28 / 04 / 2024

antalya kongre turizmi

antalya kongre turizmi

İstanbul'da olduğu kadar kongre yatırımları Antalya'da da ön plana çıkıyor. Cornelia Hotels yeni bir kongre merkezi yapımına başlayacak.

Çetin Osman Budak: Antalya'da kongre ve fuar turizmi artmalı!

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Eğer Antalya’da kongre ve fuar turizmi geliştirilirse bunun turizmi çeşitlendirme ve 12 aya yaymaya, dolayısı ile turizmin katma değerini artırmaya pozitif etkisi olacak” dedi...

Antalya'da arsa avcılarından akılalmaz tuzak! 

Antalya'da sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren iş insanı Tuncay Küçükyılmaz,  arsa avcıları tarafından tam dört kez dolandırıldı. Antalya’da bulunan piyasa değeri 50 ile 30 milyon TL'yi almak isteyen iş insanı dolandırıcılardan bir türlü kurtulamadı. 

Antalya Kaş'ta villa turizmi tartışması: İnşaatlar arttı!

Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Antalya Kaş kayıt dışı apart turizmine teslim oldu. Turizmciler "Böyle giderse geriye emlak ofisleriyle marketler kalır." dedi.

Antalya'da çöken tavan kalıbının altında kalan inşaat işçileri yaralandı!

Antalya Serik'te kongre ve kültür merkezi inşaatının çöken tavan kalıplarının altında kalması sonucunda yaralanan 2 işçi hastaneye kaldırıldı.

Antalya Serik Kültür Merkezi inşaatı yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı süren Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi yükseliyor.

Antalya Serik Kültür Merkezi inşaatı yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi'nin inşaatı devam ediyor.

Anadolu'ya lüks oteller yapılacak! 

Kongre ve etkinlik turizmi gelirleri gittikçe artıyor. Sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'da da kongre turizmi mevcut.Aanadolu'da otel eksikliği olduğunu belirten Reyşaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, lüks oteller inşa edeceklerini söyledi. 

Cornelia Otelleri'nden Belek'e 5 bin kişilik kongre merkezi!

Cornelia Otelleri Grubu, Antalya Belek'te 5 bin kişilik ileri teknoloji uluslararası kongre merkezi yatırımı yaptı. Kongre merkezi tamamlandığında Türkiye'nin en ileri teknoloji ve büyük kongre merkezi olacak. Merkez için yaklaşık 50 milyon dolar yatırım ön görülüyor. 

Cornelia Hotels yeni kongre merkezine başlıyor!

İstanbul'da olduğu kadar kongre yatırımları Antalya'da da ön plana çıkıyor. Cornelia Hotels yeni bir kongre merkezi yapımına başlayacak.

Kongre turizm sektörünün lokomotifi İstanbul!

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

Hilton Dalaman'dan Muğla'ya kongre merkezi!

HİLTON Dalaman Sarıgerme Resort & Spa, yeni yılda yeni yatırımlara hazırlanıyor. Bölgedeki turizmi 12 aya yaymak için 35 milyon TL’lik 27 delikli golf sahası için yatırım çalışmalarını sürerken, 1200 kişilik yeni bir kongre merkezi için de çalışmalara başladı.

Antalya Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi tamamlandı!

Kepez Belediyesi tarafından yapılan içerisinde 2 bin kişilik çok amaçlı salonun olduğu Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin iç tefrişat çalışmaları bitti.

EXPO 2016 Kulesi'nin tercihi Otis Türkiye asansörleri oldu!

‘EXPO 2016 Antalya Kongre ve Kültür Merkezi’ ile projenin simgesi olan 110 metre yüksekliğindeki EXPO 2016 Kulesi’nde, Otis Türkiye’nin asansör ve yürüyen merdivenleri kullanıldı.

antalya kongre turizmi Haberi

antalya kongre turizmi

Türkiye genelinde kongre ve toplantı salonları sayısına bakıldığında İstanbul'un yanı sıra Antalya da öne çıkıyor. Kentte kongre yatırımı için 600 bin yatak kapasitesi ve 175 bin koltuk kapasitesi mevcut.

Atsa Atatürk Kongre Merkezi, Cam Piramit - Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi, Antalya Expo Center, Akdeniz Üniversitesi Kongre Salonu ve Konaklı Kongre Merkezi, kongre turizmine ev sahipliği yapan belli başlı merkezler. Bu yıl yapılan Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği (ICCA) Kongresi Antalya için önem taşıyan büyük ve ses getiren bir organizasyon oldu. G20 Zirvesi ve Nato toplantıları da önemli bir organizasyon olarak listeye girmiş durumda. 
 

CORNELIA'DAN YENİ KONGRE MERKEZİ

Antalya Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, kentte yapılan yeni bir kongre merkezinin bilgisini veriyor. Cornelia Hotels, yeni bir kongre salonu...