30 / 04 / 2024

ankara yeşil projeleri

ankara yeşil projeleri

Belediyeler son yıllarda kentlerin yeşil görünüm kazanmasına yönelik açılımlarda bulunurken, elini taşın altına koyan inşaat sektör temsilcileri de “nitelikli yeşilin” önünü açıyor. “Yeşile yatırım” konusunda belediyeler önemli işlere imza atıyor.

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

Yeşil Deniz Life Kooperatifi ve Çatkaya Gayrimenkul'ün Ankara'daki arsasına 1021 konutluk yeni proje geliyor!

Yeşil Deniz Life Kooperatifi ve Çatkaya Gayrimenkul'ün Ankara'daki arsasına 1021 konutluk yeni proje inşa edilecek. Proje 770 milyon TL'ye mal olacak.

Yeşil GYO'nun Innovia Arifiye ve Elexia Tuzla projeleri tamam!

Yeşil GYO'nun Innovia Arifiye ve Elexia Tuzla projelerinde inşaat çalışmaları tamamlandı. Projelerde teslimlere geçilmesi planlanıyor...

Ankara'nın Yeşil Şehir Eylem Planı anlatıldı! 

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentte hayata geçirilecek Yeşil Şehir Eylem Planı'nı tanıttı. 

Nihat Yeşil'den Ankara 19 Mayıs Stadı eleştirisi!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, yeni 19 Mayıs Stadını TBMM’ye taşıdı...

Yeşil GYO'nun yarım kalan projeleri için sözleşme imzalandı!

Yeşil GYO'nun kredi borclarının tasfiyesi, protokol kapsamında belirlenen hususların yerine getirilmesi kaydıyla olusturulucak olan ilave finansman ile İnnovia 4, İnnovia Arifiye ve Elexia Tuzla projelerinin tamamlanması için mutabakat saglandı. 

Asım Balcı: Altındağ yeşil alana doyacak!

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Asım Balcı, “Altındağ’ı önümüzdeki dönemde Ankara’nın en yeşil ilçesi yapacağız. Bölgede kişi başına 20 metrekare ek yeşil alan düşecek'' diye konuştu.

Yeşil Vadi Projesi Kırıkkale İl Özel İdaresi’ne devredilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara-Kırıkkale karayolu üzerinde bulunan Yeşil Vadi Projesi, Kırıkkale İl Özel İdaresi’ne devredilecek.

Bizim Yeşil Vadi teslimleri!

Ankara Yenimahalle'de Sınırlı Sorumlu Bizim Yeşil Vadi Konut Yapı Kooperatifi imzasıyla hayata geçirilecek olan Bizim Yeşil Vadi projesi 35 bin 95 metrekarelik arsa alanı üzerinde inşa ediliyor. 

Bizim Yeşil Vadi ile Ankara'ya 235 konut geliyor! Yeni proje!

Bizim Yeşil Vadi projesi, Ankara Yenimahalle'de hayata geçiriliyor. Projenin 2019'da tamamlanması planlanıyor..

Garanti'den Yeşil Mortgage!

Mortgage uzmanı Garanti, avantajlı faiz oranlarıyla, enerji verimliliği yüksek binaları kapsayan çevre dostu projeleri desteklemek amacıyla Yeşil Mortgage kullandıracak...

Kent İncek, Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor!

Kent İncek kişi başına düşen 14 metrekare yeşil alan İle Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor. Büyükşehirlerde yeni konut projeleri birbiri ardına yükselerek, yeni yaşam merkezleri oluştururken, firmaların en büyük kozu yeşil alan ve peyzaj oluyor.

Kırıkkale Yeşil Vadi Projesi'nde sona yaklaşıldı!

Ankara ile Kırıkkale arasındaki Kızılırmak Vadisi'nde hayata geçirilen Yeşil Vadi projesinde sona yaklaşıldı.

ankara yeşil projeleri Haberi

ankara yeşil projeleri

Belediyelerin yanında inşaat sektörü temsilcileri de ürettikleri proje konutlarda özel kent ağaçları ve bitkilerle kurgulanan peyzaj alanları oluşturarak “Yeni ve modern Ankara”nın yanında “Yeşil Ankara”nın da temellerini atıyor.


Özellikle büyükşehirlerin büyümesine paralel artan yapılaşma, kentlerdeki yeşil alan sayısının önemli ölçüde azalmasına neden oluyor. Kent merkezlerini yeşillendirme çalışmaları yapan belediyeler görevlerini başarıyla sürdürürken, özel sektör de belediyelerin üzerindeki yeşil yükü almaya başladı.

İnşaat sektörüne bu noktada büyük iş düştüğünü bildiren Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, marka projelerin kentlerin modernleşmesinin yanında “nitelikli yeşillenmesi” için de katkı sağladığını belirtti.



Binlerce dönüm yeşil alana sahip proje konutların yeşil kavramına yeni boyut kattığını kaydeden Altuntaş, “İnşaat firmaları artık yaşam merkezleri inşa ediyor. Elbette bu yaşam merkezlerinin de yeşile ihtiyacı var. İnşa edilen marka...