17 / 05 / 2024

Antakya Emek kentsel dönüşümü

Antakya Emek kentsel dönüşümü

Antakya Belediyesi'nin Emek ve Aksaray'da 1300 binadaki 3312 yapının yıkılması ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeniden modern şekilde inşasıyla ilgili çalışması Belediye Meclisi'nden geçti.

Hatay'daki rezerv alan ilanı yeni kentsel dönüşüm mekanizmasının provası olacak!

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında Antakya kent merkezi rezerv alan ilan edilmişti. Peki kentsel dönüşüm nasıl yürüyecek? 

Kocaeli Darıca'da kentsel dönüşüm başladı!

Kocaeli Darıca Belediyesi, Emek Mahallesi'nde 256 Evler Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattı. Proje dahilinde 329 daire hızla dönüşüyor.

Murat Kurum'dan Antakya'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antakya’nın Emek ve Aksaray mahallelerinde Toplu Konut İdaresi eliyle kentsel dönüşüm yapacaklarını belirttiler.

Antakya Emek ve Aksaray'da dönüşüm imzaları atılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antakya Belediyesi, Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleriyle ıslak imzalı resmi sözleşme imzalamaya devam ediyor.

Antakya Emek dönüşüm projesi için yıkımlar devam edecek!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Antakya Belediyesi, Emek ve Aksaray Mahallesi kentsel dönüşüm alanındaki yıkımlara devam ediyor.

Antakya Emek Dönüşüm Projesi için imzalar atılıyor!

Antakya Belediyesi Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için imzalar atılıyor.

Antakya Aksaray dönüşüm projesinde imzalar atılıyor!

Kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antakya Belediyesi, Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sözleşme imzalama işlemlerini sürdürüyor.

Antakya dönüşüm projesinde imzalar atılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antakya Belediyesi Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleriyle ıslak imzalı resmi sözleşme sürecini sürdürüyor.

Antakya Dönüşüm Projesi'nde sözleşmeler imzalanıyor!

Antakya Belediyesi Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sözleşmeler imzalanıyor.

Emek-Aksaray Dönüşüm Projesi'nde sözleşmeler imzalanıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının son sürat sürdüğü Antakya'da, Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında sözleşmeler imzalanıyor.

Antakya Emek ve Aksaray'da yıkımlar son sürat!

Antakya Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında yıkımlar son sürat devam ediyor.

Antalya'da 319 daireli kentsel dönüşümün temeli atıldı!

Antalya Kepez ilçesine yeni bir vizyon kazandıracak olan, Yeni Emek Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümünün temeli atıldı.

Antakya Aksaray Dönüşüm Projesi'nin sözleşmeleri imzalanıyor!

Antakya Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sözleşmeler imzalanmaya devam ediliyor.

Antakya Emek kentsel dönüşümü Haberi

Antakya Emek kentsel dönüşümü

Antakya Belediyesi'nin Emek ve Aksaray'da planladığı, 1881 mülk sahibini ilgilendiren, 1300 binadaki 3312 yapının yıkılması ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeniden modern şekilde inşasıyla ilgili çalışması dünkü Belediye Meclisi'nden geçti. İmar, Hukuk ve İçişleri Komisyonlarının hazırladığı raporlar AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edilirken, CHP'li Komisyon üyeleri ŞERH düştü, üyeler de Meclis'te HAYIR dedi.

Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, diğer belediyelere göre çok daha hızlı çalışarak Kentsel Dönüşüm Projesi girişiminde çok önemli bir mesafe aldıklarını kaydederken,  “Bakanlığın yetkisindeki bu uygulama, Türkiye'de bir ilk olarak bizim yetkimize devredildi. Bakanlık, bize güvendiği ve bu yükü kaldıracağımıza inandığı için  onay yetkisini Meclisimize verdi. Meclis de dün itibariyle kabul etti” dedi.


CHP'li Meclis üyeleri adına konuşan Av. İlmittin Boz ise, Komisyon raporlarına  “Muhalefet Şerhi” düştüklerini söyleyerek, “Zira 5...