30 / 04 / 2024

antalya 2b eylemi

antalya 2b eylemi

Antalya'da orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedelleri yüksek bulan köylüler, Tekirova Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı, daha sonra bir süre şehir içinde yürüdü..

2b arazi satışları için Antalyalı köylüler yolu kapattı!

Antalya'da orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedelleri yüksek bulan Topallı köyü sakinleri, Antalya-Isparta yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Antalya Döşemealtı'ndaki 2B arazi sorunu mecliste!

Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki 2-B arazilerinde yaşanan tapu sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

2B arazileri için 6 ay ek süre verildi!

Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, çıkan kanunla 2B alanlarında bulunan taşınmazların satışı veya ödeme süresinin 6 ay uzatıldığını söyledi. Köse, “2B arazisi bulunan vatandaşlarımız 6 ay içerisinde başvuru yaparak bu arazileri alabilecek” dedi.

Ahmet Sakızoğlu’na her bir dolandırıcılık eylemi için 3 yıl hapis cezası!

Antalya'da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan müteahhit Ahmet Sakızoğlu'na, ceza yağdı. Sakızoğlu, her bir dolandırıcılık eylemi için 3 yıl hapis ve 1200′er lira para cezasına mahkum edildi.

Kepez Fevzi Çakmak'ta 2B tapuları sahiplerine teslim edildi!

Antalya'nın Kepez İlçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesinde, 2B tapuları hak sahiplerine verilmeye başlandı. Yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlatan, talepleri dinleyen Başkan Hakan Tütüncü, 6 bin 900 hak sahibine tapularını verdi.

Kepez Fevzi Çakmak Mahallesi'nin 2B tapuları dağıtılıyor!

Antalya'nın Kepez ilçesi'ne bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi'nde, 2B tapuları hak sahiplerine verilmeye başlandı. Hakan Tütüncü, 6 yılda 23 bin hak sahibine tapu vererek Kepez'in tapu probleminin çözümünde önemli mesafe kat ettiklerini söyledi.

Muğla'da 2B rayiç bedelleri eylemi yapıldı!

Ortaca ilçesinde kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, eylem yaptı. Vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi.

Kepez'de 2B toplantısı yapıldı!

2B arazilerinin satışı ile ilgili Antalya Defterdarlığının göndermeye başladığı tebligatların mahallelere gelmesiyle birlikte halkın tepkileri de başladı.

2b arazisi muvakafatname süresi!

Ülkemizde orman vasfını kaybetmiş hazine araziler, 2b arazisi olarak ifade ediliyor. Bu araziler genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkıyor. İşte, 2b arazisi muvakafatname süresi!

2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını kaybetmiş alanlara 2b arsa deniyor. Peki, 2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Zonguldak'ta 2B eylemi yapıldı!

Zonguldak'ta 2B eylemi yapıldı. Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan Tepebaşı, Bağlık, Yeşil ve de İnağzı mahallelerinin sakinleri, Türk bayrağı ve dövizler taşıdı, slogan attı.

Arazi fiyatları kızdırdı! Zonguldak'ta 2B eylemi!

Zonguldak'ta, halk arasında 2B olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan Tepebaşı Mahallesi sakinleri eylem yaptı. Grup, kendilerine gönderilen tebligatları yaktı.

Antalya'da 2B arazilerinin yüzde 85'i satıldı!

Antalya'da satışa konu 2B arazilerinin yüzde 85'i satıldı. Peşin ve ilk taksit ödemelerinden bugüne kadar elde edilen gelir de 512 milyon lira oldu. Antalya Defterdarı Tunçez, "Başvuruda bulunan kullanıcıların 62 binine tapuları verildi." dedi...

2B başvuruları 6 ay uzatıldı!

Antalya Defterdarı Veli Tunçez, 2B arazileri için 6 ay ek başvuru süresi verildiğini hatırlatarak, " 2B arazisi kullanıcısı vatandaşlarımızın sunulan fırsatlardan yararlanması, kendi menfaatlerinedir " dedi...

antalya 2b eylemi Haberi

antalya 2b eylemi

     Kemer ilçesine bağlı Ulupınar, Beycik, Çamyuva ve Kuzdere köyü sakini yaklaşık 500 kişi, 2B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedelleri yüksek olduğunu savunarak, Tekirova Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. 

     Köylüler adına basın açıklamasını okuyan emekli öğretmen Kemal Yüksel, Antalya'nın tümünde 2B arazilerinin satışıyla ilgili kanayan yarayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki tüm siyasi partilerde görev yapan milletvekillerine göstermek ve bir çözüm arayışına yönlendirmek üzere toplandıklarını söyledi. 

     Arazilerin kendilerine dedelerinden kalan yadigar topraklar olduğunu öne süren Yüksel, belirlenen rayiç bedeli ödeyemeyeceklerini, bu nedenle rayiç bedellerin düşürülmesini istediklerini kaydetti. 

     Ulupınar köyü muhtarı Sami Ilgaz da adaletli bir fiyat tespiti yapılmasını istediklerini, arazilerin rayiç bedelinin emlak değeri üzerinden belirlenmesi gerektiğini ifade etti. 

     Köylüler,...