15 / 05 / 2024

antalya alanyada orman yangını

antalya alanyada orman yangını

Alanya'da rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Alanya Orman İşletme Müdürlüğüne ekipleri müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında 1 hektar orman alanı zarar gördü...

Orman Genel Müdürlüğü Antalya'da gayrimenkul satacak!

Konyaaltı Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Konyaaltı'nda yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor.

Antalya’daki orman yangınında 8 kişi ölmüş 58 kişi yaralanmıştı. İmara açıldı!

Antalya’da geçen yıl meydana gelen yangın faciasının yaşandığı bölgede bulunan Aşağı Işıklar mahallesindeki 22 bin 683 metrekare alan TOKİ Başkanlığı’nca kamulaştırıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü Antalya'da 5 bin metrekarelik arsa satıyor!

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Kumluca'da yer alan 5 bin metrekarelik arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte o ihale ile ilgili merak edilen detaylar...

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Antalya Aksu'da tesis yapımı ve işletilmesi ihalesi!

Antalya Aksu Belediyesi tarafından, Güzelyurt Şehir Ormanı Mesire Alanına, Sssyal, Kültürel ve sportif projelerin yapımı ve 24 yıl süre ile işletilmesi işi ihale edilecek. Tahmin edilen bedel (ilk yıl kira bedeli) 750 bin TL olarak belirlendi. 

Antalya'da 360 derece dönebilen ters ev inşa edildi!

Antalya'da orman parkında tamamen ters olarak yapılan ve kendi ekseninde dönebilen ev, yakında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Acun Ilıcalı Antalya Kepez Macera Ormanı ile ilgilenir mi?

Antalya Kepez Macera Ormanı 2016'da açıldı. Ancak belediye bu alanı komple başka bir işletmeye devretmek için ihaleye çıkmış, içerideki alanları parça parça özel sektöre verecekmiş...

Antalya’ya 5 yıldızlı devlet hastanesi geliyor!

Antalya'nın Aksu ilçesine devlet hastanesi yapılması için Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazi Sağlık Bakanlığı'na tahsisi gerçekleştirilmişti. Antalya’ya 5 yıldızlı devlet hastanesi inşa edilecek. 

Antalya Tünektepe Projesi için imzalar atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya’nın sembollerinden biri olacak olan Tünektepe Projesi’yle ilgili ön izin talebini kendisine arz edildikten 2 dakika sonra imzaladı.

Antalya'nın turizm geliri 4 katına çıkacak!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya projelerine ilişkin bilgiler verdi. Eroğlu, "Antalya'nın turizm gelirini 4 katına çıkaracak bir proje peşindeyiz'' diye konuştu.

Ankara Orman Müdürlüğü inşaat ihalesi 11 Ocak'a ertelendi!

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü, Etimesgut ve Keçiören parsellerine karşılık Çankaya'da ve Antalya'da çeşitli inşaat işleri yaptıracak. İhalesi daha önce 13 ve 27 Aralık'ta gerçekleşen inşaat işi 11 Ocak'ta yeniden ihale edilecek.

Ankara Orman Müdürlüğü inşaat ihalesi 27 Aralık'a ertelendi!

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü, Etimesgut ve Keçiören parsellerine karşılık Çankaya'da ve Antalya'da çeşitli inşaat işleri yaptıracak. İhalesi daha önce 13 Aralık'ta gerçekleşen inşaat işi 27 Aralık'ta yeniden ihale edilecek.

Ankara Orman Müdürlüğü'nden 46 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü, Etimesgut ve Keçiören parsellerine karşılık Çankaya'da ve Antalya'da çeşitli inşaat işleri yaptıracak. Yapım işinin ihalesi 13 Aralık'ta gerçekleşecek.

antalya alanyada orman yangını Haberi

antalya alanyada orman yangını


Demirtaş beldesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Alanya Orman İşletme Müdürlüğüne ekipleri müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında 1 hektar orman alanı zarar gördü. 


Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğle saatlerinde başlayan yangına kısa sürede müdahale ettiklerini söyledi.  


Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının yerleşim yerlerini de tehdit ettiğini kaydeden Yıkıcı, yangına 1 helikopter, 4 arasöz, 2 teknik eleman, bir iş makinesi ile 25 işçinin müdahale ettiğini anlattı.  


Yıkıcı, 1 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının devam ettiğini...