28 / 04 / 2024

Antalya Salda Gölü milli park olacak!

Antalya Salda Gölü milli park olacak!

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Karacaören Baraj gölünün tabiat parkı, Salda Gölü'nün ise milli park statüsüne alınmasıyla turizmden alınacak payın artırılacağını söyledi.



Salda Gölü'nün 'milli park', Karacaören Baraj bölgesinin 'tabiat parkı' olması için çalışma başlatıldı Bu alanların aslına uygun, bozulmadan, tahrip edilmeden yapılacak yatırımlarla turizme açılacağını söyleyen Yılmaztürk, "İnsanlar genelde bu tür kültürel ve turistik değeri olan, gittiği zaman huzur bulabileceği, doğal yapısı bozulmamış yerleri tercih ederler. Buraları tahrip etmeden yapılacak, konaklama, insanların yemeiçme ihtiyaçlarını karşılayacak mekanlar, tuvaletler gibi yatırımlarla cazip hale getirebilirsek, koruma- kullanma dengesini gözeterek bu bölgelerde yatırım yapabilirsek, buraları bir cazibe merkezi haline getirebiliriz" dedi. 


KAPSAMLI PROJELER 

Bunun için kapsamlı, her detay düşünülerek, geniş çaplı bir proje yapılması gerektiğinin altını çizen Yılmaztürk, gerek Salda Gölü'nün, gerekse Karacaören bölgesinin, çok iyi bir projelendirme çalışmasıyla dünya markası haline getirilebileceğine ve tescillendirilebileceğine dikkati çekti.


Sabah Akdeniz


Geri Dön