01 / 05 / 2024

aparman aidatı

aparman aidatı

"Aidatını ödemeyenin bürosu, dükkânı ve mağazası da diğer maliklere satılacak." Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Kızılot, herkesin merak ettiği "apartman aidatı" konusuna köşesinde açıklık getirdi.

Evimiz Kocaeli’de 1 yıl aidat ödememe fırsatı!

Pekdemir İnşaat, bu ay içinde 3+1 daire satın alanlara, aylık yüzde 0.61’den başlayan düşük banka kredi faizi, 30 aya kadar vade farksız banka kredisi seçeneği ve 1 yıl aidat ödememe fırsatı sunuyor...

Kat malikinin aidat yükümlülüğü ne zaman başlar?

Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılıyor. Peki, kat malikinin aidat yükümlülüğü ne zaman başlar?

Dükkan sahipleri aidat öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda sunulan günlük temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi hizmetlere karşılık aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, aidat kimden alınır? Dükkan sahipleri aidat öder mi?

Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Batışehir'de aidat ücretleri 147 TL'den başlıyor!

Ege Yapı Group'un İstanbul Bağcılarda hayata geçirdiği Batışehir, cazip aidat ücretleri ile sektörde yatırımcılar için öne çıkıyor.

Apartman aidatını ödemeyenlere yapılacak işlemler!

Apartmanda temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi giderler kat maliklerinden toplanan apartman aidatı ile karşılanıyor. Aidatı ödemeyen maliklere karşı birtakım yaptırımlar söz konusu olabiliyor. Apartman aidatını ödemeyenlere yapılacak işlemler...

Apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Apartman aidatları, apartmanın temizliği, güvenliği, tesisat ve onarımı gibi gerekli görülen ihtiyaçlar için toplanıyor. Aidatı ev veya işyerine sahip kimse ya da kiracısı ödüyor. Peki, apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Apartman aidatı bankaya yatırılır mı?

Apartman aidatı, apartmandaki ortak alanlarda yapılan harcamalar için ödeniyor. Apartman aidatı için bankaya hesap açılabiliyor. Peki, apartman aidatı bankaya yatırılır mı? Apartman aidatı nasıl toplanır?

Apartman aidatı gecikme cezası!

Apartmanda ortak alanlar için yapılan harcamalar ve günlük hizmetlerin bedeli kat maliklerin tümü tarafından karşılanıyor. Aidat ödemesinin gecikmesi durumunda, gecikme faizi uygulanıyor. Peki, apartman aidatı gecikme cezası ne kadar?

Apartman aidatı borcu ihtarname örneği!

Apartmanın ortak gideri olan aidat borcunu ödemeyen ev sahiplerine biriken aidat borçları için apartman yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. İşte, apartman aidatı borcu ihtarname örneği!

Apartman aidatına faiz uygulanır mı?

Apartman aidatı bedelinin zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Peki, aidata faiz uygulanır mı?

Apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Apartman aidat bedelinin zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Apartman aidatı gecikme faizi hesabında günlük faiz hesabı yapılmıyor.İşte, apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

aparman aidatı Haberi

aparman aidatı

Aidat olayı, herkesi yakından ilgilendiriyor. O nedenle, ilgili yasa maddesinin son şekli hakkında, bilgi vermekte yarar var. Kat maliklerinden her biri, aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça; 

Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanan avansa eşit olarak;  Ana gayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderler ile ortak tesislerin işletme giderlerine, kendi arsa payı oranında,  katılmakla yükümlüdür (Kat Mülkiyeti Kanunu Md. 20). Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 5 hesabıyla gecikme tazminatı öder.


Konu, aylık yüzde 5 gecikme tazminatı ile bitmiyor. Devamı da var!.. 


Kat maliklerinden biri örneğin 6 no’lu dairenin sahibi; aidat borcunu ödememek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını çekilmez...