02 / 05 / 2024

Antikaları korumak için çocuğa ayrı ev

Antikaları korumak için çocuğa ayrı ev

Monaco’da bir yıl geçiren İngiliz kadın yaşadıklarını The Times gazetesine anlattı. Kadın, bazı ailelerin antikalarını korumak için çocuklarına ayrı ev açtığını öne sürdü!

Şirketler, halka arz için kuyrukta! Bu yıl 37 şirket halka açıldı, 60 şirket sırada bekliyor!

Borsa İstanbul’un seçimlerden sonra sergilediği performans hem yatırımcıların hem şirketlerin ilgisini artırdı. Yatırımcılar yüksek enflasyona karşı gelirlerini korumak için hisse piyasalarına yönelirken, şirketler de halka açılarak sermaye ihtiyacını karşılıyor.

Ne altın ne dolar... Yatırım için herkesin ilk tercihi bu oldu! Nisan ayında rekor kırdı!

İnsanlar paralarını enflasyona korumak için yatırım araçlarına yöneldi. Özellikle otomobil bütün yatırım araçlarını geride bırakarak yurttaşların ilk seçeneği oldu. 14 Mayıs öncesi 'fiyatlar artacak' endişesi araç satışlarını artırırken, nisan ayında rekor üstüne rekor kırdı.

Ne altın ne de dolar... Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Milyonlarca kişi paralarını enflasyona karşı korumak için çeşitli yatırım araçlarına yöneldi. Nisan ayında en çok buna yatırım yapanlar kazandı. Ne altın ne de dolar...Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Bilgileriniz çalınabilir, aman dikkat! Kişisel verileri korumak için ne yapmalı? Bunlara mutlaka dikkat edin!

Online alışveriş veya bankacılık işlemi yaparken bir anda kişisel bilgileriniz çalınabilir. Her yıl 28 Ocak’ta kutlanan ‘Veri Koruma Günü’nde, kişisel verilerinizi siber saldırılara karşı korumak için lütfen uzmanların önerilerine kulak verin.

İstinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli?

Binaları korumak için yapılan istinat duvarları doğru inşa edilmediği taktirde yıkımlara sebep olabiliyor. Peki, istinat duvarı neden çöker, istinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Yüzüklerin Efendisi oyuncuları Tolkien'in evi için kampanya başlattı!

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filminin oyuncuları, serilerin yazarı olan J.R.R. Tolkien'in satışa çıkarılan evini korumak için kampanya başlattı. 

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

Yazar evlerini korumak için derneklere çağrı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Doğan Hızlan, bugünkü yazısında yazar evlerini korumak için derneklere çağrı yaptı.

Golyat kurbağası yavruları için gölet inşa ediyor!

Bir dergide yayınlanan çalışma ile Golyat kurbağasının, yavrularını korumak için taş taşıyarak gölet inşa ettiği ortaya çıktı. 

Nijeryalı mimar doğayı korumak için plastik şişelerden ev inşa etti!

Nijeryalı mimar Dr. Muhammed Sani, doğayı ve insan sağlığını korumak için plastik şişelerden ev inşa ediyor.

TOKİ Ayder Yaylası için arama konferansı düzenleyecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Rize'deki Ayder Yaylası'nı yenilemek ve korumak için Arama Konferansı düzenleyecek.

Ahmet Erkurtoğlu'ndan Kadıköy için dönüşüm uyarısı!

Kadıköy’deki kentsel dönüşüm projelerinin yüzde 40’nı yapan Mimar Ahmet Erkurtoğlu, bakanlığı dönüşüm projelerinde sorun çıkaranlara karşı uyardı. Erkurtoğlu, dönüşümü isteyenlerin haklarını korumak için projelere kayyum atanmasını istedi.

Dünya mirasını korumak için ortak adım!

UNESCO ve Kadir Has Üniversitesi arasında, Dünya Miras Alanlarının Yönetimi ve Tanıtımı: Yeni Medya ve Toplumsal Katılım konulu UNESCO Kürsüsü için bir protokol anlaşması imzalandı.

Antikaları korumak için çocuğa ayrı ev Haberi

Antikaları korumak için çocuğa ayrı ev

İngiltere'de yayımlanan The Times gazetesi Monaco’nun iç yüzünü gözler önüne serdi. Gazeteye Jane Neuborn takma adıyla yazan bir İngiliz, çocuklar için düzenlenen 25 bin sterlinlik (72 bin TL) partileri, küçük çocuklarına ayrı ev açan aileleri tüm detaylarıyla anlattı. 

Bir yıl boyunca Monaco’da yaşayan Neuborn şimdi Londra'da ikamet ediyor. Fizyoterapistlik yapan Neuborn banka müdürü eşinin tayini üzerine Monaco’ya yerleştiklerini anlattı. Monaco’da 7 yaşındaki çocukların bile doğum günlerini gece kulüplerinde kutladığını söyleyen Neuborn bölgede aşırı alkol kullanımı ve aşırı cinsel ilişkinin hoş karşılandığını ancak kaldırımda çıplak ayakla gezmenin yasak olduğunu belirtti. İki çocuk annesi Neuborn aşırı botokslu kadınların ebeveynlerinden biri öldüğünde bile yüzlerini hareket ettiremediğini kaydetti. Neuborn’un iddiasına göre bazı...