27 / 05 / 2024

Antalya kazı

Antalya kazı

Antalya Kültür ve Turizm Müdürü Acar: "İlimizde arkeolojik kazı çalışmaları için bakanlığımızca toplam 3 milyon 163 bin 381 lira ödenek tahsis edilerek, bu ödenekler kazı başkanlarının kullanımına sunulmuştur" dedi...

Antalya Kepez’de 3 bin 556 tapu teslim edildi!

Antalya Kepez'de 5 mahalledeki 3 bin 556 tapunun teslimi yapıldı. Masa Dağı’nın gerdanlığı olarak bilinen Esentepe, Çankaya, Kazım Karabekir, Barış ve Yavuz Selim mahallelerine, 1/1000 ölçekli revizyon imar planı uygulaması ile tapuları verildi.

Antalya Elmalı Otobüs Terminali'nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Elmalı Otobüs Terminali projesinin temel kazı ve zemin çalışmaları başladı. 

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde son durum ne?

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi hız kesmeden devam ediyor. Otogar Kavşağı altından geçen tünellerin Sakarya Bulvarı kısmında kazı destek çalışmaları tamamlanırken,Batı Gar İstasyonunun kazısı devam ediyor.

Aspendos kazılarında 2 bin yıllık dükkanlar ortaya çıktı!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık dükkan ve depolar ortaya çıkarıldı.

Selçuklu Av Köşkü'ndeki kazı çalışmalarında su sarnıcı bulundu!

Antalya Kemer'de Selçuklu Av Köşkü'nde yeniden başlanılan kazı çalışmalarında, su sarnıcı ve kanalizasyon sistemi ortaya çıkarıldı.

Antalya Limyra Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Antalya'nın Finike İlçesi'ndeki Limyra Antik Kenti Kazı Başkanı Dr. Martin Seyer, 'Limyra'da Helenistik Dönemde Kentsel Gelişim' projesi kapsamında yeni kazı alanları açıldığını belirtti.

Alanya'da sit alanında kaçak kazı yapan 6 kişiye gözaltı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde sit alanında kaçak kazı yapan 6 kişi, suçüstü yakalandı.Şüphelilerin kazı yaparken kullandıkları detektör, kazma ve küreğe el konuldu, şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü.

Antalya Meydankavağı Mahallesi’nde yollar yenileniyor!

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin Meydankavağı Mahallesi’nde başlattığı yenileme çalışması sürüyor. Bozulan asfaltın kazındığı Meydankavağı Mahallesi’nde, kaldırımlar sıfır numara asfaltla kaplanmaya başlandı.

Antalya Korkuteli'ndeki kazı çalışmalarında kilise bulundu!

Antalya ilinin Korkuteli ilçesinde yapılan kazı çalışmalarında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen kilise ve yerleşim yeri bulundu. Antalya Müze Müdürlüğü görevlileri de kilisenin bulunduğu alanda inceleme yaptı.

EXPO 2016 Antalya'daki kongre merkezinde sona gelindi!

Türkiye'nin en büyük kongre merkezinde sona gelindi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, “Türkiye'nin en büyük oditoryumuna sahip 5 bin 3 kişilik kongre merkezi ile turizmin çeşitlenmesi sağlanacak” dedi.

Rhodiapolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sona erdi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 2006'da kazı çalışmalarına başlanılan Rhodiapolis Antik Kenti'nde, bu yıl tekrar başlayan kazı çalışmaları sona erdi.

Antalya Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları yeniden başladı.Rhodiapolis Antik Kenti kazı çalışmalarında heyet başkanlığı, Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel tarafından yürütülecek.

Antalya Küçük Aksu Barajı’nın derivasyon tünel kazısı tamam!

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Küçük Aksu Barajı’nda incelemelerde bulundu. Özgür, Küçük Aksu Barajı’nın derivasyon tünel kazısı tamamlandığını söyledi.

Antalya kazı Haberi

Antalya kazı

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya'da arkeolojik kazı çalışmaları için bakanlık tarafından toplam 3 milyon 163 bin 381 lira ödenek tahsis edildiğini, bu ödeneğin kazı başkanlarının kullanımına sunulduğunu bildirdi.


Acar, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay tarafından temmuz ayı başlarında yürütmesi durdurulan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarının Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamaları ile Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik'in adının, "Kültür Varlıkları İhale Yönetmeli" olarak düzenlendiğini kaydetti.


Yönetmeliğin, 25 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Acar, yönetmelikte, eski yönetmelik kapsamında sözleşmeye bağlanan ve devam eden, ancak yürütmesi durdurulan işler için hakedişlerin ödenmesine kısa zamanda başlanacağını bildirdi.


Antalya'da Bakanlar Kurulu izinli 15 kazı...