04 / 05 / 2024

antalyaya müze mi yapılacak

antalyaya müze mi yapılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı için izin çıktı. Menderes Türel, müze konusuna atılacak ilk adımların Kent Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi olduğunu açıkladı.

Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor?

Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor? Bodrumluların bu talebi gerçekleşecek mi?

Ayasofya'nın müze olması için hazırlanan kararnamedeki Atatürk imzası sahte mi?

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın müze haline getirilmesi için hazırlanan kararnamenin ve Atatürk imzasının sahte olduğunu ileri sürüyor, diğer uzmanlar ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtiyor. Danıştay 2 Temmuz’da konuya ilişkin nihai karar verecek. 

Tarkan'ın evi müze mi oluyor?

Almanya'nın Alzey kasabasında dünyaya gelen Tarkan'ın evinin belediye tarafından satışa koyulması anne Neşe Tevetoğlu'nu üzdü. Bunun üzerine Tarkanın hayranı olan bir iş adamı evi alıp müze yapmak istediğini açıkladı. 

Müze Samsun projesine start verildi!

Köklü bir tarihi geçmişi bulunan Samsun’da çok sayıda arkeolojik ve etnografik eser, gün yüzüne çıkaracak olan Müze Samsun projesine start verildi.

Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına müze mi yapılacak?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına yapılmak istenen müze inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına neden müze yapılmak istendiğini sordu..

Adana Müze Kompleksi açılacak mı?

Adana’da 2014 yılının Eylül ayında kurulması için çalışmalara başlanan Türkiye’nin 24 saat açık yaşayan ilk müzesi olacağı duyurulan "Adana Müze Kompleksi"i aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen hala açılmadı. Konuyla ilgil turizm sektörü tepki gösterdi.

Geçmişten Günümüze Piyalepaşa Sergisi 19 Şubat'ta açılıyor!

Polat ve Piyalepaşa İstanbul sponsorluğunda, Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen “Geçmişten Günümüze Piyalepaşa” Sergisi kapılarını açıyor.Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirilecek sergi 19 Şubat Perşembe günü açılacak.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu devam edecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonu için yeniden ihaleye çıktı.

Koca Yusuf'un evi müze mi olacak?

"Cihan Pehlivanı" unvanlı efsane güreşçi Koca Yusuf'un, Şumnu iline bağlı Karalar Köyünde doğup büyüdüğü, sonraki yıllarda yıkılan evi, aslına uygun olarak yeniden inşa edildi. Ev bir müze olarak Türk kültür hayatına hizmet verecek.

Karamürsel'deki tarihi bina müze mi olacak?

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1933 yılında Karamürsel’e geldiğinde ilk ayak bastığı yer olarak bilinen tarihi bina, Karamürsel Belediyesince restore edilerek müze çevrildi.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Müze gelirleri yüzde 39 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

antalyaya müze mi yapılacak Haberi

antalyaya müze mi yapılacak



Turizmin başkenti Antalya'da geç kalınan bir adım atıldı. 11 milyonun üzerinde turisti ağırlayan Antalya'da yerel yönetimler nezdinde turizmle ilgili bir birimin olmamasından doğan boşluğu Büyükşehir Belediyesi dolduruyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı için izin çıktı. Müzecilik kadrosu tahsis edilmediği için eğitmen kadrosundan alım yapılarak 6 kişilik müzeci kadrosu oluşturulacak.


HEM TURİZM HEM MÜZE

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, son derece geç kalınan bir birimin kurulduğunun altını çizerek, "Turizme katkı koyacak, sorunlarının giderilmesi konusunda çalışma yapacak bir daire başkanlığı oluşturuyoruz. Turizme destek vermenin yanı sıra ciddi müzecilik faaliyetlerimiz de olacak" diye konuştu.

İKİ MÜZE GELİYOR

Menderes Türel, müze konusuna atılacak ilk adımların Kent Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi olduğunu açıkladı. Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasına 1 yıl içinde taşınacağını hatırlatan...