23 / 12 / 2024

Ankarada risk

Ankarada risk

Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Süleyman Pampal, Ankara'nın deprem riski bulunduğunu söyledi. Pampal, riskli yapıların yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Deprem risk raporu için 500 TL destek sağlanacak!

Deprem risk raporu için 500 TL destek sağlanacak. Denizbank ile Anahtar Proje arasında kentsel dönüşüm süreçlerinin bütün finansal ihtiyaçlarının sağlanması amacı ile bir protokol imzalandı.

Deprem risk raporu için 500 lira destek!

Deprem risk raporu için 500 TL destek Deniz bank ile Anahtar Proje arasında kentsel dönüşüm süreçlerinin bütün finansal ihtiyaçlarının sağlanması amacı ile bir protokol imzalandı.

Kapıcı risk değerlendirme formu!

1 Ocak 2013 ′ten itibaren, kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki, risk değerlendirmesi nasıl yapılır? İşte kapıcı risk değerlendirme formu...

Kapıcı için risk analizi nasıl yapılır?

İşçi çalıştıran tüm firmaların risk analizi yapmaları zorunlu oluyor. Apartmanlarda kapıcı çalıştırıldığı için risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki, apartmanda kapıcı için risk analizi nasıl yapılır?

Erdem Başçı: Risk primi tarihin en düşük seviyesinde!

Risk primi tarihin en düşük seviyesinde. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Kamudaki basiretli borçlanma sonucunda Türkiye'nin risk primi tarihinin en düşük seviyelerine yakın seyretmektedir" dedi.

176 binden fazla bağımsız birimde risk tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, kentsel dönüşüm için bugüne kadar 1 milyar lirayı aşkın kaynak kullanıldığını, 176 binden fazla bağımsız birimde risk tespit edildiğini açıkladı.

Metehan Kavuk: İzmir'e risk alacak yatırımcılar lazım!

İnşaat sektörüne 2006 yılında giren Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Başkanı Metehan Kavuk: "İzmir'in gelişmesi için altyapı planlanmalı ve risk alacak yatırımcı sayısı artmalı" dedi...

Türkiye'de 45 bin binaya yapılan risk tespitinde yüzde 99'u çürük çıktı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığının kentsel dönüşüm süreci kapsamında Türkiye genelindeki riskli yapıların tespitine başlandığı 2012 yılından bu yana risk raporu için başvuran 45 bin binadan yüzde 99'u çürük çıktı...

Türkiye’de 45 bin binaya risk tespiti yapıldı yüzde 99’u riskli çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm süreci kapsamında Türkiye genelindeki riskli yapıların tespitine başlandığı 2012 yılından bu yana risk raporu için başvuran 45 bin konut kentsel dönüşüm kapsamına girdi.

Ataşehir'de Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı düzenlenecek!

Ataşehir'de Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı düzenlenecek. Konferansta; “Küresel İklim Değişiminin Türkiye’ye Etkileri, Kuraklık ve Kuraklığın Nedenleri, Su Tüketimini Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler” konuları konuşulacak.

Türkiye’de 45 bin binaya risk tespiti yapıldı yüzde 99’u çürük çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm süreci kapsamında Türkiye genelindeki riskli yapıların tespitine başlandığı 2012 yılından bu yana risk raporu için başvuran 45 bin konutun kentsel dönüşüme girdi.

7 bin bina için risk tespiti yapıldı!

7 bin bina için risk tespiti yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaklaşık iki yıl önce ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüme dahil olan nüfus sayısı 2 milyonu buldu.

Kentsel dönüşüm kapsamında 174 bin 629 konut ve iş yerinde risk tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca iki yıl önce resmi olarak başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında, vatandaşların talebiyle ülke genelinde şimdiye kadar 174 bin 629 konut ve iş yerinde risk tespiti yapıldı.

Ankarada risk Haberi

Ankarada risk

Yer hareketlerine ilişkin önemli çalışmalar yapan Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Süleyman Pampal, Ankara'nın İstanbul'dan hatta Türkiye'nin birçok bölgesinden daha fazla risk ve tehlike altında olduğunu belirterek, "Ankara, kuzeyde Kuzey Anadolu fay sistemi, doğuda Kırıkkale-Erbaa ve Akpınar fay zonu, güneydoğuda Tuz Gölü, batı-güneybatı'da İnönü-Eskişehir fay zonlarından etkilenebilir. Ankara'nın dört tarafı yıkıcı, yani 7'den büyük deprem yaratma riski olan aktif faylarla sarılmış durumda" bilgisini verdi. 


'DÖRT TARAFIMIZ FAYLA ÇEVRİLİ' 


Ankara çevresindeki aktif faylardan birinin kırılmasının kötü sonuçları olabileceğini vurgulayan Pampal, şunları söyledi: "Ankara'nın İstanbul'dan daha az tehlikesi yok. Hatta daha çok tehlikesi var. Ankara'nın dört tarafı yıkıcı deprem riski olan aktif faylarla sarılmış durumda. Ayrıca Ankara'nın yakın çevresinde, ilçelerinde, 5, 6, 6.5 büyüklüğe kadar deprem...