03 / 05 / 2024

antalya yeni müze

antalya yeni müze

Antalya Işıklar'da yer alan kapalı spor salonu kent müzesine dönüştürülecek.

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası bağlantı sağlandı! 

Antalya'da devam eden 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası raylarla bağlantı sağlandı. 

Edirne'ye 12 yeni müze müjdesi!

Şehir merkezinde 9 müzenin bulunduğu Edirne'de gelecek yıl 12 müze daha açılacak.

Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olması talebi mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da 14 yeni müze kurulacak!

Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri için birçok vaatte bulundu. Adayların vaatleri arasında 14 yeni müze kurulması, yeşil alanların arttırılması gibi başlıklar yer aldı.

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.

Kayseri’ye yeni müze müjdesi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmen devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’ye yeni müzeler kazandırıyor. 

Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabı tamamlanıyor!

Ortadoğu ve Türkiye’nin en büyük müze kompleksleri arasında bulunan toplam 68 bin 500 metrekare alana sahip Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabında çalışmalara devam ediliyor.

Samsun'a yeni müze inşa edilecek!

Samsun Müzesi'nin küçük olması nedeniyle bugüne kadar sergilenemeyen farklı dönemlere ait binlerce eser, yapılacak yeni müzede ziyaretçilere açılacak.

Antalya Yeni Emek'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Antalya Yeni Emek'te kentsel dönüşüm başlıyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü "Yeni Emek’te, yeni bir şehir kuruyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

Dünyanın müze konseptli ilk caddesi ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirecek ve bambaşka bir çehreye kavuşturacak Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ni 11 Ocak’ta ihaleye çıkarıyor.

İBB 10 yeni müze açacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), müze alanında önemli yatırımları gündemine aldı. Halihazırda bünyesindeki altı müzenin faaliyetini yöneten İBB, 10 yeni müze daha açmak için çalışmalara başladı.

antalya yeni müze Haberi

antalya yeni müze


İnşaat çalışmaları başlayan Antalya Kent Müzesi'nde önemli bir viraj daha geçildi. Proje kapsamında kent müzesine dönüştürülecek Işıklar’da yer alan Kapalı Spor Salonu Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Devir protokolü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu tarafından imzalandı. Başkan Türel, Antalya Kent Müzesi Projesi kapsamında Işıklar’daki Kapalı Spor Salonu’nun kent müzesine dönüştürülmesine yönelik projeleri olduğunu belirterek, “Bununla ilgili daha önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Spor Bakanlığımızla bir protokol imzalamıştık. Bugün de spor salonunun yer teslimine yönelik protokol imzalıyoruz” diye konuştu.


YENİ SALON KONYAALTINA YAPILACAK

Başkan Menderes Türel, ek protokol kapsamında 1970’li yıllardan beri faaliyette olan, artık eskiyen ve kent müzesine dönüşen Işıklardaki Kapalı Spor Salonu’nun yerine Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne Konyaaltı...