30 / 04 / 2024

İstanbul'da 14 yeni müze kurulacak!

İstanbul'da 14 yeni müze kurulacak!

Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri için birçok vaatte bulundu. Adayların vaatleri arasında 14 yeni müze kurulması, yeşil alanların arttırılması gibi başlıklar yer aldı.



23 Haziran'daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri için Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, birçok vaatte bulundu. Vaatleri arasında yeşil alanların arttırılması, evlenecek gençlere yapılacak yardımlar ve 14 yeni müze inşaatı gibi birçok başlık yer alıyor.

Habertürk'ten Selim Karahan'ın haberine göre, adaylar evlenmeyi planlayan gençlere çeşitli destekler vereceğini belirtti. Binali Yıldırım İBB sosyal tesislerinde evlenecek tüm çiftlere 8 bin TL'lik destek verileceğini bildirdi. İmamoğlu da yoksulluk sınırı altında geliri olan ve evlenecek tüm çiftlere 2 bin TL'lik destek verileceğini ve bunun yanında söz konusu çiftlerin beyaz eşya/mobilya çarşısından ihtiyaçları olan eşyaları uygun fiyata temin edebileceklerini dile getirdi.

İstanbul da 14 yeni müze kurulacak!

Yeni tesisler inşa edilecek

İmamoğlu ise İstanbul'da 14 yeni müze kurup, Arkeoloji Müzesi'ni de geliştirmeyi hedefliyor. Ayrıca seçilmesi durumunda 30 yeni spor salonu ve 30 yeni yüzme havuzu inşa edeceğini ifade etti. Tüm gençlere İBB spor tesislerinde ve müzelerde yüzde 40 indirim uygulanacağını söyleyen İmamoğlu 11 olan şehir tiyatrosu sayısını 22'ye çıkaracağını ve gezici tiyatrolarla tüm İstanbullulara ücretsiz gösteriler sunulacağını belirtti.

İstanbul da 14 yeni müze kurulacak!

Ulaşım maliyetleri azaltılacak

İmamoğlu ve Yıldırım'ın vaatleri arsında ulaşım maliyetlerinin düşürülmesi bulunuyor. Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım, seçilmesi durumunda öğretmenlere ve işsizlik maaşı alanlara ücretsiz toplu taşıma sunacağını açıkladı. Şu anda öğretmenler 125 TL aylık kart alabiliyor. 
İşsizlik maaşı alanlar için ise herhangi bir özel indirim yapılmıyor. Bunun yanında Yıldırım'ın kazanması durumunda üniversiteye hazırlanan herkese aylık ulaşım 40 TL olacak. Binali Yıldırım'ın bir başka vaadi deniz ulaşımına yönelik oldu. Buna göre toplu taşıma kullananlar ücretsiz aktarmayla Boğaz'daki deniz hatlarından yararlanabilecek. 

Yıldırım, bunun yanında ulaşımda motorsikletlere bedava köprü geçiş hakkı getirileceğini kaydetti. Ayrıca Binali Yıldırım, özel araç kullanan İstanbullulara İSPARK'ta ilk 1 saatin ücretsiz olacağını ifade etti.

Yeşil alanlar arttırılacak

İstanbulluların en önemli talepleri arasında yeşil alanların artırılması bulunuyor. Binali Yıldırım 5 yılda İstanbul'daki yeşil alanların yüzde 50'den fazla artırılacağını belirtti. Bunun yanında her 200 metrede bir yeşil alan olacağını açıkladı. Ekrem İmamoğlu ise toplam 20 milyon metrekare büyüklüğünde (2 bin 600 stat büyüklüğünde) yeni yaşam vadileri kuracağını ve daha küçük mahalle parkları inşa edeceğini ifade etti.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da kentsel dönüşüm çok önemli bir konu!

 

Dikey yapılaşma şehrin güzelliğini ortadan kaldırıyor!


Geri Dön