04 / 05 / 2024

Antalyada deprem konulu sergi

Antalyada deprem konulu sergi

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ile Shemall Alışveriş Merkezi tarafından Türkiye'deki deprem gerçeğine dikkat çekmek amacıyla 'Depreme duyarlılık' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

İzmir’de gerçekleştirilen deprem konulu konferansa katılım sağlayan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Anadolu coğrafyasının faylarla çevrili olduğuna değinereki “İzmir’de yalnızca deniz içersiinde değil her yerde faylar var.” diyerek önemli uyarılar yaptı.

Bursa'da deprem ve yeni imar alanları!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Mustafa Bozbey, bugünkü yazısında 'Deprem ve yeni imar alanları' konulu yazısını kaleme aldı...

Ekrem İmamoğlu: Deprem seferberliğini başlatıyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis toplantısında “deprem” konulu 13 bölümlük detaylı bir sunum yaptı. İmamoğlu: "Deprem seferberliğini başlatıyoruz" dedi.

İnşaat mühendisi Uğur Ersoy'dan çarpıcı deprem uyarısı!

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Ersoy, Gaziantep'te verdiği "Ülkemizde Deprem Sorunu Üzerine İnceleme" konulu seminerde çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Marmara'da kaçınılmaz 3 deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Ercan, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) '5 Aralık Dünya Mühendisler Günü' nedeniyle düzenlenen 'Türkiye'nin Depremselliği' konulu konferansta konuştu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara'da kaçınılmaz 3 deprem beklendiğini belirtti.

Mikdat Kadıoğlu: Deprem değil binalar can alır!

Gebze Ticaret Odası’nda ‘Afet Yönetim Sistemi’ konulu seminer düzenlendi. Programda deprem ve binalardan bahsedildi.

Kayseri üçüncü deprem kuşağında bulunuyor!

ERÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Kayseri İlinin Afetselliği ve Afetlere Hazırlık' konulu konferansta konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, "Kayseri 3'üncü deprem kuşağında bulunuyor" dedi.

İnşaat mühendisleri Antalya'da deprem konulu sergi açtı!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ile Shemall Alışveriş Merkezi tarafından Türkiye'deki deprem gerçeğine dikkat çekmek amacıyla 'Depreme duyarlılık' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Deprem tehlikesi açısından en sıcak nokta: İstanbul!

İTÜ Vakfı Dergisi’nin 66. sayısında “ Deprem ” konulu geniş bir dosya yayımlandı. Dosyada Marmara bölgesinde deprem tehlikesi açısından en sıcak nokta olarak İstanbul gösteriliyor.

İMO Konya Şubesi'nden binaların deprem dayanıklılığı semineri!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi üyelerine yönelik düzenlenen Ülkemizdeki Betonarme Binaların Deprem Performansı Konulu Eğitim Seminerine Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut konuşmacı olarak katıldı.

Çin Devlet Televizyonu 'Kocaeli ve Deprem' belgeseli hazırlıyor!

Çin Devlet Televizyonu CCTV ' nin hazırladığı ' Kocaeli ve Deprem ' konulu belgesel, Marmara Depremi sonrasında kentin enkazından yeniden doğuşunu gözler önüne serecek.Çin Devlet Televizyonu 'Kocaeli ve Deprem' belgeseli hazırlıyor...

Çin Devlet Televizyonu, Kocaeli belgeseli hazırlayacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli ve deprem konulu belgesel hazırlayan Çin Devlet Televizyonu CCTV’ye röportaj verdi. Başkan Karaosmanoğlu, Guangzhou ödülüne layık görülmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Ceyhan'da deprem konferansı düzenlendi!

27 Haziran 1998 yılında Ceyhan'da meydana gelen deprem felaketinin 16. yılı nedeniyle Ceyhan Ticaret Odası (CTO) ve Ceyhan Belediyesi işbirliğiyle 'Deprem ve Doğal Afet Konulu' konferans düzenlendi...

Antalyada deprem konulu sergi Haberi

Antalyada deprem konulu sergi

AVM'nin Fuayesi'ndeki açılışı İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, yönetim kumlu üyeleri birlikte yaptı. Başkan Oğuz, tarih boyunca Anadolu coğrafyasının sayısız depremlerle karşılaştığını hatırlatıp, doğal afet olaylarında hiç hasar meydana gelmemesi için yapı stokunun güvenli ve sağlıklı olması gerektiğine dikkati çekti. Oğuz, "Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu unutulmamalı. Deprem önlemlerinin başında ise işlevsel, uygulanabilir bir denetim mekanizması oluşturulması gelmektedir. İnşaat Mühendisleri Odası olarak üzerimize düşen görevi yerine getirip, kurumlan, halkımızı uyarma, bilgilendirme, bilinçlendirme çabası gösteriyoruz" dedi. Sergide ülkemizde yaşanılan, büyük can ve mal kayıplarına neden olan depremlerde yerle bir olan binaiann fotoğraflarına yer verildi. Binaların yıkılma nedenleri ve depremden korunma yöntemleri anlatıldı. 


Antalya...