04 / 05 / 2024

Ankara Yumurtatepe Müze projesi

Ankara Yumurtatepe Müze projesi

Ankara Yenimahalle'de yer alan Yumurtatepe Tümülüsü çevresinde planlanan müze alanı için imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, Ankara'daki Atatürk Evi'nin müze olacağını söyledi.

Kuleli Askeri Lisesi'ne 1.7 milyonluk müze projesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılması ile birlikte müze olmasına karar verilen Kulesi Askeri Lisesi için Ankara merkezli bir şirket tarafından 1.7 milyon TL’ye müze projesi hazırlanacak.

Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ne zaman açılacak?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bir buçuk yıldır kapalı olan Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nun ne zaman açılacağını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Türk Kızılayı 3 müze açacak!

Türk Kızılayı, Çanakkale, Ankara ve İstanbul'da üç müze açacak. Çanakkale'de hayata geçecek müzenin açılış tarihi de anlamlı bir güne gelecek.

Ankara Yumurtatepe Tümülüsü müze alanı imar planı askıda!

Ankara Yenimahalle'de yer alan Yumurtatepe Tümülüsü çevresinde planlanan müze alanı için imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Ankara Safranhan müze oldu!

Ankara’da Çengelhan ve Çukurhan’ın ardından, 500 yıllık geçmişi bulunan Safranhan da Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından restore edilerek sanat ve turizm dünyasına kazandırıldı.

Mehmet Akif'in vefat ettiği daire müze mi olacak?

Yazar Fahrettin Gün, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği İstiklal Caddesi'ndeki Mısır Apartmanı'nın ikinci katındaki dairenin müze olmasını önerdi

Müze kapılarında sıra beklemeye son!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müzelerin, İstanbul'daki Askeri Müze' nin ve bazı özel müzelerin biletleri, 1 Ekim itibarıyla www.biletix.com üzerinden satın alınabiliyor.

Ordu'da Müze Evi 9 bin 313 turist ağırladı!

ORDU'NUN Ünye Belediyesi Müze Evi'ni, 2014 yılı içerisinde yerli ve yabancı toplam 9 bin 313 turist ziyaret etti. 3 yılda 28 bin 252 gibi önemli ziyaretçi sayısına yaklaştı.

Yassıada müze mi oluyor?

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Yassıada'yı " Demokrasi Adası " olarak "yap-işlet-devret" modeliyle müze olarak ülkeye kazandıracaklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, gerekli izinler çıktığı anda projeye başlayacaklarını dile getirdi

Müze ve ören yerlerinden 12,5 milyon liralık gelir elde edildi!

Ocak-kasım döneminde Antalya'da bulunan 4 müze ve 14 ören yerini yaklaşık 2,8 milyon kişi ziyaret etti, ziyaretlerden 12,5 milyon lira gelir elde edildi.

Müze ve ören yerlerini 2014'te 27 milyon kişi gezdi!

Türkiye'deki müze ve ören yerlerinden elde edilen gelir, son 12 yılda 26 milyon liradan 371 milyon liraya yükseldi. Tarih ve kültürün sergilendiği müzeleri 2014'ün 10 ayında 27 milyon kişi gezip gördü

Özel müze sayısı 197'ye ulaştı!

Gerçek ve tüzel kişilerin kurduğu müze sayısı devlete ait müzeleri geçti. Özel müze sayısında son yıllarda yaşanan artışın yasal düzenlemeyle verilen teşvik ve müze kurmanın kolaylaştırılmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Ankara Yumurtatepe Müze projesi Haberi

Ankara Yumurtatepe Müze projesi


Ankara I Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 03 Kasım 2016 tarih ve 3792 sayılı kararı ile uygun bulunan, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 27 Kasım 2016 tarih ve 2399 sayılı kararı ile onaylanan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Yenimahalle İlçesi, 16023 ada 4, 5 ve 6 parsellerde Yumurtatepe Tümülüsünün bulunduğu 3. Derece Arkeolojik Sit alanına yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliği bugün askıya çıktı. İmar planı 12 Ocak 2017 tarihinde askıdan indirilecek.



1/1000'lik plan için tıklayınız


1/5000'lik plan için...