15 / 05 / 2024

Ankaradaki mimarisiyle fark yaratan camiler

Ankaradaki mimarisiyle fark yaratan camiler

Ankara'nın tarihi ve modern mimariye sahip camileri, ramazanın başlamasıyla özellikle teravih namazı için vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İşte Ankara'nın mimarisiyle dikkat çeken 7 camisi...

Mimar adaylarından İzmir Engelli Farkındalık Merkezi'ne ziyaret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi, Mimarlık Fakültesi öğrencilerini ağırladı.

Bursa'da inşaat sektöründe güç birliği fark yarattı!

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da kentsel dönüşüm projeleri tüm hızıyla sürüyor. Daha güzel bir Bursa için özel sektör ve belediyelerin yaptığı güç birliği inşaat sektöründe fark yaratıyor.

İzmir Engelli Farkındalık Merkezi açıldı!

Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi, Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'de açıldı. Engellilerin yaşamındaki zorlukların deneyerek anlanması ve empati kurulmasını hedefleyen merkezin ilk ziyaretçisi Başkan Aziz Kocaoğlu oldu.

Topraktan girdiğiniz evi teslim alırken KDV farkını isteyin!

2 yıl önce topraktan projeye giren vatandaşlar yüzde 18 KDV’li evin parasını ödemişti. Bugün fatura kesilip KDV devlete yüzde 8’den ödeniyor. Eğer sözleşmede KDV hariçse 10 puanlık farkı isteyin.

Kale, Cersaie’de fark yarattı!

Kaleseramik, seramik sektörünün dünyadaki en önemli buluşma noktası olan Cersaie’de, ilk kez görücüye çıkardığı yeni ürünleri ile fark yarattı.

9 maddede sitelerde emniyet ve güvenlik farkı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " sitelerde emniyet ve güvenlik farkı " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Ritim İstanbul'da 0,70 vade farkı ile 120 ay taksit!

Ritim İstanbul'da Ağustos ayı sonuna kadar 0,70 vade farkı ile 120 ay taksitle ödeme fırsatı sağlanıyor...

Egepen Deceuninck tasarımlarıyla fark yaratıyor!

Egepen Deceuninck’in geliştirdiği ürünler, ses ve ısı yalıtımında üstün bir performans sergilemekle kalmıyor, aynı zamanda estetik tasarımları, mekanlara uyumları ve çevreci olmalarıyla fark yaratıyor.

Kuleli Evleri Bomonti'de yatay mimarisiyle fark yaratıyor!

Yıldırım Yapı Grubu, Kuleli Evleri Bomonti projesiyle modern yatay mimariyi şehrin dokusuyla birleştiriyor ve rezidans konforunda mahalle sıcaklığı sunuyor.

Sinpaş, Güle Güle Otur Türkiye’m kampanyasıyla fark yaratıyor!

Sinpaş 14 projesi ile 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak bugüne kadar görülmemiş efsanevi bir kampanyayla ev sahibi olmak isteyenlere, ister 60 ay için yüzde 0,42, ister 120 ay için yüzde 0,70 vade farkı şansı sunuyor.

Schréder Dialux Plugin, dış aydınlatma tasarımlarında fark yaratıyor!

Aydınlatma sektörünün lider kuruluşlarından Schréder yenilikçi bakış açısıyla kullanıcı dostu çözümler üretmeye devam ediyor. Schréder, Schréder Dialux Plugin’le dış aydınlatma tasarımlarında önemli fark yaratıyor.

DKY Kartal, DKY Ada ve Lokum Evler'de 0,70 vade farkı!

DKY Kartal, DKY Ada ve Lokum Evler'de 0,70 vade farkı ile 10 yıl taksitli ödeme avantajı sunuluyor...

Devlet, Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti farkını firmaya ödeyecek!

Osmangazi Köprüsü'nde bugün uygulanan 25 dolarlık (88.75 TL) geçiş ücreti ile 40 dolar arasındaki 15 dolarlık farkı devlet firmaya ödeyecek. Günlük geçen araç sayısı 40 binden az olursa da eksik geçen araç başına devlet firmaya 40 dolar verecek.

Ankaradaki mimarisiyle fark yaratan camiler Haberi

Ankaradaki mimarisiyle fark yaratan camiler

Ankara'nın manevi merkezlerinden Kocatepe, Hacı Bayram ve Taceddin Dergahı camileri, bu ramazanda da Ankaralılar ve turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.Başkentte 2000'li yıllardan sonra yapılan Doğramacızade Alipaşa, Söğütözü Başyazıcıoğlu, Ahmet Hamdi Akseki ve Beştepe Millet camileri de farklı mimarileriyle dikkati çekiyor.



1-) Beştepe Millet Camisi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yapılan Millet Camisi, geçen yıl vatandaşların hizmetine sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle ibadete açılan cami, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyor.

Camide, 3 bin kişi aynı anda ibadet edebiliyor. Caminin, her biri iki şerefeli, yükseklikleri 60 metreye ulaşan 4 minaresi bulunuyor. İbadethanede namaz alanları ve abdesthanelere ulaşım sağlayan iki asansör hizmet veriyor.


Engellilerin rahatça abdest alıp ibadet edebilmesi için gerekli düzenlemelerin yapıldığı cami, mimarisi ve süslemeleriyle de dikkati çekiyor. Cami duvarlarına işlenen hüsnühat...