04 / 05 / 2024

OSB yönetimi, Antalya OSB Mesleki ve Teknik Lisesi'ni geri almak istiyor!

OSB yönetimi, Antalya OSB Mesleki ve Teknik Lisesi'ni geri almak istiyor!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin OSB yönetimi tarafından geri alınmak istendiği yolundaki haberler ortalığı karıştırdı.



OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Antalya Valisi Muammer Türker açıklamanın çarpıtıldığını söyledi. 


MEB DEVREYE GİRDİ 

Devreye giren Milli Eğitim Bakanlığı ise söz konusu okulun öğrenci başına 4 bin 500 lira ile 5 bin 500 lira arasında değişen teşvik uygulamasından yararlanmak için başvurduğunu açıkladı. Teşviğin OSB'lerde bulunan özel okullar için verildiği ifade edilen açıklamada, Türkiye genelinde 22 organize sanayi bölgesinde, 23 özel okulda eğitim faaliyetleri sürdürüldüğü hatırlatıldı. Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, okulun geri alınması için OSB tarafından bir başvuru yapılmadığını belirtti. Okulun OSB tarafından yapılıp devlete devredildiğini hatırlatan Gülay, "OSB yönetimi ile görüştüm. Böyle bir talepleri yok. Zaten böyle bir hak da yok. Çünkü okul devlete devredilmiş durumda. Çünkü yönetmelikler gereği okulun iadesi söz konusu bile olamaz" dedi. 


BAŞARILI BİR OKUL 

Gülay, "Okulumuzdan 80'in üzerinde öğrencimiz mezun olup lisans eğitimini kazandı. Bu okulun başarısını gösteriyor. Ön lisanslara sınavsız giriş haklarını kullanan öğrencilerimiz de var. Mezun olan çocuklarımızın lisans ve ön lisans eğitimi yapmak istemeleri çok normal bir şey" diye konuştu. 


BİN 150 ÖĞRENCİ VAR 

Osman Nuri Gülay, 2007-2008 eğitim- öğretim yılında hizmete açılan okulda 10 meslek dalında, bin 150 öğrencinin hem yükseköğretime hem de mesleğe hazırlandığını ifade etti. Gülay, OSB'lerdeki meslek liselerinde uygulanan öğretim programları, iş gücü ihtiyaç analizi, meslek standartları ve ulusal yeterlilikler esas alınarak, alan öğretmenleri, üniversiteler ve sektör temsilcileri ile birlikte hazırlanıp uygulandığına dikkat çekti. 


YANLIŞ ANLAŞILDIK 

OSB Yönetim Kurul Başkanı Ali Bahar, yaptıkları açıklamada bir cümle eksikliği nedeniyle yanlış anlaşıldıklarını söyledi. Bahar, "Daha başvuru yapmadık. Amacımız nitelikli ara elaman ihtiyacını karşılamak için elimizi taşın altına sokmaktı. İfadelerimiz çarpıtılarak başka yönlere çekildi" dedi. OSB Mütevelli Heyeti Başkanı ve Antalya Valisi Muammer Türker de, aldıkları kararın tavsiye niteliğinde olduğuna dikkat çekti.



 Sabah Akdeniz


Geri Dön