06 / 05 / 2024

aof cami durdurma son durum

aof cami durdurma son durum

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ankara Şubesi, 1. Derece sit alanı olan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde kalan Gazi Üniversitesi Hastanesi’nin önünde yapılması planlanan cami inşaatını yargıya taşıdı.

Piyalepaşa Cami'nin önünde bulunan otopark inşaatı durduruldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Mimar Sinan tarafından 442 yıl önce inşa edilen Büyük Piyalepaşa Cami'nin önünde bulunan bostana inşa etmek istediği yeraltı otoparkına Koruma Kurulu'ndan durdurma kararı çıktı.

AOÇ'deki cami inşaatı için durdurma kararı alındı!

Mahkeme, 1. derece SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapılması öngörülen cami projesini ' planlama ilkelerine ve imar mevzuatına uygun olmadığı ' gerekçesiyle iptal etti...

Kadir Topbaş: Validebağ'da cami için engel kalmadı!

Validebağ ' daki cami inşaatına ilişkin yürütmeyi durdurma ve plan iptali kararına itirazlarının kabul edildiğini belirten Topbaş, " Burada cami yapılabilir hale geldi " dedi...

Topbaş'tan Validebağ açıklaması: Cami yapılabilir!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "İtirazımız üzerine 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma ve plan iptalini kaldırdı. Yani şu anda 1/5000 planımız geçerli ve burada bu cami yapılabilir hale geldi" dedi.

Üsküdar Belediyesi: Validebağ'da yürütmeyi durdurma kararı yok!

Validebağ Korusu girişine yapılması planlanan cami inşaatıyla ilgili 'Yürütmeyi Durdurma' kararının verildiği yönündeki haberleri yalanlayan Üsküdar Belediyesi, cami inşaatıyla ilgili herhangi bir mahkeme kararının olmadığını söyledi.

Validebağ'a mahkemeden durdurma kararı!

Validebağ'a mahkemeden durdurma kararı geldi. Validebağ sakinlerinin avukatı Gülsün Özdemir, İdare Mahkemesi'nin Validebağ Korusu yanında bulunan arazide başlayan cami inşaatı için "yürütmeyi durdurma" kararı verdiğini açıkladı.

Tuzluçayır'daki cami-cemevi projesinin durdurma davası reddedildi!

Birgün Gazetesi'nde bugün yayınlanan habere göre; Ankara Tuzluçayır'da yayılması planlanan cami-cemevi projesine karşı açılan yürütmeyi durdurma davası reddedildi. Mahkeme gerekçe olarak kültürel tesis savunmasını kabul etti.

Çamlıca’ya cami için 20 proje finale kaldı!

Çamlıca Tepesi'ne inşa edilecek cami projesi için yapılan 62 başvurudan 20'si finale kaldı

Nişantaşı Sofa Otel binasının satışına durdurma kararı!

Nişantaşı'ndaki Sofa Hotel binasının satışı ile ilgili Temmuz'da mahkeme durdurma kararı verdi. Ama bilirkişi raporunun Ağustos'ta alındığı ortaya çıktı.

Manisa'da 65 cami restore edilecek!

Manisa'da, aralarında Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ın yaptırdığı Sultan Camisi ile 3. Murad'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Muradiye Camisi'nin de arasında olduğu asırlık 65 cami restore edilecek

Çamlıca'ya yapılacak dev cami projesi gecikecek!

'Çamlıca yeni silüetinin mimarını arıyor' adıyla düzenlenen Çamlıca Cami yarışması için projelerin teslimi 3 Eylül’de sona erdi.

İstanbul cami, köprü ve havaalanlarıyla yeniden şekillenecek!

Cami, köprü, havaalanı ve Türkiye’nin en ikonik meydanının yeniden şekillendirilmesi, Erdoğan’ın, kent için beslediği hırsların boyutunu gösteriyor. Ancak eleştirenler, başbakanın kendisi için anıtlar inşa ettirdiğini söylüyor...

Mimarlar 80 yıldır cami projesi çizmiyor!

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez “80 yıl boyunca mimarlarımızın cami projeleri çizmediğini” söyledi. Nedenini şöyle açıkladı: “Küsmüşlerdi...”

aof cami durdurma son durum Haberi

aof cami durdurma son durum

Ankara 6. İdare Mahkemesi, cami projesinin planlarını, “planlama ilkelerine ve imar mevzuatına uygun olmadığı” gerekçesiyle iptal etti. Gazi Üniversitesi de davaya müdahil olarak, acil servisin önüne yapılması planlanan caminin hastaneye giriş çıkışları aksatacağı gerekçesiyle itiraz etmişti. 

Mahkeme planları iptal ederken kararında, plan değişikliğinin, “Planın dayanağı durumundaki üst ölçekli 1/10 bin ölçekli AOÇ Alanları Nazım İmar Planı ve 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı’nda öngörülen bir park alanının kaldırılmış olmasına karşın bu alana eşdeğer bir alan oluşturulmaması nedeniyle planlama ilkelerine ve imar mevzuatına uygun olmadığı, yeni trafik talepleri doğuracağına” vurgu yaptı.  ...