12 / 05 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Emlak dolandırıcılarının son yöntemi pes dedirtti! 

Ev alacaklar dikkat! Emlak dolandırıcılarının son yöntemi pes dedirtti! 

Kendisini emlakçı olarak tanıtan dolandırıcıların yeni yöntemi pes artık dedirtti. ''Mesai bitti'' yalanıyla günde 5 kişiyi dolandırıyorlar.



 Ev alacaklar dikkat! Emlak dolandırıcılarının son yöntemi pes dedirtti! 

GÜNDE 5-6 KİŞİ DOLANDIRILIYOR! 

Dolandırıcıların son günlerde bu yöntem ile insanları mağdur ettiğini söyleyen Çağlar, şöyle konuştu: "Dolandırıcılık genellikle para aktarma sırasında gerçekleşiyor. Dolandırıcılar, tapu müdürlüklerinde son dakikaya randevu aldırıp, para gönderildikten sonra da 'Mesai bitti', 'İşlemler sonraki güne kaldı' gibi sözlerle vatandaşı kandırıyor. Araç ve konut satışlarında da benzer durum yaşanıyor. Günde 5-6 dolandırıcılık şikayeti alıyoruz." dedi. 

'İŞLEMLERİ ERKEN SAATLERDE GERÇEKLEŞTİRİN' UYARISI

Konut satışlarının yanı sıra noterde gerçekleştirilen araç satışları içinde dolandırıcıların aynı yöntemi kullandığına dikkat çeken Çağlar, "Araç satışlarında da kapora gönderimi gerçekleşiyor. Kişi notere geliyor ve başkasının adına hesaba para yatırıyor. Ancak dolandırcıların yönlendirmesiyle noter satışı mesai bitimine doğru gerçekleşiyor. İşlemler ertesi güne kalınca hesaba para gönderilen dolandırıcıya ulaşılamıyor. Alım satım yapacak kişileri uyarıyorum. Satış işlemlerinin mesai bitimine yakın dakikalarda yapmayın. Gün içerisinde erken saatlerde gerçekleştirin" dedi. 

TÜBİTAK 273 personel alacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! Son başvuru tarihi 17 Nisan! 

Sosyal destek ödemelerinde zam şoku! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı bir bir açıklandı! Şimdi bakın!


Geri Dön