27 / 04 / 2024

Evini kiralamak isteyenler apartman sakinlerinden izin alacak! Kiralık konutlara yeni düzenleme geliyor!

Evini kiralamak isteyenler apartman sakinlerinden izin alacak! Kiralık konutlara yeni düzenleme geliyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu'un geçtiğimiz günlerde AirBnb ile ilgili düzenleme sinyalleri vermesinin ardından yapılması beklenen düzenlemelerin ayrıntıları belli oldu. Evini kiralamak isteyen apartman sakinlerinden izin alacak...



San Francisco merkezli ev kiralama platformu AirBnb ile ilgili TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu geçtiğimiz günlerde sinyalleri vermişti. Düzenlemenin detayları belli olmaya başladı. 

EVİNİ KİRALAMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Bloomberg'de yer alan habere göre ekim ayında bu platform üzerinden yapılacak konaklamalar için yeni düzenlemeler geleceğini belirtti.  Buna göre AirBnb yapılan konutta mutlaka yangın merpeni zorunluluğu getirilecek, AirBnb yapılacak binaya turizm konutu tabelası asılma şartı da getirilecek.

Apartman içerisinde bir daire AirBnb yapmak isterse apartman sakinlerinden izin alması zorunlu olacak. İzin verilmediği takdirde apartman dairesinde AirBnb yapılmayacak. Kaynaklar bunlarla birlikte başka düzenlemelerin de gündeme geleceğinin sinyallerini verdi. 

Evini kiralamak isteyenler apartman sakinlerinden izin alacak! Kiralık konutlara yeni düzenleme geliyor!
YENİ DÖNEM İÇİN İLK SİNYAL VERİLDİ

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, TBMM'nin yeni yasama yılında Komisyon gündeminde yer alacak düzenlemeleri anlatırken bu konuya da değinmişti.

Karaismailoğlu Turizm sektörünün önünün açılması gerektiğini de belirterek şu ifadeleri kulllandı : ''Turizm sektöründeki yatırımları teşvik etmek, korumak, öte yandan Airbnb ve apart daire kiralama gibi kayıtsız hizmetlere yönelik düzenleme yapmak lazım.Tamamen kanunlara uygun, vergisini veren, her türlü altyapısı, sorumluluğu olan turizm tesisleri varken bir tarafta karanlık ve farklı amaçlarla kullanılan yapıları düzene sokmak gerekiyor.

Bunun için çalışma yapıyoruz. İnşallah o da yeni yasama yılına yetişecek. Vergi mükellefi olunması konusunu çalışıyoruz ama biraz daha tartışılması gerekiyor.

Kaliteli turizm tesislerimiz, otellerimiz, vergisini ve sorumluluklarını yerine getiren tesislerimiz varken yasa dışı farklı uygulamalar üzerinden yapılan turizm ticaretinin önünü kapatmak lazım.'' dedi. 

AİRBNB NEDİR?

Airbnb, açılımı “Airbed & Breakfast” olan ev kiralama hizmeti sunan platforma verilen isim. Kısa süreli kalacak yer arayanlar ile evini kiraya vermek isteyenleri buluşturan, dünyanın en büyük alternatif konaklama platformları arasında geliyor. 

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

Geri Dön