27 / 04 / 2024

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber kiralık konut arayanlara öğrenciler de eklenince emlak dolandırıcılarına resmen gün doğdu. İşte internetteki ilanlardan bulduğu İstanbul Beylükdüzü'ndeki konut için 20 bin TL depozito ödemesine rağmen anahtarı teslim alamayan öğrencinin yaşadıkları..



Son zamanlarda artan kiralar ile beraber uygun fiyatlı konut arayışı artarken, bu arayışa üniversite öğrencileri de eklenince emlak dolandırıcılarına resmen gün doğdu.

Dolandırıcılar, internet siteleri üzerinden verdikleri ‘sahibinden kiralık’ ilanları ile farklı bir kentte konut arayan öğrencileri dolandırmaya başladı.

Bu doğrultuda, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Faati İlir Llapashtica, o dolandırıcıların yeni kurbanlarından biri oldu.

Llapashtica, sözleşme yapmasının ardından 20 bin TL depozito ücreti verdi. Fakat anahtarını teslim alamadı.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise, bu sürecin dolandırıcılar için en uygun zaman olduğunu ve insanların dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

20 BİN TL DEPOZİTO ÖDEDİĞİ DAİRENİN ANAHTARINI ALAMADI

Antalya’da ikamet eden 20 yaşındaki Llapashtica, Büyükçekmece’deki üniversitesi için Beylikdüzü’nden konut kiralamak istedi.

İnternet siteleri üzerinden konut arayışını sürdüren genç, kendine uygun gördüğü 7 bin 500 lira kirası olan 1+1 konutu tutmaya karar verdi. Bu kapsamda, ilan sahibiyle iletişime geçen Llapashtica, bu kişiyle buluşup evi gezdi. İçinde kiracısı olan konutu gören Llapashtica, kendisini konut sahibi olarak gösteren dolandırıcıyla sözleşme imzaladı. 24 Ağustos tarihinde imzaladığı sözleşme için anahtar teslimini 10 Eylül olarak anlaşan üniversite öğrencisi, teslim tarihi geldiği zaman kimseye ulaşamadı.

Anahtarı teslim almadan 20 bin TL depozito ödeyen üniversite öğrencisi elinde sözleşmesi ve 20 bin TL’sinden olarak evsiz kaldı. Suç duyurusunda da bulunan üniversite öğrencisi, bir an önce parasını geri almayı arzuluyor.

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

İNTERNETTEKİ İLANLARA BAKANLAR DİKKAT

Öte yandan, İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, dolandırıcılık olaylarının en fazla internet sitelerinde sahibinden şeklinde verilen ilanlarda meydana geldiğini, bu durumun emlakçıları da mağdur ettiğini ifade etti.

Konut arayışında olan başkaları da dolandırılmamak için görüşmeden direkt kaparo soran kişilerden uzak durduklarını söyledi.

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Konut kiraları son 5 yılda 10’a katladı! İşte konut kiralarının en yüksek olduğu il ve ilçeler...

Akaryakıtta eşi benzeri görülmemiş indirim! Resmen açıklandı! Tüm detaylar bu haberde!

 


Geri Dön