20 / 05 / 2024

Ankarada doğalgaz kartlı sayaçlar yerine mekanik sayaçlara geçildi

Ankarada doğalgaz kartlı sayaçlar yerine mekanik sayaçlara geçildi

Ankara’da kış aylarının zorlu geçmesi nedeniyle kartlı sayaçlar eksi derecelerde sıklıkla arızalanıyor ve gaz akışı sağlanamaması nedeniyle aboneler büyük zorluklar yaşıyor.

Kartlı doğalgaz nasıl ücretsiz olacak? Doğalgaz hangi tarihler arasında bedava?

Ücretsiz doğalgaz gündemde olan konulardan biridir. Bedava doğalgaz hangi tarihler arasında ücretsiz olacaktır, merkezi sistem doğalgaz ücretsiz mi? şeklinde bu konuya dair pek çok soru gelmektedir. İşte onlardan bazılarıdır!

Kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Bakan Dönmez resmen açıkladı!

Doğalgaz faturaları bu ay itibariyle ücretsiz olacak. Peki kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, açıkladı.

O ay kimse doğalgaz faturası ödemeyecek! Ödenecek toplam tutar sıfır! İşte doğalgazın ücretsiz olacağı tam tarih!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olacağını açıkladı. Gelen açıklamalar sonrasında vatandaşlar ''Doğalgaz hangi ay ücretsiz? Kartlı sayaçlar da ücretsiz olacak mı?'' sorularının yanıtını merak edip araştırıyor...

İstanbul Bağcılar'da doğalgaz deposunda yangın çıktı!

İstanbul Bağcılar'da doğalgaz ve kartlı su sayaçlarının bulunduğu depoda yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede depoyu sarmasıyla art arda patlamalar meydana gelirken, yangın sonrası depoda bulunan sayaçlar kullanılamaz hale geldi...

Düzce'de kazı yapan iş makinesi, doğalgaz hattını deldi!

Düzce Aziziye Mahallesi Çayır Sokağı'nda Nihat Yıldız'a ait arazide kazı yapan iş makinesi, yer altından geçen doğalgaz hattına zarar verdi. Delinen boru yarım saatlik çalışma ile onarıldı.

Şah Deniz Doğalgaz Üretim Sahası ve Tanap Projesi için imzalar atıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şah Deniz Doğalgaz Üretim Sahası ve Tanap Projesi imza töreninde, "Biz Türkmen gazının da Türkiye üzerinden batı piyasalarına erişmesini temenni ediyoruz" dedi...

İzmir Bornova'da doğalgaz borusu patladı!

İzmir Bornova'da İZSU adına görev yapan bir taşeron şirketin kanal çalışması sırasında, iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı. Polis geniş güvenlik tedbiri alırken, İzmirgaz bölgedeki doğalgazı ve elektriği kestirdi.

Ankara'da doğalgaz borusu patladı!

Celal Bayar Bulvarı'ndaki inşaat çalışmasında yer altından geçen doğalgaz hattı zarar gördü. Olay nedeniyle bölgede güvenlik önlemleri alındı ve yol trafiğe kapatıldı. Başkent Doğalgaz ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Ankara'da doğalgaz borusunda patlama meydana geldi!

başkent Ankara'da yer alan yeni gar binasının inşaat çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı. Celal Bayar Bulvarı'ndaki inşaat çalışmasında yer altından geçen doğalgaz hattı zarar gördü.

Honaz'da doğalgaz çalışmaları devam ediyor!

Denizli’de ilçe olarak ilk kez Honaz’da başlatılan doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Kervan Yolu üzerinde ve bağlı sokaklarda başlayan çalışmaların ardından Honaz ilçesine gelecek yıl doğalgaz verilmeye başlanacağı belirtildi...

Kağıthane Gültepe Dernek Sokak'da doğalgaz patlaması oldu!

Kağıthane Gültepe Mahallesi Dernek Sokak üzerinde bulunan bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. 1 kişi yaralanırken sokak üzerinde bulunan iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi...

Vergi mükellefiyeti olmayan vatandaşlar elektrik ve doğalgaz abonelik bilgileriyle tespit edilecek!

Maliye Bakanlığı, kayıtdışıyla mücadele amacıyla elektrik ve doğalgaz abonelik bilgilerini kullanmaya başladı. Bakan Şimşek, 30 bin 692 vatandaşa bilgilendirme mektubu gönderildiğini, bu mektuplar için 16 bin 73 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Dorad Energy İsrail doğalgaz çevrim santrali için üretim lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği Dorad Energy Limited Şirketi, İsrail'de inşa edilen kombine çevrim doğalgaz santrali için üretim lisansını aldı. Santral önümüzdeki günlerde ticari faaliyete başlayacak...

Ankarada doğalgaz kartlı sayaçlar yerine mekanik sayaçlara geçildi Haberi

Ankarada doğalgaz kartlı sayaçlar yerine mekanik sayaçlara geçildi

Bunların önüne geçebilmek Ankara'da kartlı sayaçlar yerine mekanik sayaçlara geçiş kampanyası başlatıldı. Başkentgaz Genel Müdürü Burhan Özcan, "Ankara'da kış ayları zorlu geçiyor, kartlı sayaçlar eksi derecelerde sıklıkla arızalanabiliyor. Gaz akışı sağlanamıyor ve abonelerimiz büyük zorluklar yaşıyor. Bunların önüne geçebilmek için mekanik sayaçlara geçiş kampanyası başlattık. Amacımız abonelerimizin doğal gaz konforunu kesintisiz yaşayabilmeleridir" değerlendirmesinde bulundu.

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, özellikle kış aylarında yaşanan sayaç sorunlarını sona erdirmek için değişim çalışmalarına hız verildi.

Kartlı sayaç kullanımının yaygın olduğu ilk ve tek doğalgaz bölgesinin Ankara olduğu anımsatılan açıklamada, Başkentgaz'ın 961 bin kartlı ve 680 bin mekanik sayaç kullanan toplam 1.65 milyon aboneye hizmet verdiği vurgulandı.

Genel Müdür Özcan, sayaçların kartlı olması ve kiracı değişimlerinde yeni kullanıcıların kendi adlarına doğalgaz kullanım...