27 / 07 / 2024

apartman dış cephesinde değişiklik

apartman dış cephesinde değişiklik

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman dış cephesi apartmanın ortak yerleri arasında sayılıyor. Peki, apartman dış cephe değişikliği yapılır mı? Apartman dış cephe değişikliği nasıl yapılır?

İstanbul'da son dakika kentsel dönüşüm: Yıkılan binanın yan apartmanın duvarı yok!

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binanın, bitişiğindeki apartmanın balkon duvarının olmadığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Evini kiralamak isteyenler apartman sakinlerinden izin alacak! Kiralık konutlara yeni düzenleme geliyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu'un geçtiğimiz günlerde AirBnb ile ilgili düzenleme sinyalleri vermesinin ardından yapılması beklenen düzenlemelerin ayrıntıları belli oldu. Evini kiralamak isteyen apartman sakinlerinden izin alacak...

Binalarda devrim gibi bir dönem başlıyor! Duyunca şoke olacaksınız!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber olurken, Çevre, ŞehTürkiyeircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesine ilk adımdan yapılacak 250 bin konuta ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum; altı dükkân, üstü daire şeklindeki apartman döneminin

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Yıkılan 24 daireli apartmanın yerine 20 daire yapıldı! Depremzedeler şaşkına döndü!

Yıkılan 24 konutlu Saraçoğlu apartmanının yerine 20 evli bina inşa edilmesiyle, 18 senedir bu apartmanda oturan Esin Kütük, "Şu an inşa edilen binalarda 24 eksik daire var bize 3-4 seçenek sundular. Beynimizden vurulmuşa döndük. Hiç bu kadar ağlamamıştım" diye konuştu.

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Mısır Çarşısı esnafı evlerini tek tek satıyor!

Ramazan ayıyla beraber dış cephesinde canlılığın yaşandığı Mısır Çarşısı’nın içerisinde ise 113 esnaf yaşam savaşında. Dükkan başına 30 bin TL olan kiraları ödemekte zorlanan işletmeler, ayakta kalmak için evlerini satıyor.

AKM inşaatında son durum ne? 

Taksim'de inşa edilen ve yapımında son aşamaya gelinen Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nin dış cephesinde cam takma işlemleri başladı. 

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

Alanya Mahmutlar'da kentsel dönüşüm başladı!

Antalya'nın Alanya ilçesi Mahmutlar Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde yer alan 110. sokaktaki 5 katlı bir apartman dönüşüm kapsamında yıkıldı.

Apartman altında oto galeri dönemi 1 Eylül'de sona eriyor!

Yeni yönetmeliğe göre, 1 Eylül’den itibaren apartman altı galerilerde oto satışına izin verilmeyecek. MASFED Başkanı Aydın Erkoç, “ikinci el”e düzen geleceğini kaydetti...

Dünyanın en uzun apartmanı Ukrayna’da!

Dünyanın en uzun apartmanı Ukrayna’nın Lutsk şehrinde yer alıyor. 1969-1980 yılları arasında inşa edilen binanın uzunluğu 2700 metre.

Dış cephesinde sıva olmayan evin içini görenler şok oldu!

Norveç'te komşular tarafından yıkılması istenen, dış cephesi boyanmayan bakımsız evin içi görenleri şaşırtıyor...

apartman dış cephesinde değişiklik Haberi

apartman dış cephesinde değişiklik

Apartman dış cephe değişikliği nasıl yapılır?

Kanunen, apartman dış cephesi apartmanın ortak yerleri arasında sayılıyor. Buna göre, kat malikleri anagayrimenkulün bütün ortak yerlerine, arsa payları oranında, ortak mülkiyet hükümlerine göre malik oluyor.


Ayrıca, her kat malikinin apartmanın ortak yerlerini korumak ve muhafaza etmekle görevli oluyor. 


Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimarı durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar. Peki, apartman dış cephe değişikliği nasıl yapılır?


Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. 


Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluğun anayapıya veya bağımsız bir bölüme veya bölümlere zarar verdiğinin ve acilen onarılması gerektiğinin veya anayapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit edilmiş olması halinde, bu onarım ve...