04 / 05 / 2024

Ankarada yapılacak üstgeçit projesini ikinci kez kurula sundu

Ankarada yapılacak üstgeçit projesini ikinci kez kurula sundu

AÜ Ziraat ve Veterinerlik fakülteleri arasında planlanan ancak tarihi binaların siluetini bozduğu gerekçesiyle ile iptal edilen üstgeçit projesini yeniden çizen ASKİ, Koruma Kurulu'na ikinci kez sundu

Yunusemre'ye yapılacak alt ve üstgeçitler masaya yatırıldı!

Yunusemre Belediyesi, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Muradiye, Horozköy ve Barrbaros’a yapılacak alt ve üstgeçitler için gerçekleştirilecek çalışmalar, masaya yatırıldı.

Kocaeli'ye yeni üstgeçit yapılacak!

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Üniversite Hastanesi yolu üzerinde bulunan B kapısında öğrenci giriş ve çıkış yoğunluğunun fazla olduğu ışıklı hemzemin kavşağın kaldırılması amacıyla yaya üstgeçit köprüsü yapılacak.

Karaman'a yeni üstgeçit!

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve Siyahser Mahallesi ile Beyazkent Mahallesi arasında yapılması planlanan üstgeçit projesinin yapım ihalesi gerçekleşti.

AÜ Ziraat ve Veterinerlik fakülteleri arasına yapılacak üst geçit onaylandı!

Ankara Üniversitesi Ziraat ve Veterinerlik fakülteleri arasına yapılacak üst geçit projesini ASKİ yeniden çizdi. Bu kez Koruma Kurulu da projeyi onayladı.

Batman'da iki belde de üst ve alt geçit yapılacak!

Karayolunun ortasından geçtiği ve görünmez kazaların yaşandığı 3000 nüfuslu Bekirhan beldesi nihayet alt geçide kavuşuyor. Gercüş’ün 2000 nüfuslu beldesi Kayapınar’da da üst geçit yapılacak.

ASKİ Ankara'da yapılacak üstgeçit projesini 2. kez kurula sundu!

AÜ Ziraat ve Veterinerlik fakülteleri arasında planlanan ancak tarihi binaların siluetini bozduğu gerekçesiyle ile iptal edilen üstgeçit projesini yeniden çizen ASKİ, Koruma Kurulu'na ikinci kez sundu

Niğde'de yıkılan üst geçit yerine alt geçit yapılacak!

Niğde'de istasyon caddesini İlhanlı Mahallesini bağlayan, her gün binlerce insanın kullandığı eski üst geçit yıkıldı. Daha önceden engelli vatandaşlarında geçiş yapamadığı üst geçit greyderlerle yıkılarak yerine alt geçit yapılacak.

Safranbolu'ya saat kulesi görünümlü üst geçit yapılacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapılacak üst geçit, 3. Selim'in Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa'nın 1797de ilçede yaptırdığı saat kulesinin görünümünde olacak.

Gümüşhane Karşıyaka Mahallesi’ne üst geçit yapılacak!

Gümüşhane Belediyesi, Karşıyaka Mahallesi’ne üst geçit yapmak için çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Ercan Çimen, yapılacak olan yeni üst geçidin betonarme prefabrik yapıdan oluşacağını söyledi.

Gaziemir Aktepe sakinleri üstgeçit istiyor!

İzmir'in Gaziemir ilçesi Aktepe semtinde oturan vatandaşlar, üstgeçit istedi. Aktepe Mahallesi Muhtarı Hasan Fehmi Çelik, "Fuar İzmir Aktepe'de olmasına rağmen mahallemize hiçbir hizmet yapılmadı" dedi

İTÜ'ye Budist tapınağı yapılacak mı?

İTÜ kampusuna yapılacak cami için "İsterlerse sinagog da açarız" diyen rektör Mehmet Karaca'ya öğrenciler taleplerini 16 bine ulaşan imza kampanyasıyla iletti. Peki İTÜ'ye Budist tapınağı yapılacak mı?

Haydarpaşa Garı üstgeçit köprüsü yol ve kavşak ihalesi 1 Nisan'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, Haydarpaşa Garı üstgeçit köprüsü yol ve kavşak inşaatı yapım işini ihaleye çıkardı. İhale 1 Nisan 2015 Çarşamba günü yapılacak...

Adnan Yaşar Görmez: Torbalı'ya dört üstgeçit daha inşa edilmeli!

İZBAN kapsamında Torbalı'da inşa edilen tek üstgeçit yetersiz kalıyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez yaptığı açıklamada, 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay'dan dört üstgeçit yapılmasını istedi.

Ankarada yapılacak üstgeçit projesini ikinci kez kurula sundu Haberi

Ankarada yapılacak üstgeçit projesini ikinci kez kurula sundu

Samsun yolunun ortadan ikiye böldüğü Ankara Üniversitesi'nin (AÜ) Dışkapı'daki kampusunda okuyan öğrenciler iki yerleşke arasında derslere gidip gelmekte güçlük çekiyordu. Zaman zaman derse yetişebilmek için 2 kilometrelik yolu yürümek yerine araçların süratle geçtiği Samsun yolundan karşıya geçerek ölüme meydan okuyorlardı. Özellikle Ziraat Fakültesi öğrencilerinden gelen şikâyetleri değerlendiren AÜ Rektörlüğü, Büyükşehir'den bölgeye bir üstgeçit yapılmasını talep etti. 


SİLUET İTİRAZ I GELDİ 

Üstgeçidin yapımı için görevlendirilen ASKİ, Ziraat Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi'ni birbirine bağlayan, üzerinden yaya ve araçların geçebileceği bir üstgeçit projesi çizdi. Yapılan üstgeçidin bütçesine kadar her şey hazır olmasına rağmen tam kazma vurulmak üzereyken ASKİ, beklenmedik bir itirazla karşılaştı. Veterinerlik Fakültesi'nin bulunduğu bölgedeki tarihi yapıların siluetini bozacağı iddiası nedeniyle gelen itirazların üzerine üstgeçit konusu Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na taşındı....