02 / 05 / 2024

Antalya OSB Güneş enerjisi

Antalya OSB Güneş enerjisi

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan firmalar tesislerin ihtiyacını karşılamak için Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretimine ilişkin Yönetmelik ve Tebliğ kapsamında Güneş Enerjisi'nden elektrik üretmek için başvuruda bulundu.

Antalya Güneş'te kentsel dönüşüm başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kepez'e bağlı Güneş Mahallesi'nde kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Burcu Güneş ve üvey annesi arasındaki tapu krizi büyüyor!

Şarkıcı Burcu Güneş geçtiğimiz günlerde üvey annesi Nuray Güneş’e Antalya'daki evin tapusunun iptali üzerine dava açmıştı. Söz konusu dava sonrasında Nuray Güneş Ve Burcu Güneş arasında gerilim büyüdü. 

Burcu Güneş üvey annesine tapu iptal davası açtı! 

Şarkıcı Burcu Güneş üvey annesi Nuray Güneş’e Antalya’daki evi üzerine geçirdiği iddiasıyla tapu iptal davası açtı. 

Kepez Güneş Mahallesi'nde 156.2 milyon TL'lik dönüşüm!

Antalya'nın Kepez İlçesi Güneş Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor. 9,7 hektarlık alanda hayata geçirilecek proje için ihale bugün düzenleniyor. 

Kepez Güneş Mahallesi'nde dev dönüşüm başlıyor!

Antalya'nın Kepez İlçesi'ne bağlı Güneş Mahallesi'nde riskli alan ilan edilen yaklaşık 9,7 hektarlık alan kentsel dönüşüm başlıyor. Kentsel dönüşüm ihalesi 13 Aralık'ta yapılacak...

Antalya'ya 125 milyon liralık güneş paneli fabrikası!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren güneş paneli üreticisi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 125 milyon liralık yeni bir güneş paneli fabrikası kuracaklarını açıkladı. 

Antalya OSB'de ilk tapular devredildi!

Antalya OSB'nin 900 dönüm daha büyümesini sağlayacak arazilerin hak sahipleri, tapularını Bölge Müdürlüğüne devrediyor. 

İlk yerli güneş paneli fabrikası Ankara'da kuruluyor!

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

Güneş Enerji Santrali üretime hazır!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Güneş Enerji Santrali"nin üretime hazır hale geldi. Yıllık 2 milyon 700 bin kilovatsaat elektrik üretecek tesisle Türkiye'de ilk kez tarımsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak.

Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları kurulacak!

Antalya Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları projesi için 4 noktada izin alındı. Muratpaşa Belediyesi, 5 nokta için daha başvurdu.

Antalya En Güzel Balkon Yarışması son başvuru tarihi 29 Nisan!

Antalya “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”na başvurular 29 Mart’ta başladı Toplam 35 bin lira para ödüllü yarışmaya katılmak isteyenler formlarını 29 Nisan’a kadar elden Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edebilecek.

Antalya Döşemealtı'na güneş tarlası kurulacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı'da güneş tarlası kuruyor. Santralin ihalesi yarın yapılacak. Menderes Türel, yerel seçimlerden önce verdiği bir sözünü daha yerine getiriyor.

Antalya OSB'nin alt yapısı büyüyor!

ANTALYA OSB'nin 3'üncü tevsi alanında alt yapı işleri ihalede ön görülen tarihten önce tamamlandı. Doğalgaz hattının tesisine başlanan alandaki çalışmalar sona erdiğinde bölgedeki doğalgaz hattının uzunluğu 45 bin 875 metreye ulaşacak.

Antalya OSB Güneş enerjisi Haberi

Antalya OSB Güneş enerjisi

Firmalar fazla enerjiyi bedel karşılığında satabilecek Tarımdan gıda bir çok alanda Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyetlerde bulunan firmalar, Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretimine ilişkin Yönetmelik ve Tebliğ kapsamında Güneş Enerjisi'nden elektrik üretmek için başvuruda bulundu. Firmalar ürettiği fazla enerjiyi TEİAŞ'ın Akarson Trafo Merkezi'ne verecek. 


Konuyla ilgili olarak yetkililerden aldığımız bilgiye güneş enerjisinden üretilen fazla enerjiyi 1 kw'ni 25 kuruştan satabilecek.


Firmalar talepleri değerlendirildi 

Antalya OSB'de Müdürlük'ün 3 ayrı 1000 KW'lik güneş enerjisi kurulumunda başvurusu değerlendirilirken bağlantı görüşü ve çağrı mektubu almaya hak kazandı. Detay Mermer Sanayi, Meytek, Tre Tasarım şirketlerinin de talepleri olumlu karşılandı. Yörükoğlu Süt Sanayi'nin yaptığı başvurusu ise Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'nün gelecek değerlendirme raporunun beklendiği bildirildi. 


Antalya...