27 / 04 / 2024

ankaralı yatırımcı nereleri tercih ediyor

ankaralı yatırımcı nereleri tercih ediyor

TÜİK 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarına göre, Ankara en yüksek gelir grubuna sahip il oldu. MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, "Ankaralı konut alıcısı halen büyük konutları tercih ediyor" dedi.

Yabancı yatırımcılar Türkiye'de nereleri tercih ediyor? 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya Türkiye'deki konut satışları hakkında bilgi verdi.Bu yıl yabancılara ne kadar konut satılmış? Yabancı yatırımcılar en çok nereleri tercih ediyor?

Aden Ballıkpınarı yatırımcıya değil, oturacak olana satılıyor!

Ankaralı gayrimenkul şirketi Lejant, bölgede yapılan her 10 projeden 5’ine imza atıyor. Firma, yapımına devam eden Lejant Aden Ballıkpınarı projesini yatırımcıları değil oturacak olanlara satıyor.

Ankaralı yatırımcılar konutta yüzde 30 kar sağladı!

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, konutların dövizden daha kazançlı bir yatırım aracı olduğunu belirterek Ankaralı yatırımcıların son 3 yılda yüzde 60 kazanç sağladıklarını belirtti.

Kent İncek hem yatırımcıya hem alıcıya kazandıracak!

Yaklaşık 50 yıldan bu yana binlerce Ankaralıyı kaliteli ve konforlu konutla buluşturan BESA Grup, Başkent’in en önemli yerleşim yerlerinden İncek’te hayata geçireceği Kent İncek projesiyle hem yatırımcıya hem de oturana kazandıracak.

İstanbul'da arsa bulamayan yatırımcılar nereleri tercih ediyor?

İstanbul'da küçük ve orta ölçekli yatırımcılar arsa bulamazken, büyük yatırımcılar da bu konuda zorluk çekiyor. Sektör temsilcileri yatırımcıların arsa için Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Çanakkale gibi şehirleri tercih ettiğini belirtiyor.

Ankaralı yatırımcılar güneye yöneliyor!

Başkent'te gayrimenkul yatırımlarına yön veren uzmanlar, yatırımlar sayesinde modern yapılaşması ivme kazanan Ankara'da yatırımcıların artık yüzünü güneye çevirdiğini kaydetti.

Ankaralı yatırımcılara yeni adres!

Başkentte gayrimenkul yatırımlarına yön veren uzmanlardan Akça Gayrimenkul Yönetim kurulu Başkanı Murat Akça, yatırımlar sayesinde modern yapılaşması ivme kazanan Ankara'da yatırımcıların artık yüzünü güneye çevirdiğini kaydetti.

Ankaralı yatırımcılar Bahşılı'ya geliyor!

ASİAD ve Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Ankaralı iş adamlarını yatırım yapmak üzere Bahşılı'ya getirecek. Belediye Başkanı İbrahim Uyar, bir an önce yatırıma başlamak istediklerini söyledi.

Van turistler ve yatırımcıları bekliyor!

Deprem felaketini yaşayan Van'ın tarihi ve doğal güzellikleri, turistler ve yatırımcıları bekliyor

Mütekabiliyet yasası ile Arap yatırımcının oturma izni sorunu da çözülecek!

Mütekabiliyet'te Arap yatırımcının oturma izni sorunu da çözülüyor. Şehircilik Bakanı Bayraktar çalışma başlattıklarını açıkladı. Sektör "Vize, alım kararını etkiler" diyor

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'ne yurt dışından gelen talepler artıyor!

Mütekabiliyetin yasalaşması ile birlikte Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'ne yurt dışından gelen ilgi ve talepler artıyor

Diyarbakır OSB'de 140 yatırımcıya fabrika arsası bulunamadı!

Teşviklerden yararlanmak için Diyarbakır'a gelen 140 yatırımcıya OSB içinde fabrika arsası bulunamadı

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (REIA), Almanya'da irtibat ofisi kurdu!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (REIA), uluslararası kuruluşlarla işbirliği yaparak Türk Gayrimenkul sektörünün dünya çapında temsil edilmesini hızlandırıyor

ankaralı yatırımcı nereleri tercih ediyor Haberi

ankaralı yatırımcı nereleri tercih ediyor

TÜRKİYE İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2014 gelir ve yaşam koşullan araştırması bölgesel sonuçlarına göre, Ankara en yüksek gelir grubuna sahip il oldu. 


Başkent 20 bin 446 lirayla ilk sırada yer alırken, İstanbul 19 bin 62 lirayla ikinci, İzmir bölgesi ise 16 bin 935 lirayla üçüncü oldu. Konforuna düşkün, gelir düzeyi yüksek Ankaralı, konut tercihinde de yaşam standartlarını yükselten mekanlara yönelmeye başladı. 


Başkent'in en köklü inşaat firmalarından MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, konforu yükselten en önemli etkenlerden birinin konut tercihi olduğunu anımsattı. 


Ankaralılar'ın konut alışkanlığında konforun yıllardan beri olmazsa olmaz olduğunu belirten Gözüm, "Ankaralı için ev, 'barınma' değil 'yaşam' alanı olmalıdır. Geniş, ferah, gün ışığı alan konutlar Ankaralı için her zaman tercih sebebi olmuştur. 30-40 yıl önceki ile bugünkü konfor anlayışı aslında özünde aynı. 


Ankaralı...