02 / 05 / 2024

antalyada deniz kirliliğini önlemek için yapılan çalışmalar

antalyada deniz kirliliğini önlemek için yapılan çalışmalar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denizlerde kirliliğin önüne geçmek amacıyla Antalya'da da mavi kart uygulamasına başlayacak

Deniz Yavuzyılmaz: Erzincan İliç’teki Anagold madeninin tam altındaki fay hattı haritadan silinmiş!

Erzincan'da meydana gelen toprak kayması sebebiyle madende 9 kişinin toprak altında kaldı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Anagold madeninin tam altındaki fay hattının haritadan silindiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul çağrısı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, çevre kirliliğini gündeminde tuttu. Babacan, Kanal İstanbul'la ilgili de konuştu.

Galatasaray Adası dev paravanlarla çevriliyor!

İstanbul Boğazı'nda 2 yıl önce üzerinde yer alan imara aykırı kaçak yapılar yıkıldıktan sonra metruk halde yer alan Galatasaray Adası'ndaki görüntü kirliliğini kaldırmak için dev paravanlar kuruluyor.

Çin yüksek hızlı tren için deniz altı tüneli inşa edecek!

Yetkilier Çin'in Doğu eyaletlerinden Zhejiang'ın iki kentini yüksek hızlı trenle (YHT) birleştirmek için bir deniz altı tünel inşa edileceğini açıkladı...

Edirne'de görüntü kirliliğine izin yok!

Edirne Valisi Özdemir, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyeceğini ifade etti...

Ankara Kulesi görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Dikmen’e inşa edilecek Ankara Kulesi’yle görüntü kirliliği ortadan kalkacak. 

Dünyanın ilk orman şehri Çin’de inşa edilecek!

Çin'in Liuzhou kenti sınırları arasında orman şehri inşa edilecek. Yılda 900 ton oksijen üretecek olan şehir, haya kirliliğini sıfıra indirecek.

Deniz GYO Bodrum projesinde imzalar atıldı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla Bodrum'da gayrimenkul projesi geliştireceğini geçtiğimiz hafta KAP'ta duyurmuştu. Proje için imzalar atıldı. Deniz GYO Bodrum projesinin arsa değeri 54 milyon 572 bin TL olarak açıklandı.

Foça'ya Deniz Manzaralı Terminal binası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 5.5 milyon liralık yatırımla inşaatına başladığı deniz manzaralı Foça Terminal binasının yüzde 95’ini tamamladı. Yeni terminal kazandırmak için geriye sayıma başladı.

Deniz Karataş yeni imar yönetmeliğini değerlendirdi!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ni değerlendirdi.

Dikey orman Santalaia binası 1 yılda tamamlandı!

Hava kirliliğini önlemek için hayata geçirilen dikey orman projeleri hızla tamamlanıyor. Kolombiya Bogota'da inşa edilen Santalaia binası 1 yılda tamamlandı. Çin şehirlerinde de dikey orman projeleri hayata geçecek.

Deniz GYO Bodrum'da yeni proje hayata geçirecek!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Deniz GYO'nun Muğla'da gayrimenkul projesi geliştireceğini açıkladı.

Trabzon'a deniz kenarında şehir hastanesi geliyor!

Sağlık Bakanı Akdağ, deniz kenarındaki ilk şehir hastanesinin Trabzon'da inşa edileceğini açıkladı. Bakan Akdağ, "Mükemmel bir örnek olacak. İnanıyorum ki dünyadaki ilklerden birini Trabzon'da inşallah gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

antalyada deniz kirliliğini önlemek için yapılan çalışmalar Haberi

antalyada deniz kirliliğini önlemek için yapılan çalışmalar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, deniz kirliliğinin önüne geçmek denize yasadışı çöp boşaltılmasının önüne geçmek için başlattığı 'mavi kart' uygulamasına hızla devam ediyor. Uygulamayla gemi atıklarının etkin yönetimi ve takibi online izlenebiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'Bu yılın sonuna kadar gezinti teknelerinin tamamının mavi kart sistemine alınmasıyla birlikte atık toplama oranının yüzde 90 artması bekleniyor.' dedi.


Mavi Kart Elektronik Atık Takip Sistemi ile ne kadar atık oluştuğu, hangi kıyı tesisine verildiği, ne şekilde bertaraf edildiğinin elektronik olarak web ortamında online olarak izlenebiliyor. Bu sistemle yat ve diğer teknelerdeki sintine, pis su ve çöplerin denize yasadışı boşaltılması önlenmiş oluyor.


Bakan Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, uygulamanın kapsamlı ve başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, "Küçük deniz araçları için geliştirilen mavi kart...