23 / 07 / 2024

ankarapark 70 katlı kule davası

ankarapark 70 katlı kule davası

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği(AOÇ) içinde yer alan Ankapark için bir dava daha açtı.Candan, Bakanlığı’ın, daha önce yürütmenin durdurulması kararı verilen alanla ilgili yeniden plan değişikliği yaptığını belirtti.

Rize'de fıkraları solda sıfır bırakacak olay: 12 metrelik direğin üzerine 70 metrekarelik ev yaptı!

Rize'de fıkraları aratmayacak bir olay yaşandı. Rizeli kaporta ustası Cihat Çelik, 6 yıllık çabası sonucunda 12 metrelik demir direk üzerine 70 metrekarelik 2 katlı ev yaptı.

Miami Okan Tower'ın lansmanı yapıldı!

İnşaat sektörü dahil, turizmde, eğitimde, sağlıkta ve gıdada 50 yıllık tecrübeye sahip Okan Grubu’nun yeni projesi 70 katlı Okan Tower Miami satışa çıktı.

Japonlar tahtadan gökdelen yapacak!

Japonlar bir ilke daha imza atıyor. Tahtadan gökdelen yapacak olan Sumitomo Forestry şirketi 70 katlı bir gökdelen inşa edecekç Gökdelende 185 bin metreküp ahşap kullanılması öngörülüyor...

Akasya Modern’de konutların yüzde 70'i satıldı!

Kocaeli’nin yükselen trendi Başiskele Yuvacık’ta doğa ile iç içe panoramik deniz ve şehir manzarası ile tamamı dört katlı bloklardan oluşan Akasya Modern’de konutların yüzde 70'i satıldı.

Ekşioğulları İnşaat'ın Üsküdar binası icradan satılık! 70 milyon TL'ye!

Üsküdar Altunizade’de bulunan ve özel bir eğitim kurumunun kiracı olduğu 9 katlı bina icradan satışa konuldu. Ekşioğulları İnşaat Endüstri Tic. A.Ş.’nin borcu nedeni ile satışa çıkarılan binanın değeri 70 milyon lira olarak belirlendi.

Moment İstanbul'da dairelerin yüzde 70’i satıldı!

AC Yapı’nın Kartal’da inşasına başladığı Moment İstanbul projesinde yüzde 70 satış oranına ulaşıldı.Proje, 44 katlı iki kulede 731 konut ve 12 ticari alandan oluşuyor.

Kartal Moment İstanbul'un yüzde 70'i satıldı!

AC Yapı'nın Kartal'da inşasına başladığı Moment İstanbul projesinde yüzde 70 satış oranına ulaşıldı. Proje, 44 katlı iki kulede 731 konut ve 12 ticari alandan oluşuyor.

ATO'nun yapmak istediği 70 katlı binada son durum!

ATO'nun yapmak istediği 70 katlı bina için açılan davada mahkeme planı iptal etti. İçişleri Bakanlığı, yargı kararlarının uygulanmadığı iddiası ile tüm Meclis üyelerine yazı göndererek savunmalarını talep etti.

Isparta Yalvaç'ta kentsel dönüşüm kapsamında 70 yıllık bina yıkıldı!

Isparta'nın Yalvaç İlçesinde,'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 70 yıllık 3 katlı bina yıkıldı. İlçede yaşayan Göksel Kaya, babasından kalan 70 yıllık 3 katlı binayı proje kapsamında yıktırdı...

Isparta'da kentsel dönüşüm kapsamında 70 yıllık bina yıkıldı!

Isparta'nın Yalvaç İlçesinde,'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 70 yıllık 3 katlı bina yıkıldı. İlçede yaşayan Göksel Kaya, babasından kalan 70 yıllık 3 katlı binayı proje kapsamında yıktırdı...

Beşşar Esed'in amcası, Paris'teki lüks apartmanını 70 milyon avroya sattı!

Fransız basını, Suriye lideri Beşşar Esed'in sürgündeki amcası Rıfat Esed'in Paris'in merkezindeki yedi katlı lüks apartmanını 70 milyon avroya sattığını duyurdu...

ATO, Ankara'da geleceğin yeşil binasını yaptırıyor! 70 katlı olacak!

ATO'nun Ankara'da inşa edilecek yeni binası yeşil ve yenilenebilir enerji için simge olacak 60 yeni teknoloji içeriyor

By Vista Kurtköy'de 70 bin TL'ye!

4 katlı 8 blokta 240 konuttan meydana gelen BY Vista Projesi'nde yer alan konutların fiyatları 70 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Proje kapsamında yer alan konutların teslimatları Ağustos ayında yapılacak...

ankarapark 70 katlı kule davası Haberi

ankarapark 70 katlı kule davası

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, daha önce yürütmenin durdurulması kararı verilen alanla ilgili yeniden plan değişikliği yaptığını belirterek “AOÇ alanları için 64’üncü davamızı açtık” dedi. Açılan davaya ilişkin Candan, özetle şunları söyledi:


Ankapark'tan son kareler!



İÇERİK AYNI İSİM FARKLI

“Atatürk Orman Çiftliği’nde, Ankapark’ın yapıldığı alanda, alan önce Bakanlar Kurulu kararı ile yenileme alanı ilan edildi ve 1/10.000 ölçekli koruma amaçlı Nazım İmar planları askıya çıktı, davamızı açtık. Yenileme alanı davalarında yürütmenin durdurulması kararı verilmesi üzerine yargı kararlarını boşa düşürmek için, planların ismini değiştirerek alana ilişkin planlar tekrar onayladı. Temapark’ın ismi oldu Panayır Fuar Alanı. AOÇ’deki planda içerik aynı, isim farklı.”


70 KATLI KULEYE İKİNCİ İPTAL

Ankara Ticaret Odası tarafından mevcut alanda yapılmak üzere projelendirilen 70 katlı...