19 / 05 / 2024

antalya hidro elektrik santrali

antalya hidro elektrik santrali

Antalya Kumluca'daki Alakır Çayı üzerinde inşa edilecek üçüncü hidroelektrik santraliyle (HES) ilgili yapılan itirazın ardından, bölgede Antalya Bölge İdare Mahkemesi bilirkişisi tarafından keşif gerçekleştirildi...

Antalya için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Antalya ili sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

İstanbul ve Antalya için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ve Antalya illeri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Antalya Kemer için acele kamulaştırma kararı!

Antalya ili, Kemer ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Antalya Korkutelili inşaatçılar iş yeri denetiminde!

Antalya Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar Doğramacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ülkü, ilçede bulunan iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdi.

Antalya'da acele kamulaştırma kararı!

Antalya'da bulunan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Danıştay Tunceli Çemişgezek'teki kamulaştırma kararını iptal etti!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Tagar Çayı üzerinde yapımı planlanan Tagar Hidro Elektrik Santrali için alınan acele kamulaştırma kararını yapılan başvuru üzerine iptal etti.

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Antalya Kumluca HES projesinin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

Reis RS Enerji Elektrik Üretimi Motorlu Araçlar Tütün Ürünleri Dağıtım Pazarlama Sanayi ve A.Ş., Antalya İli, Kumluca İlçesi sınırları içerisinde Alakır Çayı üzerinde enerji üretimi için HES yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül'de yapılacak.

Antalya ve Muğla Elektrik Enerji İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 4 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya İli, Elmalı İlçesi, Muğla İli, Fethiye ve Seydikemer İlçeleri sınırları içerisinde Elektrik Enerji İletim Hattı tesisinin yapılması planlanıyor. Projenin ÇED toplantısı 4 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Antalya Kepez Elektrik Enerji İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 3 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü, Antalya İli, Kepez, Döşemealtı ve Konyaaltı İlçeleri sınırları arasında Elektrik Enerji İletim Hattı yapılmasını planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 3 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Antalya Manavgat Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 2 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü, Antalya İli, Manavgat İlçesi sınırları içerisinde tesisi ve işletilmesi planlanan Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 2 Ağustos Salı günü Hacıobası Mahallesi Düğün Salonu'nda yapılacak.

Antalya Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 2 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü, Antalya İli, Manavgat İlçesi sınırları içerisinde tesisi ve işletilmesi planlanan Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 2 Ağustos'ta yapılacak.

Antalya Döşemealtı'na ekolojik kreş geliyor!

ANTALYA'da Döşemealtı Belediyesi, Türkiye'de ilk olma iddiasını taşıyan, elektrik enerjisini güneşten üretecek, doğaya zarar vermeyen yapı malzemelerinden inşa edilecek 'sıfır' karbon salınımlı 'Ekolojik Kreş' için ihaleye çıktı.

antalya hidro elektrik santrali Haberi

antalya hidro elektrik santrali

Antalya Kumluca'daki Alakır Çayı üzerinde inşa edilecek üçüncü hidroelektrik santraliyle (HES) ilgili yapılan itirazın ardından, bölgede bilirkişi tarafından keşif gerçekleştirildi.


Hidroelektrik santrali keşfine, Bölge İdaresi hakiminin yanı sıra akademisyenlerden oluşan bilirkişi heyeti, davacı Karacaören Kültür Turizm Tanıtma ve Dayanışma Derneği (KADOK) Başkanı Mehmet Başer, dernek avukatları ve santrali yapacak firma temsilcileri katıldı. Santralin yapılacağı çay yatağından suyun alınıp regülatöre verileceği yerde keşif yapıldı.


KADOK avukatlarından Tuncay Koç ise gazetecilere, Alakır Çayı üzerinde daha önce iki HES yapıldığını, bu santralleri çalıştıracak suyun beton kanala alınarak en az 4 kilometre sonra regülatöre bırakıldığını, suyun kanal içine alınması yüzünden de çay yatağında su kalmadığını bildirdi.


Uygulamanın Alakır Çayı'ndaki doğal hayatı yok edeceğini savunan Koç, şöyle konuştu:


"Alakır Çayı vadisinde yaşayan insanlar ve doğal hayat, yapılan HES'ler...