18 / 05 / 2024

Antalya OSB yönetimi

Antalya OSB yönetimi

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin OSB yönetimi tarafından geri alınmak istendiği yolundaki haberler ortalığı karıştırdı.

Ali Bahar: Yeni OSB yönetmeliği yatırımcıyı rahatlatacak!

Yeniden düzenlenerek sadeleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği, 2 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, yeni yönetmeliğin sanayicileri rahatlattığını dile getirdi.

Antalya OSB'de ilk tapular devredildi!

Antalya OSB'nin 900 dönüm daha büyümesini sağlayacak arazilerin hak sahipleri, tapularını Bölge Müdürlüğüne devrediyor. 

Çerkezköy OSB'de baraj ve okul kurulacak!

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, istihdam ve eğitimde gelişme yaşatacak projeleri açıkladı. Çerkezköy OSB yönetimi, meslek lisesinden sonra bir de meslek yüksekokulu kurmaya hazırlanıyor.

AHK, Antalya OSB'de fabrika açtı!

AHK, Antalya OSB'de ikinci fabrikasının temelini attı. Firma, yılsonuna kadar 40 milyon dolar ihracat, 210 milyon lira ciro hedefliyor.

OSB’lerde 3 yıl yatırım yapmayanın arsası iptal!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hazırladığı Üretim Reform Paketiyle OSB’lere yeni düzenleme geliyor. Buna göre, OSB’de yeri olup 3 yıl yatırım yapmayan yatırımcının tahsisi OSB yönetimi tarafından iptal edilecek.

Antalya Büyükşehir'in yatırım bütçesi iki katına çıkacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, başarılı finans yönetimi ile Antalya’da yatırım rekoru kırdıklarını belirterek, bu yıl 1 milyar liraya yakın olan yatırım bütçesini 2017’de iki katına çıkaracaklarını söyledi.

Çerkezköy OSB'ye buhar santrali kurulacak!

Çerkezköy OSB, fabrikaların üretim maliyetini azaltmak için buhar santrali kurmaya hazırlanıyor. Bir dizi altyapı projesi yürüten OSB yönetimi bölgenin su ihtiyacını karşılamak amacıyla baraj kurmayı da planlıyor.

Antalya OSB'nin alt yapısı büyüyor!

ANTALYA OSB'nin 3'üncü tevsi alanında alt yapı işleri ihalede ön görülen tarihten önce tamamlandı. Doğalgaz hattının tesisine başlanan alandaki çalışmalar sona erdiğinde bölgedeki doğalgaz hattının uzunluğu 45 bin 875 metreye ulaşacak.

Antalya OSB’de arsa fiyatları yeniden düzenlendi!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsaların metrekare fiyatı, arsa ve alt yapı maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi. Antalya OSB Yönetim Kurulu, 60 dolar olan arsa metrekare birim fiyatını 95 dolar olarak revize etti.

Antalya OSB'de arsa fiyatları neden yenilendi?

Antalya OSB'nin arsa metrekare fiyatları, arsa ve altyapı maliyetlerde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi. Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "OSB'ler kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. " dedi.

Antalya OSB 275 bin metrekare büyüdü!

Antalya OSB yatırımcılardan gelen yoğun talebi karşılamak için yeni sanayi parselleri oluşturmaya devam ediyor. Bünyesine kattığı 44 yeni sanayi parseli ile 692 hektarlık alanda 331 sanayi parseline ulaştı.

Antalya OSB'ye 44 yeni sanayi parseli eklendi!

Antalya OSB, bünyesine kattığı 44 yeni sanayi parseli ile 692 hektarlık alanda 331 sanayi parseline ulaştı. Antalya OSB Yönetimi,söz konusu alanda faaliyete geçecek firmalar sayesinde bölgedeki istihdamın yüzde 25 artarak 15 bin kişiye ulaşacağını bildird

Antalya OSB büyümeye devam ediyor!

Antalya OSB, bünyesine kattığı 44 yeni sanayi parseli ile 692 hektarlık alanda 331 sanayi parseline ulaştı. Antalya OSB Yönetimi, söz konusu alanda faaliyete geçecek firmalar sayesinde bölgedeki istihdamın yüzde 25 artarak 15 bin kişiye ulaşacağını bildir

Antalya OSB yönetimi Haberi

Antalya OSB yönetimi

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Antalya Valisi Muammer Türker açıklamanın çarpıtıldığını söyledi. 


MEB DEVREYE GİRDİ 

Devreye giren Milli Eğitim Bakanlığı ise söz konusu okulun öğrenci başına 4 bin 500 lira ile 5 bin 500 lira arasında değişen teşvik uygulamasından yararlanmak için başvurduğunu açıkladı. Teşviğin OSB'lerde bulunan özel okullar için verildiği ifade edilen açıklamada, Türkiye genelinde 22 organize sanayi bölgesinde, 23 özel okulda eğitim faaliyetleri sürdürüldüğü hatırlatıldı. Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, okulun geri alınması için OSB tarafından bir başvuru yapılmadığını belirtti. Okulun OSB tarafından yapılıp devlete devredildiğini hatırlatan Gülay, "OSB yönetimi ile görüştüm. Böyle bir talepleri yok. Zaten böyle bir hak da yok. Çünkü okul devlete devredilmiş durumda. Çünkü yönetmelikler gereği okulun iadesi söz konusu bile olamaz"...