30 / 04 / 2024

antalya expo gölü yalıtım çalışması

antalya expo gölü yalıtım çalışması

EXPO 2016 Antalya alanı içerisine yapılan EXPO Gölü’ nün ana gövdesinin membran kaplaması tamamlandı. EXPO Gölü’nün Aksu ile Tehnelli Çayı bağlantılarının yalıtım çalışmaları devam ediyor...

Antalya'da yılın ilk günlerinden turizm rekoru!

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Antalya’ya yılın ilk günlerinde gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 27,7 arttı.

Antalya Güçlüköy Mahalle Konağı açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akseki’de inşa edilen Güçlüköy Konağı’nı hizmete açtı. 

Sur Yapı Antalya fiyatları güncel liste!

Sur Yapı Antalya fiyatları güncel liste bilgisine göre proje fiyatlar minimum 107 bin TL'den başlıyor. Sur Yapı Antalya projesi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirildi...

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 

Antalya EXPO alanına otel mi yapılacak?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya EXPO alanının turizme katkı sağlayacak biçimde değerlendirilebileceğini belirtti. Çelik, 'atıl' alana otel yapılabileceğini söyledi.

Gül Proje Katar'da 5 proje tanıttı!

ki Expo Turkey by Qatar Fuarı’na katılan Gül Proje burada 5 projesini Katarlı yatırımcılara tanıttı.

Gül Yapı Katar'da 20 milyon TL'lik konut sattı!

Gül Yapı, Katar'da gerçekleşen EXPO Turkey by Katar 2017 Fuarı'na katıldı. Fuara Tem Point, Vira İstanbul, Avangart ve Yedi Mavi projeleriyle katılan firma 20 milyon TL'lik konut satışı yaptı.

Antalya Göl Evleri'e 3 milyon TL'lik biyolojik gölet!

Yapı sektöründe 42 yıllık tecrübesiyle Antalya'da faaliyet gösteren Ural İnşaat, Döşemealtı'nda başlattığı Göl Evleri projesiyle dikkat çekiyor. Proje hakkında bilgi veren Ural İnşaat'ın sahibi Kadir Ural, Göl Evleri'nin hem yazın hem de kışın yaşanılabilecek butik bir villa projesi olduğunu söyledi

Antalya Expo Tower günde 3 metre yükseliyor!

Antalya'nın 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla düzenleyeceği Expo 2016 Antalya'nın en önemli simgelerinden 'Antalya Expo Tower' adlı 100 metre 70 santimlik kulenin inşaatı, günde 2- 3 metre yükseliyor.

Antalya Salda Gölü milli park olacak!

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Karacaören Baraj gölünün tabiat parkı, Salda Gölü'nün ise milli park statüsüne alınmasıyla turizmden alınacak payın artırılacağını söyledi.

2025 Expo'nun en güçlü adayı Ankara!

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Türker Naslı, şu anda 2025 EXPO’nun en güçlü adayının Ankara olduğunu belirterek, “EXPO’nun düzenlendiği kentlere 10-15 milyar dolar yatırım yapılıyor'' dedi.

Antalya Expo Center, bu yıl 5 yeni fuara ev sahipliği yapacak!

Antalya Expo Center, bu yıl beş yeni fuara başlayacak. Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık,Antalya'nın uluslararası fuar organizasyonları için ideal kentlerden biri olduğunu ifade etti.

Antalya Expo Center bu yıl beş yeni fuara ev sahipliği yapacak!

Antalya'yı fuarlar kenti yapmaya çalışan Antalya Expo Center, bu yıl beş yeni fuara başlayacak. Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık yapılacak fuarlar hakkında bilgi verdi.

antalya expo gölü yalıtım çalışması Haberi

antalya expo gölü yalıtım çalışması


EXPO 2016 Antalya alanı içerisine yapılan EXPO Gölü’nün ana gövdesinin membran kaplaması tamamlandı.


EXPO 2016 Antalya alanına yapılan ve Antalya Körfezi görünümünde olacak EXPO Gölü’nün 75 bin metrekarelik ana gövdesinin membran kaplaması tamamlandı. EXPO Gölü’nün Aksu ile Tehnelli Çayı bağlantılarının yalıtım çalışmaları devam ediyor. Membran kaplama ile göl suyu muhafaza edilmiş olacak.


Derinliği körfez belgesinde 5 metreyi bulan EXPO Gölü’nün, suyunu Aksu Çayı’ndan alıp, Tehnelli Çayı’na bırakacağı, kirlenme, yosunlanma ve haşere oluşmaması için göl suyunun hareketli olmasının planlandığı bildirildi.


EXPO Gölü’ne suyu taşıyacak olan Aksu Çayı’na kurulacak iki adet değirmenle, alanda kullanılacak elektriğin önemli bir bölümünün de üretilmiş olacağı ifade edildi.




Aksu...