02 / 05 / 2024

Antakya Emek ve Aksaray'da 3 bin 312 yapı yıkılacak!

Antakya Emek ve Aksaray'da 3 bin 312 yapı yıkılacak!

Antakya Belediyesi'nin Emek ve Aksaray'da 1300 binadaki 3312 yapının yıkılması ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeniden modern şekilde inşasıyla ilgili çalışması Belediye Meclisi'nden geçti.



Antakya Belediyesi'nin Emek ve Aksaray'da planladığı, 1881 mülk sahibini ilgilendiren, 1300 binadaki 3312 yapının yıkılması ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeniden modern şekilde inşasıyla ilgili çalışması dünkü Belediye Meclisi'nden geçti. İmar, Hukuk ve İçişleri Komisyonlarının hazırladığı raporlar AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edilirken, CHP'li Komisyon üyeleri ŞERH düştü, üyeler de Meclis'te HAYIR dedi.

 

Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, diğer belediyelere göre çok daha hızlı çalışarak Kentsel Dönüşüm Projesi girişiminde çok önemli bir mesafe aldıklarını kaydederken,  “Bakanlığın yetkisindeki bu uygulama, Türkiye'de bir ilk olarak bizim yetkimize devredildi. Bakanlık, bize güvendiği ve bu yükü kaldıracağımıza inandığı için  onay yetkisini Meclisimize verdi. Meclis de dün itibariyle kabul etti” dedi.


CHP'li Meclis üyeleri adına konuşan Av. İlmittin Boz ise, Komisyon raporlarına  “Muhalefet Şerhi” düştüklerini söyleyerek, “Zira 5 Meslek Odası; Harita Mühendisleri,  Mimarlar, İnşaat Mühendisleri, Şehir Plancıları ve İnşaat Mühendisleri Odalarının öngörülen Rapor için, plan ve nüfus yoğunlukları, sosyal açık ve yeşil alan  revizeleri yapılması, çekme mesafeleri ile kat yükseklikleri konuları ile adalar arasında transfer yapılmasının iptaliyle ilgili uyarı ve eleştirileri görmezdengelinmiştir. Hatalarla dolu raporların bugün düzeltilmesi, gelecek için doğru adım olur. İleride telafisi güç sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Meslek Odalarının  itirazları, eleştirileri haklıdır, yerindedir, dikkate alınmalıdır” dedi.


Antakya Gazetesi


Geri Dön