05 / 05 / 2024

Antonio Luigi Trupia biyografi

Antonio Luigi Trupia biyografi

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Antonio Luigi Trupia vefat etti. Prof. Dr. Trupia için İTÜ Taşkışla binasında bir tören düzenlendi. Peki Prof. Dr. Antonio Luigi Trupia kimdir? İşte biyografisi...

Antonio Banderas İngiltere'deki malikanesini satıyor!

İspanyol oyuncu Antonio Banderas İngiltere Surrey'de bulunan malikanesini satılığa çıkardı. Banderas malikane için 2.9 milyon sterlin istiyor.

BM'den İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurma çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurması için çağrı yaptı...

Koronavirüs zenginlerine servet vergisi önerisi!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüs salgını sırasında zenginleşenlere 'servet vergisi' uygulanmasını tavsiye etti.

BM, İsrail'in yeni yerleşim inşasını uluslararası hukuka aykırı buldu!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için yaklaşık 800 yeni konut inşası kararının, uluslararası hukuka göre açık bir ihlal olarak belirtti. 

Alamo Anıtı'nda yürütülen inşaat çalışmaları protesto edildi!

San Antonio kentinde koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarına ve Alamo Anıtı'nda gerçekleştirilen inşaat çalışmalarına karşı protesto gerçekleştirildi. 

Suriye'deki imar yasası mültecilerin dönüşünü engelleyebilir!

Suriye'nin yeniden inşası kapsamında, savaşta zarar gören mülkler imara açılacak. Genel Sekreter Antonio Guterres ve Güvenlik Konseyi'ne gelen mektupta Suriye'deki imar yasasının mültecilerin dönüşünü erteleyebileceği ifade edildi.

Kiralık ve satılık sergisi!

Protocinema, Ani Çelik Arevyan, Antonio Cosentino, Gülşah Mursaloğlu, ve İstanbul’un Sesleri projesinin çalışmalarının yer aldığı grup sergisi ‘Kiralık, Satılık’a yer veriyor.

BM'den İsrail'in Batı Şeria'daki konut kararına uyarı!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail Parlamentosu tarafından onaylanan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim planını hakkında uyarılarda bulundu.

Antonio Fernandez Rodriguez'den 210 milyon dolarlık miras!

Dünyaca ünlü bira markasının sahibi İspanyol Antonio Fernandez Rodriguez ölmeden hemen önce servetini köyündeki 80 kişiye bıraktı. Rodriguez'in ölümüyle 80 köylü 210 milyon dolar servetin sahibi oldu.

Antonio Banderas, İngiltere'den 2,4 milyon sterline ev aldı!

Antonio Banderas (55), kendisinden 19 yaş küçük sevgilisi Nicole Kimpel’la birlikte İngiltere’nin güneyindeki Cobham bölgesinden bir ev aldı. Oyuncu, “Güneşte bir mücevher gibi parlıyor” dediği saray yavrusu için 2.4 milyon sterlini gözden çıkardı.

Antonio Banderas'in Los Angelas'taki evi satışa çıkacak!

Antonio Banderas ve oyuncu eşi Melanie Griffith'in boşanma davaları sonuçlandı. Buna göre Griffith, Colorado'da yer alan malikalerini alacak. Stella adında bir kızları bulunan eski çiftin Los Angelas'taki evlerini de satışa çıkaracak.

ATSO Kültür ve Sanat Merkezi hizmete açıldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından, odanın eski hizmet binasının yerine yaptırılan Antalya Kültür Sanat, Cecil Beaton ve Luigi Mayer'in eserlerinden oluşan sergiyle açıldı.

Antonio Banderas-Melanie Griffith çifti malikanelerini sattı!

Geçtiğimiz yıl boşanan Antonio Banderas-Melanie Griffith çifti, Los Angeles'ta uzun yıllar yaşadıkları malikanelerini 16 milyon dolara sattı. Bu fiyat, bir rekor olarak değerlendiriliyor.

Antonio Luigi Trupia biyografi Haberi

Antonio Luigi Trupia biyografi

İTÜ'nün sevilen hocalarından Prof. Dr. Antonio Luigi Trupia hayata veda etti. Antonio Luigi Trupia için 22 Temuz 2014 Salı günü 10:30'da İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla Kampüsü'nde bir cenaze töreni düzenlendi. Trupia'nın cenazesi Feriköy Latin Katolik Mezarlığı Kilisesi'nde 12:00'de düzenlenen dini törenin ardından toprağa verildi.    


Antonio Luigi Trupia kimdir?


Antonio Luigi Trupia, 15 Eylül 1969 tarihinde İTÜ İnşaat Fakültesi’nde asistan olarak göreve başladı. 21 Mart 1974 tarihinde doktorasını, 26 Nisan 1979 yılında da doçentliğini aldı. Trupia, 29 Mayıs 1989 tarihinde profesörlüğe atandı ve 17 Ocak 2010 tarihinde emekli oldu.


Prof. Dr. Antonio Luigi Trupia, Salvatore Trupia ve merhume Fatma Sadiye Trupia'nın oğlu, Sevim Trupia'nın eşi, Venessa Dilara Trupia ve Angelina Zeynep Trupia'nın babası ve eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz'ın arkadaşıdır.



Emre...