30 / 04 / 2024

Antalya Lisesi idare binası

Antalya Lisesi idare binası

Antalya Lisesi'nin girişindeki restorasyonu tamamlanan idare binasının kullanım amacıyla bir bakanlık tarafından istenip istenmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den Antalya'ya 3 yeni okul müjdesi! İhalesi bugün!

Antalya İli Serik İlçesi 32 Derslikli Tekeli Ortaokulu, Manavgat İlçesi 24 Derslikli Çağlayan Anadolu Lisesi ve Muratpaşa İlçesi 12 Derslikli Hacı Hafize Hakkı Saygan İlkokulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 13:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Antalya'ya 3 yeni okul müjdesi!

Antalya İli Serik İlçesi 32 Derslikli Tekeli Ortaokulu, Manavgat İlçesi 24 Derslikli Çağlayan Anadolu Lisesi ve Muratpaşa İlçesi 12 Derslikli Hacı Hafize Hakkı Saygan İlkokulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 13:00'te yapılacak.

TOKİ'den Antalya Serik'e 3 yeni okul!

Antalya İli Serik İlçesi 32 Derslikli Tekeli Ortaokulu, Manavgat İlçesi 24 Derslikli Çağlayan Anadolu Lisesi ve Muratpaşa İlçesi 12 Derslikli Hacı Hafize Hakkı Saygan İlkokulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 13 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

Antalya Lisesi'ndeki idare binasının kullanım amacı TBMM'de!

Antalya Lisesi'nin girişindeki restorasyonu tamamlanan idare binasının kullanım amacıyla bir bakanlık tarafından istenip istenmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Antalya Büyükşehir'den 300 milyonluk kavşak yatırımı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’da yapımına iki ay önce başlanan Telekom ve Ticaret Lisesi kavşaklarının inşaat çalışmalarını inceledi

Antalya Telekom ve Ticaret Lisesi kavşakları 2017'de tamam!

Alanya trafiğinin sıkışıklığına önemli bir çözüm üretecek olan Telekom ve Ticaret Lisesi kavşakları proje çalışmalarında sona gelindi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından projeleri hazırlanan kavşaklarda inşaat çalışmaları Ocak ya da en geç Şubat ayında başlayacak.

Kemer'de Kız İmam Hatip Lisesi için arsa bağışı yapıldı!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kemer ilçesinde, üzerine Kız İmam Hatip Lisesi yapılacak arsayı bağışlayan dede-torun hayırseverler Halil Kale ve Memiş Alp Taşpınar ile protokol imzaladı.

Antalya Spor Lisesi'nin temeli atıldı!

Kepez Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bölgeye kazandırılan Antalya Spor Lisesi'nin spor salonunun inşasının başlaması dolayısıyla temel atma töreni düzenlendi. Törene İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke de katıldı.

Antalya Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi kantin binası açıldı!

Yunus Emre Anadolu Lisesi'nin belediye tarafından okul bahçesine yaptırılan kantin binasının açılışına Kaymakam Rıfat Altan, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ve davetliler katıldı.

Bolu'da Özel İdare İmam Hatip Lisesi yapacak!

Bolu İl Genel Meclisi, Yaşar Yüceer Başkanlığında Şubat Ayı toplantılarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Dün gerçekleşen oturumda görüşülen Yeniçağa'da İmam Hatip lisesi yaptırma işi karara bağlandı.

Kepez'e Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapılıyor!

Antalya'nın Kepez ilçesi Akdeniz Sanayi sitesi içerisine yapılacak olan 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 2 atölye binasının 8 milyon 404 bin TL keşif bedelli ihalesi tamamlandı.

OSB yönetimi, Antalya OSB Mesleki ve Teknik Lisesi'ni geri almak istiyor!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin OSB yönetimi tarafından geri alınmak istendiği yolundaki haberler ortalığı karıştırdı.

Antalya İl Özel İdare Binası’nın yerine park yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in göreve gelir gelmez yıktığı, ucube bina olarak adlandırılan İl Özel İdare Binası’nın yerine, Kadın Yarı ve Yavuz Özcan Parkı ile birlikte muhteşem bir park projesi yapılacak.

Antalya Lisesi idare binası Haberi

Antalya Lisesi idare binası

CHP Antalya Milletvekili Cevat Arı, Antalya Lisesi'nin girişindeki restorasyonu tamamlanan idare binasının kullanım amacıyla bir bakanlık tarafından istenip istenmediğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Arı, sorusunun     Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Arı, şu açıklamalarda bulundu: ''Antalya’nın en eski eğitim-öğretim kurumu olan Antalya Lisesi’nin hemen girişindeki idare binası lise müzesi olarak tadil edilmek üzere Antalya Valiliği tarafından restore edilmiştir.

Restorasyonu altı ay önce tamamlanan binanın Antalya Lisesine iadesi henüz yapılmamış olup, alınan bilgiye göre de binanın Konsolosluk yapılmak üzere Dışişleri Bakanlığı tarafından istendiği hatta bakanlık yetkililerince de yerinde inceleme yapıldığı öğrenilmiştir.

Yenikapı Atatürk Caddesi üzerinde 1964 yılına dek Antalya’nın tek ortaöğretim kurumu olan, Antalya’nın en köklü eğitim kurumlarından Antalya Lisesi, 1889 ve 1891 yıllarında inşa edilen binalarında 1898 tarihinden...