29 / 04 / 2024

Risk değerlendirmesi hazırlayacak kuruluşların asgari özelliklerine dair tebliğ yürürlükten kaldırıldı!

Risk değerlendirmesi hazırlayacak kuruluşların asgari özelliklerine dair tebliğ yürürlükten kaldırıldı!

10 Şubat 2007 günü 26430 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Risk değerlendirmesi hazırlayacak kuruluşların asgari özelliklerine dair tebliğ, 12 Aralık 2014 tarihinde yürürlükten kaldırıldı. İşte ilgili tebliğ...



Risk değerlendirmesi hazırlayacak kuruluşların asgari özelliklerine dair tebliğ yürürlükten kaldırıldı!

Risk Değerlendirmesi ve Acil Müdahale Planlarını Hazırlayacak Kurum/Kuruluşların Asgari Özelliklerine Dair Tebliğ, 10 Şubat 2007 günü 26430 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.


Tebliğ, 21/10/2006 tarihli ve 26326 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanunun Uygulama Yönetmeliği uyarınca risk değerlendirmesi ve acil müdahale planlarını hazırlayacak kurum/kuruluşların asgari özelliklerinin belirlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyordu.


Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin 21, 23, 24, 25 ve 57 nci maddelerine dayanılarak hazırlanan tebliğ, risk değerlendirmesi ve acil müdahale planlarını hazırlayacak kurum/kuruluşlarda aranacak koşulları, komisyonun oluşumu, çalışma usul ve esasları, başvuruların değerlendirilmesi ve denetlenmesi ile ilgili konuları kapsıyordu.


Ancak, 12 Aralık 2014 tarihinde 29203 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yeni, Deniz çevresinin kirlenmesine ilişkin risk değerlendirmesi hazırlayacak kuruluşların özelliklerine dair tebliğ ile yürürlükten kaldırıldı.


İlgili bölüm:


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Yürürlükten kaldırılan tebliğ

MADDE 12 – (1) 10/2/2007 tarihli ve 26430 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Risk Değerlendirmesi ve Acil Müdahale Planlarını Hazırlayacak Kurum/Kuruluşların Asgari Özelliklerine Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2007/3) yürürlükten kaldırılmıştır.


Geçiş dönemi

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bakanlıkça oluşturulan çevrimiçi yeterlik başvuru ve değerlendirme sistemi tamamen işlevini yerine getirene kadar kurum/kuruluşlar 5 inci maddede istenen bilgi ve belgeleri bir üst yazı ile Bakanlığa sunar ve sistemde (elektronik ortamda) yapılacak olan diğer gerekli tüm işlemleri de yazılı olarak gerçekleştirir. Bakanlıkça oluşturulan çevrimiçi yeterlik başvuru ve değerlendirme sistemi tamamen işlevini yerine getirdiği zaman tüm işlemler sistem (elektronik ortam) üzerinden yapılır.


(2) Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce, 12 nci madde ile yürürlükten kaldırılan Tebliğ hükümleri kapsamında Yeterlik Belgesi alan kurum/kuruluşların aldığı belge vize süresi bitene kadar geçerlidir.


Yürürlük

MADDE 13 – (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


Yürütme

MADDE 14 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.



Deniz çevresinin kirlenmesine ilişkin risk değerlendirmesi hazırlayacak kuruluşların özelliklerine dair tebliğ!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön