29 / 04 / 2024

antalya hes projeleri

antalya hes projeleri

Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Sinanhoca iklim nedeniyle dünyanın 200 önemli doğa alanı olarak biliniyor. Bölgeye yapılması planlanan HES projesinin iptali isteniyor.

Danıştay'dan Antalya Ahmetler Kanyonu HES projesi kararı!

Antalya’nın Akseki ve Manavgat ilçelerindeki Ahmetler Kanyonu Karpuz Çayı üzerinde yapılması planlanan Kanyon Regülatörü ve HES projesine ait ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını, Danıştay 14′üncü Dairesi onadı.

Devrim Kök: Antalya'daki HES projelerinden vazgeçilmeli!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Antalya Milletvekili Devrim Kök, hükümetin bir an önce Antalya için geri dönülmeyecek bir doğa katliamına yol açacak HES projelerinden vazgeçmesini istedi.

Pınargözü ve Çetince Deresi'nde 2 HES kurulacak!

Antalya'da, "gizli cennet" olarak adlandırılan Pınargözü ve Çetince Deresi üzerinde bir firma iki HES kurmak için valilikten "ÇED Gerekli Değildir Raporu" istedi.

Antalya Ahmetler Köyü HES projesinin çalışmaları durdu!

Antalya'nın Manavgat - Ahmetler Köyü yakınlarına yapılmak istenen HES projesine karşı çıkan ve 40 günü aşkın süredir şantiye yakınlarına kurdukları direniş çadırında mücadele veren köylüler, taşeron inşaat şirketinin kanyonu terk etmesiyle rahat nefes ald

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Antalya'da HES toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Kumluca'da yapılacak olan Dereköy Regülatörü ve Hes projesi için halkın katılım toplantısı yapacağını duyurdu...

10 soruda TOKİ Antalya Serik!

TOKİ’nin beş yılda toplamda 500 bin adet Sosyal Konut Projeleri bütününde Türkiye’nin turizm beldelerinden Antalya’da da yeni projeleri gerçekleşecek. Peki, TOKİ Antalya Serik Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

TOKİ Antalya Merkez 2022 Projesi tüm detaylarıyla! Sadece 240 ay vadeyle!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları Çarşamba günü başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri kapsamında Antalya’da da yeni projeleri hayata sokacak. Peki, TOKİ Antalya Merkez Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

TOKİ'den Antalya'nın o ilçelerine yüzlerce ucuz konut geliyor! TOKİ Antalya projeleri için düğmeye bastı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Antalya projeleri için düğmeye bastı. Peki TOKİ'nin Antalya projeleri hangi ilçelerde hayata geçirilecek? İşte projelerle ilgili detaylar...

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Raylı sistem projeleri için 3 şehrimize 150 milyon avro!

İller Bankası yurt içinde devam eden raylı sistem projeleri için İslam Kalkınma Bankası ile Antalya, Kayseri ve Gaziantep için 150 milyon avroluk anlaşma yaptı...

Antalya'nın yeni projeleri umutlandırdı!

Antalya İstanbul’dan sonra Türkiye’nin dünya çapındaki ikinci markası. Hakikaten son yıllarda uluslararası standartlarda tesisler açıldı ve çok ciddi anlamda turist çekiyor. Antalya için yeni projeler planlanıyor..

Antalya vizyon projelerle marka şehre dönüşüyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’yı vizyon projeleri ile marka şehre dönüştürmek adına yatırımlarına devam ettiklerini söyledi. 

Antalya, vizyon projelerle çağ atlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’yı vizyon projeleri ile marka şehir haline getiriyor.

Antalya'nın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri ile Antalya’nın çehresi değişiyor. 

Antalya ATKOM binasının inşaatı tam gaz!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Antalya Akıllı Kent Projeleri”nden bahsetti.

İşte Antalya’nın mega projeleri!

Antalya’da farklı sektörleri kalkındıracak 11 mega projenin inşa ediliyor. İşte Antalya’nın mega projeleri..

Antalya projeleri Katar'da görücüye çıktı!

Antalya Büyükşehir Belediyesinin geliştirdiği projeler, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "EXPO Turkey By Qatar 2018 Fuarı"nda tanıtıldı. 

Antalya'nın mega projeleri Katar'da tanıtılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “EXPO Turkey by Qatar 2018” Fuarı’na katılmak üzere Katar’agitti. Türel, fuarda Katarlı yatırımcılara Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Tünektepe gibi vizyon projeleri anlatacak.

antalya hes projeleri Haberi

antalya hes projeleri

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu’nun öncülüğünde bir araya gelen yöredeki köy demeklerinin temsilcileri ve yaşam savunucuları adına basın açıklaması yapan Mimar Birsen Tanyeri, Akseki ve İbradı ilçeleri sınırlarında özel bir şirket tarafından yapılması planlanan Sinanhoca HES projesinin

iptal edilmesini talep etti. Tanyeri, HES projesinin yapılmak istendiği alanın ‘Üzümdere Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’ içerisinde kaldığına dikkat çekerek, “Bu alan, yaban hayatı geliştirme açısından dünyadaki 200 ÖDA (Önemli Doğa Alanı) içindedir” dedi.


‘Yaban hayat tehlikede’ 

Manavgat-İbradı arasında 682 bitki taksonunun tespit edildiğini dile getiren Tanyeri, bunların 83 tanesinin endemik olduğunu söyledi. Bölgenin biyolojik zenginliği hakkında ayrıntılar aktaran Tanyeri, “Manavgat Irmağı’nı oluşturan Üzümdere’de 2 adet HES projesi, Gümüşdamla’da (Zilan) 2 adet HES projesi, Ürünlü ve Sinanhoca, Menteşbey’de iki adet HES olmak üzere toplam 6 adet HES...