28 / 07 / 2024

ankara tahran trenle kaç saat

ankara tahran trenle kaç saat

Trans Asya Ekspresi 14 Ağustos itibarıyla Ankara-Tahran arasında karşılıklı olarak haftada bir gün sefer yapacak, seyahat süresi yaklaşık 57 saat olacak. 

Malatya-Sivas hızlı tren seferleri resmen başladı! Malatya-Ankara arası 6,5 saate düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Malatya'yı hızlı trenle entegre biçimde Ankara ve İstanbul'a bağlayacak.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda performans testleri yarın başlıyor!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında, performans testleri yarın saat 08:00'de Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan kalkacak yüksek hızlı trenle başlatılacak. 

Sivas ve Ankara arasına YHT müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bu yıl Sivas'a kadar Ankara'yı yüksek hızlı trenle bağlayacaklarının müjdesini verdi.

Trans Asya Ekspresi 14 Ağustos'ta seferlere başlayacak!

Trans Asya Ekspresi 14 Ağustos itibarıyla Ankara-Tahran arasında karşılıklı olarak haftada bir gün sefer yapacak, seyahat süresi yaklaşık 57 saat olacak. 

Balçova arsa mağdurları Ankara'ya gitti!

İzmir'de kendilerini "Balçova arsa mağdurları" olarak adlandıran arazi sahipleri, sorunlarına dikkat çekmek için trenle Ankara'ya gitti.

Ankara ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşuyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşturacaklarını söyledi.

Ankara-Samsun arası 1,5 saate düşecek!

Ankara-Samsun arasındaki mesafe hızlı trenle beraber 1,5 saate düşecek. 2023 yılında hizmete girmesi planlanan projede 3 ihalede tamamlandı.

Antalya hızlı trenle İstanbul'a bağlanacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Demre’ye üçüncü bir havalimanı, Afyon-Ankara arasına otoyol yapacağız. Antalya Konya-Kapadokya üzerinden Kayseri’ye, Eskişehir üzerinden de yüksek hızlı trenle İstanbul’a bağlanacak" dedi.

İstanbul-Ankara arası hızlı trenle 75 dakika olacak!

Ankara-İstanbul arası yeni hızlı tren hattıyla 1 saat 15 dakikaya düşecek. Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, "Mevcut hat, Ankara'dan Eskişehir'e, Eskişehir'den İstanbul'a gidiyor. Planladığımız hat ise doğrudan, İstanbul'a uzanacak" dedi.

Ankara-İstanbul arası hızlı trenle 75 dakikaya inecek!

Eski Ulaştırma Bakanı Elvan, Ankara-İstanbul arasında yapılacak yeni hızlı tren hattıyla ilgili, "Köseköy'den itibaren yeni bir hatla üçüncü köprüye, oradan Kapıkule'ye kadar uzanan bir sisteme dönüştüreceğiz" dedi.

Hızlı trenle İzmir'den Ankara'ya 3 saatte ulaşılacak!

Zeybekçi, yapımı devam eden veya proje halindeki otoyol ve hızlı tren yatırımlarıyla İzmir'den İstanbul, Ankara ve Antalya'ya 3 saatte ulaşma imkanının getirileceğini anlattı.

Ankara YHT Gar Kompleksi 2016'da tamamlanacak!

Yapımına Etimesgut'taki eski Şeker Fabrikası arazisi üzerinde devam edilen YHT Gar Kompleksi, Ankara'nın 'hızlı trenle' batıya açılan kapısı olacak. YHT Gar Kompleksi'nin 2016 Şubat ayında tamamlanması planlanıyor.

Yüksek hızlı trenle Ankara 3. havalimanına bağlanacak!

Ulaştırma Bakanı Elvan, Ankara-İstanbul arasını 1.5 saate indirecek yeni hızlı tren için hazır olduklarını açıkladı. Ankara’yı 3. havalimanına bağlayacak olan söz konusu proje 4.5 milyar dolara mal olacak.

ankara tahran trenle kaç saat Haberi

ankara tahran trenle kaç saat

Trans Asya Ekspresi yeniden seferlerine başlıyor. Tren 14 Ağustos itibariyle Ankara-Tahran arasında karşılık olarak haftada bir gün sefer yapacak. Trenin seyahat süresi yaklaşık 57 saat olacak. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara-Tahran arasında Trans Asya Tren seferlerinin 14 Ağustos’tan itibaren karşılıklı olarak yeniden başlayacağını söyledi.

Turhan, açıklamasında, dost ve kardeş ülke İran ile yapılan iş birliğinin demir yolu alanında da devam ettiğini belirterek, iki ülke arasındaki yolcu taşımacılığının gelişmesine büyük katkıları olan Trans Asya Treni'nin uzun bir aradan sonra tekrar Ankara-Tahran arasında seferlerine başlayacağını ifade etti. Seferlerine 2015'te ara verilen Tebriz-Van yolcu tren seferlerinin, 2018 Haziran ayında haftada bir olmak üzere tekrar başlatıldığını hatırlatan Bakan Turhan, yoğun talep üzerine güzergahın Tahran'a kadar...