli ölçüde azalma olduğuna ve Ankara'ya az yağış düştüğüne dikkat çeken yetkililer tasarruf çağrısı yaptı.

ASKİ Ankara'nın ilçe ve köylerine yatırım yapacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Gene! Müdürlüğü ekipleri, ilçelerdeki mahalle statüsüne kavuşan köylerin içme suyu ve kanalizasyon sıkıntılarını çözüme kavuşturuyor.

İstanbul'un içme suyu barajları yüzde 87,8'e ulaştı!

İçme suyu barajlarında, İstanbul'da yüzde 87,8, Ankara'da yüzde 39,6, İzmir'de yüzde 89,7 ve Bursa'da yüzde 93,6 doluluk oranına ulaşıldı.

ASKİ: Ankara şebeke suyu temiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından rutin analizleri yapılan Ankara’nın şebeke suyu analiz sonuçları açıklandı.Son analiz sonuçları şöyle...

Ankara'nın barajları dolmuyor!

Aralık itibarıyla Ankara’daki içme suyu amaçlı barajların doluluk oranı yüzde 18,4 olarak belirlenirken; İstanbul'un oranı yüzde 54,6, İzmir'in yüzde 52,8 olarak ölçüldü.

Ankara'da yağış barajları doldurmadı!

Başkent Ankara'da son günlerdeki yağışların barajlardaki su miktarını beklenen oranda artırmadığı anlaşıldı. Kente içme suyu sağlayan barajların toplam doluluk oranı yüzde 29.60 olarak ölçüldü.

Bakan Eroğlu: Ankara’nın içme suyu problemi yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şu an Ankara’nın içme suyu problemi yok. Yağışlar da geldiği için şu an bir sıkıntı yok." dedi.

ankara suyu Haberi

ankara suyu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankara'nın merkez suyunda en ufak bir sıkıntının kesinlikle olmadığını" belirtti. 


Başkentin içme suyu hakkındaki iddialara ilişkin, makamında düzenlediği basın toplantısında, Gökçek, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının raporunun, Ankara'nın mücavir alan sınırlarına yeni dahil edilen ilçelerdeki mahallelerinde bulunan bazı depolarda yeterli klorlama yapılmaması nedeniyle bir takım mikro organizmaların oluştuğunu bildiren bir yazı olduğunu söyledi.


Bu yazının, sadece Ankara'yı konu alan yazı olmadığını ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:


"Aynı yazı Eskişehir, Tekirdağ ve Antalya valiliklerine yazılmış. Yazıların baştan aşağı hepsi aynı, standart bir yazı. Özellikle  Ankara için kaleme alınmış bir yazı değil. Buradaki ilçeleri dile getiren bir yazı. 'Ankara'nın suyu kirli' diye, başta Sayın Aylin Nazlıaka olmak üzere. 'Sayın' niçin diyorum? Onu da söyleyeyim. Ben sayın demezsem televizyona...