28 / 04 / 2024

Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı!

Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı!

Yürekten Enpay Grubu Onursal Başkanı Selim Yürekten’in bina bağışını yaptığı Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni protokol üyeleri açtı. 2014-2015 eğitim yılı başlangıcında Başiskele’de açılan 2’nci okul oldu.




Yürekten Enpay Grubu Onursal Başkanı Selim Yürekten’in bina bağışını yaptığı Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni protokol üyeleri açtı. 2014-2015 eğitim yılı başlangıcında Başiskele’de açılan 2’nci okul oldu.


Bina bağışını Selim Yürekten Enpay Grubu Onursal Başkanı Selim Yürekten’in yaptığı, arsa bağışını ise Enpay Endüstriyel Pazarlama ve Yatırım A.Ş’nin üstlendiği Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılışı protokol katılımı ile gerçekleşti. Okuldaki törene Kocaeli Valisi Ercan Topaca, CHP Milletvekili Haydar Akar, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

 

MALİYETİ 14.871.000 TL

24 derslik binası ve 3 adet atölye ve konferans salonundan oluşan okul, Selim Yürekten Enpay Grubu Onursal Başkanı tarafından yaptırıldı. Maliyeti 14.871.000 TL olan okulun taban oturma alanı 2.646,85 metre kare. Toplam inşaat alanı ise 12. 017 metre kare olan okul 2011 yılında başlayıp 2013 yılında tamamlandı. Okul açılış töreninde konuşan bina bağışını yapan , Selim Yürekten Enpay Grubu Onursal Başkanı Selim Yürekten, “Sevgili öğrenciler bende sizin gibi bu sıralarda yetiştim. O günkü şartlar yetersizdi. Memlekette bu kadar sanayi gelişmedi. Okuyacaksınız, başaracaksınız” ifadelerini kullandı.


EĞİTİME İHTİYACIMIZ VAR

Ardından söz alan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Bugün son derece gururluyum. 5 sene önce göreve başladığımda eğitim öğretimde eksiklik vardı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şükranlar sunuyorum. Başkan Karaosmanoğlu ise, “Okulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Güzel yaşam ancak eğitimle olur. Bunun için millet olarak halk olarak her şeyden önce eğitime ihtiyacımız var. Özellikle mesleki eğitim ülkemiz için son derece önemli. Selim bey kendi isim, soy isim ve ailesinin adını burada ölümsüzleştirdiğine inanıyorum. Enpay ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

SELİM YÜREKTEN OLUN

Son sözü alan Vali Topaca, "Okulumuz hayırlı uğurlu olsun. Sizin dünyayı yakalamanıza bu okul önemli katkılar yapacaktır. İnşaat sürecine birkaç kez geldim. İstanbul’daki bazı üniversitelerin böyle kampüsü yok. Selim Yürekten, sadece okul yapmakla kalmıyor. İnsan için en önemli unsur kendisine örnek alabileceği kişiler olmasıdır. Öğrenciler hepiniz Selim Yürekten olmak için çalışın, üretici olun araştırmacı olun. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu her bölüm var eksik olursa açarız” diyerek sözlerini tamamladı.

 



Manşet Kocaeli


Geri Dön