28 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Emlak dolandırıcılarının son yöntemi pes dedirtti! 

Ev alacaklar dikkat! Emlak dolandırıcılarının son yöntemi pes dedirtti! 

Kendisini emlakçı olarak tanıtan dolandırıcıların yeni yöntemi pes artık dedirtti. ''Mesai bitti'' yalanıyla günde 5 kişiyi dolandırıyorlar.



Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, kendilerini 'emlakçı' olarak tanıtan dolandırıcıların, noter veya tapu müdürlüklerinden mesai bitimine yakın randevu alıp, satış ücretini banka hesabına havale ettirdikten sonra konut almak isteyenleri, 'Mesai bitti, işlemlere yarın devam edelim' sözü ile dolandırdığını söyledi. 

 Ev alacaklar dikkat! Emlak dolandırıcılarının son yöntemi pes dedirtti! 

İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, ''Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası kentin göç almaya başlamasıyla konut sıkıntısı arttı. Bununla birlikte otellere yerleştirilen depremzede vatandaşlarda ev arayışına girdi. Kentteki kiralık evler 7 bin liradan, 1+1 konut ise 1 milyon liradan satılıyor. Antalya'da kiralık ve satılık konut çok az" dedi. 

MESAİ BİTTİ YALANI! 

Ev arayışında olanların internet sitesine yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Çağlar, ''Dolandırıcılar kendilerini emlakçı olarak tanıtıyor. Ev alacak kişilerle iletişime geçerek yakınına ait evi sattığını, satış fiyatının bir bölümünü başkasının hesabına yatırılması gerektiğini söylüyor. Ardından dolandırıcılar, ev alacak kişileri tapu müdürlüklerinden mesai bitimine yakın saatlerde randevu aldırıyor.Tapu müdürlüğüne gidildiğinde de kalan paranın havalesini yaptıran dolandırıcılar, 'Mesai bitti. İşlemler yarına kaldı' diyerek ev almak isteyenler dolandırılıyor.'' dedi.

Peki konut ve araç satışları için söylenen bu yalan ile günde kaç kişi dolandırılıyor? Satış işlemleri için notere ne zaman gidilmeli? 
 


Geri Dön