12 / 05 / 2024

antalayada iranşlı turist ziyareti

antalayada iranşlı turist ziyareti

Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 318 bin oldu Antalya'ya gelen İranlı turist sayısı ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 463,9, arttı.

Yabancı turist şimdiden valizini hazırladı! Erken rezervasyonda yüzde 23 artış!

Erken rezervasyondaki artışı Türkiye’ye ilginin artarak devam ettiği şeklinde yorumlayan Otelciler Federasyonu Başkanı İşler, bu yıl turist sayısının 60 milyona yaklaşacağını öngörüyor.

2023 yılı turizm stratejisinde hedef 75 milyon turist!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2023 yılı turizm stratejisini açıkladı. Bakan Ersoy hedeflenen turist sayısının 75 milyondan fazla, turizm gelirlerinin ise 65 milyar dolar olduğunu söyledi.

Gümüşhane Şiran 38 işyeri yapım ihalesi 14 Eylül'de!

Gümüşhane Şiran Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, 38 işyeri yaptırıyor. İhale 14 Eylül'de yapılacak..

Türkiye'ye Eylül ayında 2 milyon 855 bin turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Eylül ayında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33 düşüşle 2 milyon 855 bin kişiye geriledi.

Turizmciler otellerini satıyor!

Geçtiğimiz yıl turist sayısındaki önemli azalma ile yara alan turizm sektöründe tehlike çanları çalmaya başladı. ETİK Başkanı Mehmet İşler, Eylül ve Ekim rezervasyonlarında gerileme yaşandığını, yatırımcıların otellerinden vazgeçtiğini söyledi.

Antalya'ya havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı!

Bu yıl turist sayısı gerileyen Antalya’ya, hava yoluyla gelen yolcu da azaldı. Havalimanlarından kente giren turist sayısı yüzde 6.3 azalışla 6.2 milyona geriledi.

Batılı turist sayısı otellerin cirosunu yüzde 20 düşürdü!

Küçük Oteller Derneği'nin üyeleri ile gerçekleştirdiği yılın ilk altı ayını kapsayan 2015 anket sonuçları açıklandı. Doluluk oranını artıran otellerin yüzde 20'si ciroda düşme yaşadığı belirtildi.

Batılı turist sayısında düşüş yaşanıyor!

Küçük Oteller Derneği; üyelerinin değerlendirmesiyle 2015 yılının ilk 6 ayı (Ocak- Haziran 2015) anket raporu sonuçlarını açıkladı.Küçük Oteller Derneği üyesi 75 otelin katıldığı ankette batılı turist sayısında ciddi bir düşüş yaşandığı belirtildi.

İran 2020 yılına kadar 30 yeni otel yatırımı yapacak!

2020 yılına kadar 30 yeni otel yatırımı yapılması planlanan ve yatırımların ardından yıllık 20 milyon turist hedefleyen İran, başta Antalya olmak üzere Türkiye'deki otelleri örnek alıyor.

2003 yılında İstanbul, daha çok turist için yenilenecekmiş!

2003 yılında 1 milyon 800 bin turist ağırlayan İstanbul'un daha çok turist çekmesi için görünümü değiştirilecekmiş. Galata ve çevresi Galataport Projesi'yle yenilenecekmiş. İkitelli ise turizm bölgesi olacakmış.

İstanbul batılı turist sayısında kayıp yaşıyor!

İstanbul, İran ve Arap coğrafyasından gelen turistlerde yüksek oranda artış yaşarken, batılı turist sayısında ciddi bir kayıp yaşıyor.

İstanbul'a gelen batılı turist sayısı azaldı!

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 2015 yılına ait, ilk 5 ayı içeren raporu önemli bir bulguya işaret ediyor.

Göreme'nin nüfusu kadar turist yeni günü karşılıyor!

Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya'da, sıcak hava balonlarının merkezi Göreme beldesinin nüfusu kadar turist, güneşin ilk ışıklarıyla havada yeni güne başlıyor.

antalayada iranşlı turist ziyareti Haberi

antalayada iranşlı turist ziyareti

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından hazırlanan Mayıs ayı sektör raporuna göre, Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 318 bin oldu ANTALYA'YA gelen İranlı turist sayısı ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 463,9, İsrailli turist sayısı ise yüzde 146,5 arttı.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından hazırlanan mayıs ayı sektör raporuna göre, Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 318 bin oldu. Kent geçen yıl 1 milyon 253 bin kişi ağırlamıştı. 



Ocak-nisan döneminde Antalya, Alman pazarında yüzde 4,4 düşüşle 466 bin 816'ya geriledi. 

Rusya pazarında ise büyüme sürdü. İlk dört ayda yüzde 17,9...