18 / 05 / 2024

antakya medeniyetler korosu

antakya medeniyetler korosu

Hatay Valiliği ile İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 2 milyon liraya restore ettirilen Medeniyet Evi, Katolik, Ortodoks, Alevi, Sünni, Ermeni ve Museviler'den oluşan Antakya Medeniyetler Korosu'na teslim edildi...

Antakya'da 13 milyon 675 bin TL'ye icradan satılık arsa!

Hatay Antakya'da yer alan 68.375 metrekare yüzölçümlü arsa 13 milyon 675 bin TL bedelle satışa sunuluyor. Arsanın satışı Hatay 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Duruşma Salonu'da gerçekleşecek.

Antakya Battı-Çıktı Projesi'ne start verildi!

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğündeki ekipler, Antakya'da trafiğe rahat bir nefes aldıracak Kavaslı bölgesinde Battı- Çıktı Projesi'ne başladı.

750 yataklı Antakya Hastanesi 3 ay sonra açılacak!

2013 yılında Eskişehir, İstanbul, Ankara, Bursa, Edirne, İzmir gibi illerinde bulunduğu yerleşim birimlerinde en büyük Hastane 750 yatak ile Antakya'ya uygun görülmüş ve inşaatına başlanmıştı. Hastanenin 3 ay sonra açılması planlanıyor.

Antakya-İskenderun yoluna üst geçit geliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı süren Antakya-İskenderun yolu 2. km'sindeki üst geçit tamamlanmak üzere. Üst geçidin çift asansörlü olduğu ve oldukça modern bir görüntü içerdiği gözleniyor.

Antakya Emek Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum!

ANTAKYA'nın Emek mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmakta olan binaların hem can güvenliği tehlikesinin bulunduğunu hem de çevre kirliliğinin hat safhada ulaştığını iddia eden vatandaşlar, ilgililerden gerekli önlemleri almalarını istediler.

Antakya, Temmuz ayı toplantısında kentsel dönüşüm konuşulacak!

Antakya Belediye Meclisi, 1 Temmuz Cuma günü saat 14.00'de Atatürk Caddesi'nde bulunan Mahfel Sosyal Tesisleri Nikâh Salonu'nda yapılacak toplantıda Belediye Meclisi gündemindeki 5 madde görüşülerek karara bağlanacak.

Antakya Özgür Sokak'ta yeni imar yolu açılıyor!

Antakya Belediyesi Ekinci Mahallesi Özgür Sokak'ta yeni imar yolu açma çalışmaları başlattı. Antakya Belediyesi ekiplerince periyodik sırayla yapıldığı ifade edildi.

Antakya Müze Otel'in inşaatında 17 bin ton yapısal çelik kullanıldı!

Antakya Hilton ASF Müze Otel, Atina'nın ardından dünyadaki ikinci müze otel kompleksi olacak. İnşaatında 17 bin ton yapısal çelik kullanılan otelin maliyetinin 100 milyon doları geçeceği tahmin ediliyor.

Hatay Antakya'da kentsel dönüşüm son aşamada!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, ilçede kentsel dönüşüm projesinin kapsadığı 1390 yapının bulunduğunu söyleyerek dönüşüm çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti..

Antakya Emek ve Aksaray'da 3 bin 312 yapı yıkılacak!

Antakya Belediyesi'nin Emek ve Aksaray'da 1300 binadaki 3312 yapının yıkılması ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeniden modern şekilde inşasıyla ilgili çalışması Belediye Meclisi'nden geçti.

Antakya Yeni Devlet Hastanesi yoluna asfalt!

Vatandaşları güvenli ve kaliteli ulaşım imkânlarıyla buluşturmak amacıyla hizmetlerine aralıksız bir şekilde devam eden HBB ekipleri, Antakya ilçesine bağlı Yeni Devlet Hastanesi yolunda beton- asfalt çalışmalarına başladı.

Antakya 3. Etap TOKİ Konutları'na sosyal alan kazandırılıyor!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Akasya Mahallesi 3. Etap TOKİ Konutları'nda 19.999 metrekare alana sahip park, yeşil alan ve mesire alanı çalışmalarını yerinde inceledi.

Antakya'daki dönüşümde kimse mağdur edilmeyecek!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, “Biz Kentsel yenileme değil, kentsel dönüşüm yapıyoruz. Projemiz farklılık arz ediyor. Hiçbir hak sahibini mağdur etmeden mahallinde yaşama imkanı sunacağız” dedi.

antakya medeniyetler korosu Haberi

antakya medeniyetler korosu


Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı'na ait olan ve Hatay Valiliği ile İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 2 milyon liraya restore ettirilen Medeniyet Evi, Katolik, Ortodoks, Alevi, Sünni, Ermeni ve Museviler'den oluşan seslendirdiği ilahi ve şarkılarla barış ve kardeşlik mesajları veren Antakya Medeniyetler Korosu'na teslim edildi.


Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, teslim töreninde yaptığı konuşmada, koronun, insanlığın evrensel dili olan müzik aracılığıyla sevgi, kardeşlik ve hoşgörü kavramlarının tüm dünyaya ulaştırılmasında önemli katkıları olduğunu söyledi.


Kentin pek çok güzelliklere, değerlere sahip olduğunu ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:


"Bir iş doğru ise kaynağını, toplumda da karşılığını bulur. İlimizin pek çok güzelliği, değeri var. Bunların en güzeli, sevgisi, kardeşliği, farklılıkları ve yüzyıllardır bir arada yaşayabilme becerisidir. Hatay'ın dinamiklerinin bir araya gelmesiyle 21'inci yüzyılda kinin, şiddetin egemen...